Мнениеот morfei1 » Пет 12 юли 2013 7:59
Преди доста време, когата бях запален на тема спирачки, попаднах на много хубаво ревю-тест, правен от професионалисти в Америка. Колата беше Голф 4 Р32.
Сток спирачки, след това ъпгрейдваха отпред, някво 4-ри бутално Брембо, мисля и отзад ъпгрейдваха, дискове, накладки, след всеки ъпгрейд се симулираше едни и същи условия и се вземаха резултатите съответно се съпоставяха едни спрямо други, виждаше се как се преразпределя преден към заде мост с различните комплекти.
Еми Брембото не се предстявяше 2 пъти по-добре от стоковия апарат.
Аз съм на мнението, че до към 200-250кс АТЕ57 се справя идеално със задачката. От 250-300 бих си сложил стокови от Р32, оттам нагоре бих се ориентирал към 4-ри бутално Брембо. Задните повече от стандартното 256мм, което е задължително ако тръгнете да пипате спирачките според мен, е просто наливане на грешни пари. Спортни накладки на ежедневка, също напълно безмислено, двойното вентилиране също.
Аз разглеждам нещата не само като най-добро, а и като съотношение, цена, производителност, обслужване и т.н.т
Ако говорим за спирачки, които ще се ползват на писта, там нещата имат по различно измерение.
Аз съм сменил достатъчно много комплекти спирачки на моята кола, като се почне от FSIII280, през 288 АТЕ54, 312 АТЕ54, 312 АТЕ57, отзад от стандартното 232 мм, до стандартното 256мм. И смея да твърдя, че всеки ъпгрейд е правил спирачките ми една идея по-добри, същото ще е и с Брембото, нещо от рода на 10% спрямо по-малкия модел Р32, спрямо АТЕ57 разликата ще е малко повече. Двойно повече производителност е просто абсурдна.