Polo 6N SDi 1997 - Не ми свети таблото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6N SDi 1997 - Не ми свети таблото
Здравейте...Купих си VW Polo 1.9 SDI (1997) За сега съм доволен от количката..Идеална е за мен. Не ми работи осветлението на таблото, както и осветлението на копчетата за парното... Дайте идея как да си оправя осветлението на таблото. Много ме изнервят такива пипкави работи и ако се напъна да разглобявам таблото ще го счупя. То по-точно казано понятие си нямам как се разглобява за да се сменят лампичките на таблото и на копчетата за парното. 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Не ми свети таблото Polo SDi 1997
колега успокой се
.При наще VW нищо не е сложно !Не на празно са наречени "Наароден автомобил".При Полото не знам точно как е и затова ще изчакаш някой по-компетентен.Сменял съм на Пасат Б4 и на Г2-нищо сложно.

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си копчето за фаровете на панела му малко по-надолу има две колелеца които се въртят нагоре надолу едното е за подсветката на таблото другото е за вдигане на фаровете като второто не е задължилно да го имаш ,а подсветката ти е намалена докраи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знам ги тези копченца дал съм ги на МАКС...Пак не светии..Ама странното е че двете дигитални прозорчета за километрите и часовника си светят нормално! Проблема е че осветлението на километража и оборотомера не свети! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
сваляш цялото табло на километража има три крушки с фасунки и ги сменяш
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
sparcho написа:сваляш цялото табло на километража има три крушки с фасунки и ги сменяш
Сваляш таблото. Най-отгоре, както каза колегата имаш 2-3(при Голф 3 са 3) крушки с фасунки, отвиваш ги, завиваш новите и всичко е 6.
Не знам как е при врътките за парното при поло, но при Голф имаш крушка само зад средната врътка, а светлината се разпръсква чрез един „паяк“. Най-вероятно и при Полото е така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги и аз имам същият проблем с моето поло,само че при мен изгасна всичко отведнъж без симптоми,погледнах бушоните но не открих нищо нередно.На някой случвало ли му се е да изгорят всички крушки наведнъж?
Ако не е крушки и бушон ,някои да не е врътнал копчето за регулиране на осветлението?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6N SDi 1997 - Не ми свети таблото
Интересното в цялата работа е че нито едно от посочените неща не е,единственото съмнително нещо е непрекъснато окисляване на плюсовата клема
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
ivanovkbg написа:при Голф имаш крушка само зад средната врътка, а светлината се разпръсква чрез един „паяк“. Най-вероятно и при Полото е така.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”