Passat B3 1.8 G60 PG празен ход-Решено!
- Matrixa
- Автомобил: VW Passat GT
- Двигател: PG 1991 G60 Turbo
- Контакти:
Passat B3 1.8 G60 PG празен ход-Решено!
Здравейте колеги, след като колата седя близо 2 месеца без акумулатор, тъй като беше счупила и скоростната кутия, която оправях през това време, нещо и се прецака празния ход. С този проблем се боря вече 2 седмици и не мога да го реша. Та значи проблема е следния: Колата пали без проблеми и върви на пушка, обаче като загрее и празния ход става 1500 оборота в минута. Като върна рязко ключа, все едно да запали наново си отива на 900 до 1000 оборота и това си остава така до следващия светофар, при което играя същата сцена втори дубал. Ако изключа нацяло от буксата стъпковото моторче заспива на 900 оборота. До тук добре помислих си че е в него проблема. Да ама не, взех друго което работи и с него е същата работа, в малко по-добър вариант. Проверил съм всички вакуми и съм ги сменил, така че не е там проблема. Предварението съм го настроил със стробоскоп на 6 градуса, като изключвам синята букса на загрял мотор и тогава го настройвам при 2000-2500 оборота. Тоест точно както си пише в ръководството. Празния ход също съм го нагласил по същия начин, само чес винта отзад на смукателния колектор и изваден маркуч на картерните газове. Тоест и тука всичко е точно. Измерих MAF сензора с мултицет, стъпковото моторче и него съм измерил и са си точно в нормите. Даже си помислих че и климатика може нещо да прави проблем, ма аз не го пускам, понеже не съм го заредил и затова направо му изкарах и буксата. Обаче проблема си остава без никаква разлика.От никъде не издиша, TPS съм го проверил и всички ключенца си контактуват. Термодатчика също е проверен и си е в час. И сега се пита къде е ключа от палатката? Остана ми само да изчистя дросела, TPS-a адаптира ли се по някакъв начин без компютър, че нещо не успявам да си комуникирам с компа на колата? Изчел съм всички възможни теми за празен ход в форума!
Последна промяна от Matrixa на Пет 12 юли 2013 11:43, променено общо 1 път.
Re: Passat B3 1.8 G60 PG празен ход
колега сигурен ли си в данните на синия термо датчик аз слагам потенциометър на негово място и го нагласям наоколо 2000 ома.този датчик управлява стъпковия мотор
- Matrixa
- Автомобил: VW Passat GT
- Двигател: PG 1991 G60 Turbo
- Контакти:
Re: Passat B3 1.8 G60 PG празен ход
Днеска го измерих и на 80 градуса си е около 220 ома. При мен показва 216 ома. Като падне температурата се увеличава. Както и да е днеска най- накрая открих ключа от палатката. Ключенцата на TPS-a трябвало да цъкат, а това зазатворения дросел само се е допирало, но не е цъкало. Както и да е нагласих го да цъка и вече всичко е точно. Проблема е решен.