Интересно, при мене няма диоди, и всичко работи нормално-закъснението го има, когато заключа изгасва веднага плафона, и когато паля пак. Лампата на вратата си свети когато е отворена и индикацията си работи за отворена врата ! Забравени фарове също !
Къде хванахте масата-щото сигнала е аналогов само във самата врата, после заради комфорта става Цифров и не става за работа.

Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
Колеги, както написах идеята за бутоните е моя... Не се хваля с това!
Не ви трябват никакви диоди.
Масата си я взима самият бутон, тоест нали се захваща за купето!
Когато постнах снимки, съм сложил и схемата на вратата.
За информация след това смених цялото интериорно осветление с Ледове... Поснал съм тема... Няма проблем, палят се, гаснат плавно.
Това си е един обикновен бутон управляващ маса.
На задна пета врата бутона, плъзгач е разделен на две... Но там е друга идята.. Имам тема по въпроса.
Не ви трябват никакви диоди.
Масата си я взима самият бутон, тоест нали се захваща за купето!
Когато постнах снимки, съм сложил и схемата на вратата.
За информация след това смених цялото интериорно осветление с Ледове... Поснал съм тема... Няма проблем, палят се, гаснат плавно.
Това си е един обикновен бутон управляващ маса.
На задна пета врата бутона, плъзгач е разделен на две... Но там е друга идята.. Имам тема по въпроса.
Последна промяна от Milanov на Чет 11 юли 2013 13:39, променено общо 1 път.
kossis написа:Интересно, при мене няма диоди, и всичко работи нормално-закъснението го има, когато заключа изгасва веднага плафона, и когато паля пак. Лампата на вратата си свети когато е отворена и индикацията си работи за отворена врата ! Забравени фарове също !
Къде хванахте масата-щото сигнала е аналогов само във самата врата, после заради комфорта става Цифров и не става за работа.
От къде е взет не знам. Само знам , че преди да се сложи диода, докато свети плафона светеше и осветлението във вратата и не можеже да се заключи с дистанционното, защото пращаше сигнал до комфорта за отворена врата.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Понякога при мен също се случва не отваряне на задна дясна врата с централното.Отвътре след това се отваря,след това отвътре пробвам от шофьорската врата заключва и отключва без проблем над 30 опита всичко е ОК.Слизам заключвам с и пробвам отключване все едно е нямало нищо всичко си работи и там пробвах 20 опита няма проблем.
колеги моля за помощ.В момента живея в Гърция и тука всичко е много скъпо.Значи колата е passat b5.5 2003.Скоро забелязах че плафоните и на двете задни врати от долу светят постоянно.И когато е заключена и когато е отключена колата.значи заключвам изгазват и след 3 секунди пак светват.Друг проблем никакъв и го открих съвсем случайно.Къде да търсия проблема?
аз бих им извадил крушките да не ме оставят без ток някъде в нищото и като се върна в БГ да си погледна бравата , да пробвам да я напръскам хубаво с контактен спрей и после със тефлонова смазка. Ако не се оправи отиваш на вариянта с смяна на брава, микроключета или побългаряване с бутон на рамката на вратите.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
varonos написа:колеги моля за помощ.В момента живея в Гърция и тука всичко е много скъпо.Значи колата е passat b5.5 2003.Скоро забелязах че плафоните и на двете задни врати от долу светят постоянно.И когато е заключена и когато е отключена колата.значи заключвам изгазват и след 3 секунди пак светват.Друг проблем никакъв и го открих съвсем случайно.Къде да търсия проблема?
Ако е проблемът от "микрето", то ще светне и плафона в купето!
Milanov написа:varonos написа:колеги моля за помощ.В момента живея в Гърция и тука всичко е много скъпо.Значи колата е passat b5.5 2003.Скоро забелязах че плафоните и на двете задни врати от долу светят постоянно.И когато е заключена и когато е отключена колата.значи заключвам изгазват и след 3 секунди пак светват.Друг проблем никакъв и го открих съвсем случайно.Къде да търсия проблема?
Ако е проблемът от "микрето", то ще светне и плафона в купето!
според мен се командват различно. При мен това беше най трудно, да разделим сигналите с въпросните диоди. Защото със светването на плафона ми светваше и осветлението на вратата и гаснеха заедно със закъснение. Другия вариянт беше плафона да светва само при отворена врата заедно със осветлението на вратата и гаснеше без забавяне при затварянето й.
Значи на колегата Дон Кихот или му липсват тези диоди, или са пробили. Аз така мисля.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Да попитам за моя проблем четох доста но нещо се обърках.Значи шофьорската ми врата отказа да се заключва с дистанционното и отключва съответно.Лампичката за алармата иначе свети.Преди да ми откаже да се отключва и заключва не ми бачкаше и зумера за фаровете,няма го и плафончето долу на вратата.Не светва и като отворя вратата и главният плафон на колата и алармата не се изключва докато не пъхна ключа в ключалката.При другите врати всичко е добре.Това е само на шофьорската врата.Къде е проблема ако може да ми кажете.Вътре в самата врата в целият модул или комфорт модула като цяло.Микроключе ли е какво е.Сега заключвам вратата със ключа и отключвам.
- teac
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.9TDI AHF
Здравей Колега, като че ли имаш два проблема.
Със сигурност е прецакано ключето, което отчита дали вратата е отворена или затворена. От него може да са всички проблеми. Но проблема с заключването и отключването на колата може и да е от микретата в машинката за централното.
Аз бих взел едно да пробвам за бравата (което ще оправо проблема с плафоните и зумера) и ако заключването не се оправи, да се види машинката за централното. Ако проблема е в нея най вероятно има студена спойка.
Със сигурност е прецакано ключето, което отчита дали вратата е отворена или затворена. От него може да са всички проблеми. Но проблема с заключването и отключването на колата може и да е от микретата в машинката за централното.
Аз бих взел едно да пробвам за бравата (което ще оправо проблема с плафоните и зумера) и ако заключването не се оправи, да се види машинката за централното. Ако проблема е в нея най вероятно има студена спойка.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Ок мерси за мнението,ще я разглобим с един приятел дето разбира от токове и ще видим за какво става въпрос.Сега се наложи и нафта да сипя и "греда" .Не бачка и копчето за отваряне на резервоара и ел. огледалата също не бачкат.Работят ел.стъклата ,за багажника и за заключване и отключване на вратите.Има ли нещо свързано със комфорт модула или всичко е от тази врата вътре механизмите.
- teac
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.9TDI AHF
Колега не отиват на добре нещата. Дигни си мокета под шофьорската врата. Дас държа, че е пълно с вода. Тия пасати имат склонност да се наводяват. Запушват им се "улуците"
и водата влиза в купето. И понеже по левия праг, върви стабилен сноп жици и къдео има сндки се омотани фабрично с платнен изолир бад (които много лесно просмуква влгата)и почват мизериите. Та дигни си мокета, подозирам, че доста влага ще има там.
Скоро да те е валял дъжд?

Скоро да те е валял дъжд?
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”