питане за Passat B6 - конкретен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
vasil4o97
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV

питане за Passat B6 - конкретен автомобил

Мнениеот vasil4o97 » Вто 09 юли 2013 0:17

Здравейте колеги. Решил съм скоро да се обзаведа с горепосочения автомобил. За проблемите съм изчел почти всичко което намерих във форума. Насочил съм се към този екземпляр: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372145105762363&f1=details&slink=3emwy3 . Всички мнения ще са ми от полза, ако някой е ходил на оглед или вижда нещо, което не е както трябва, моля да сподели. Също така бих искал да попитам дали има вероятност двигателят да е Common Rail а не помпа дюза, както и каква е горе-долу реалната цена на един читав екземпляр, защото разликата в цените е много голяма и не мога да придобия представа. Изобщо всичко, което ми кажете ще ми е от полза.
Съжалявам, ако има грешки. Моля темата да бъде преместена, ако не е правилния раздел, защото това е първата ми тема макар да чета форума от доста време.

varrvarina
Автомобил: Passat variant B6 TDI
Двигател: BMP
Контакти:

Re: питане за Passat B6 - конкретен автомобил

Мнениеот varrvarina » Чет 11 юли 2013 14:11

Здравей, като махнеш кората на двигателя ако виждаш дюзи с тръбички, значи двигателя е комън рейл. При помпа-дюза нищо няма отгоре, дюзите са вътре. Колата изглежда добре, карай я задължително и изпробвай всички предавки на DSG-то. Казвам го защото имат проблеми, виж дали превключват плавно и дали се чува някакъв шум при превключване. Можеш да свалиш и стъклото да се чува по-добре. Най-вече при често използваните 2,3 и 4 предавка. Успех и пиши как е минало.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 12 юли 2013 8:42

Всичко зависи от състоянието и оборудването когато се определя цената. Едва ли е комън рейл. Най-сигурно се разбира по VIN или кода на двигателя. Конкретно колата не изглежда зле, салонът е доста излъскан и потъмнял, воланът не е сниман. Трябва да се гледа на място.

vasil4o97

Мнениеот vasil4o97 » Пет 12 юли 2013 15:13

Така, вчера си уредихме среща със собственика на колата. Срещнахме се в Костенец, направих и кръгче DSG-то не рита върви просто перфектно. Воланът е запазен и като цяло салонът е много добър. Двигателят не беше мит, а кодът му е BMP, от форума разбирам,че това пак е помпа дюза,но по-безпроблемния вариант. Бяхме с мой приятел който има сервиз и разбира от коли и той твърди, че километрите са реални, защото там нещо дисковете гледа. Както и да е, дотук добре, но започнаха и подводните камъни. След кръгчето, което направихме, човекът започна да казва неща, които не отговарят на обявата. Каза ни, че каското изтича на другия ден, както и гражданската. Каза ни също, че забравил да каже, че цената вече е друга - 18 400 лева (това не ми се беше случвало досега - при оглед на кола някой да вдигне цената). Не е проблем сумата, която той вдигна, но начина по който го направи просто е без коментар. Когато му искахме обяснение защо променя цената, той каза, че видял на автомивката някакъв пасат, който се продавал за 17 000 и бил пълен "кенеф". И така ние казахме и нашето предложение, той твърдеше, че няма и 100 лева да свали. И така се разделихме. По пътя на връщане ми беше звънял, но не съм чул телефона. Подозирам, че пак ще се обади да обсъдим цената. Ако има нещо ново ще пиша.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 17 юли 2013 22:10

Селски тарикатлъци. Като е видял, защо не е променил цената в нета. Да си я продава, коли бол.

vasil4o97

Мнениеот vasil4o97 » Сря 17 юли 2013 23:56

Така е колега. Не ме е яд, явно просто това не е била моята кола. Търсенето продължава, ако някои има предложения нека пише.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”