Здравейте колеги. Решил съм скоро да се обзаведа с горепосочения автомобил. За проблемите съм изчел почти всичко което намерих във форума. Насочил съм се към този екземпляр: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372145105762363&f1=details&slink=3emwy3 . Всички мнения ще са ми от полза, ако някой е ходил на оглед или вижда нещо, което не е както трябва, моля да сподели. Също така бих искал да попитам дали има вероятност двигателят да е Common Rail а не помпа дюза, както и каква е горе-долу реалната цена на един читав екземпляр, защото разликата в цените е много голяма и не мога да придобия представа. Изобщо всичко, което ми кажете ще ми е от полза.
Съжалявам, ако има грешки. Моля темата да бъде преместена, ако не е правилния раздел, защото това е първата ми тема макар да чета форума от доста време.

питане за Passat B6 - конкретен автомобил
-
- Автомобил: Passat variant B6 TDI
- Двигател: BMP
- Контакти:
Re: питане за Passat B6 - конкретен автомобил
Здравей, като махнеш кората на двигателя ако виждаш дюзи с тръбички, значи двигателя е комън рейл. При помпа-дюза нищо няма отгоре, дюзите са вътре. Колата изглежда добре, карай я задължително и изпробвай всички предавки на DSG-то. Казвам го защото имат проблеми, виж дали превключват плавно и дали се чува някакъв шум при превключване. Можеш да свалиш и стъклото да се чува по-добре. Най-вече при често използваните 2,3 и 4 предавка. Успех и пиши как е минало.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко зависи от състоянието и оборудването когато се определя цената. Едва ли е комън рейл. Най-сигурно се разбира по VIN или кода на двигателя. Конкретно колата не изглежда зле, салонът е доста излъскан и потъмнял, воланът не е сниман. Трябва да се гледа на място.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASV
Така, вчера си уредихме среща със собственика на колата. Срещнахме се в Костенец, направих и кръгче DSG-то не рита върви просто перфектно. Воланът е запазен и като цяло салонът е много добър. Двигателят не беше мит, а кодът му е BMP, от форума разбирам,че това пак е помпа дюза,но по-безпроблемния вариант. Бяхме с мой приятел който има сервиз и разбира от коли и той твърди, че километрите са реални, защото там нещо дисковете гледа. Както и да е, дотук добре, но започнаха и подводните камъни. След кръгчето, което направихме, човекът започна да казва неща, които не отговарят на обявата. Каза ни, че каското изтича на другия ден, както и гражданската. Каза ни също, че забравил да каже, че цената вече е друга - 18 400 лева (това не ми се беше случвало досега - при оглед на кола някой да вдигне цената). Не е проблем сумата, която той вдигна, но начина по който го направи просто е без коментар. Когато му искахме обяснение защо променя цената, той каза, че видял на автомивката някакъв пасат, който се продавал за 17 000 и бил пълен "кенеф". И така ние казахме и нашето предложение, той твърдеше, че няма и 100 лева да свали. И така се разделихме. По пътя на връщане ми беше звънял, но не съм чул телефона. Подозирам, че пак ще се обади да обсъдим цената. Ако има нещо ново ще пиша.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Селски тарикатлъци. Като е видял, защо не е променил цената в нета. Да си я продава, коли бол.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASV
Така е колега. Не ме е яд, явно просто това не е била моята кола. Търсенето продължава, ако някои има предложения нека пише.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”