Проблем с стъпково моторче на Golf GTI
- mirk0
- Автомобил: Golf3 Gti Edition
- Двигател: 2E 1996
- Контакти:
Проблем с стъпково моторче на Golf GTI
Колеги имам големи проблеми с стъпковото моторче на голфа,има ли някакъв лек като изключиме ново или 2-ра употреба,направи ми впечатление че има болт за реглаж ли е или за украса дайте акъл! 

Re: Проблем с стъпково моторче на Golf GTI
кое поколение ти е голф-а? 3 и 4 мисля че са с еднакви , там лека е при някой майстор да ти го пръсне със спрей и издуха със въздуха. След това замери с един мултицет (откачаш клемата на моторчето може и на загасен двигател...гледай да е загряла колата)и мериш съпротивление...трябва да е между 7-10 Ома ако е извън този обхват е за смяна, като, като е загряла е не повече 10, студена не по малко от 7, сега е лято трудно ще видиш 7...:)...това е ако имаш наистина проблем със стъпковото тъй като не си описал симптомите може и да е нещо друго. Ново не си заслужава само на бош и струва 400 кинта с отстъпка, втора ръка са по 50-60 лева но и те може да за чистене , :)
Това е процедурата ако е ей такова :
Това е процедурата ако е ей такова :
- greddy90
- Автомобил:
- Двигател:
Колега
почвам те от далеч
Каква е колата какъв мотора и газ или само бенз
Аз карам 2Е и имах проблем с оборотите демек гаснеше.
Казаха ми че когато изкараш стъпковия мотор и духнеш през единия край не трябва да преминава въздуха през него. Колкото повече преминава толкова по-заминало е моторчето.
А за газта като сложих газ и започна хронично да ми държи високи обороти за 2-3 сек. след пускането на педала с газ.

Каква е колата какъв мотора и газ или само бенз
Аз карам 2Е и имах проблем с оборотите демек гаснеше.
Казаха ми че когато изкараш стъпковия мотор и духнеш през единия край не трябва да преминава въздуха през него. Колкото повече преминава толкова по-заминало е моторчето.
А за газта като сложих газ и започна хронично да ми държи високи обороти за 2-3 сек. след пускането на педала с газ.
- mirk0
- Автомобил: Golf3 Gti Edition
- Двигател: 2E 1996
- Контакти:
Гофа е 3-ка GTi 96г. 2,0i 85kw.Когато е студен държи критично ниски обороти,след като позагрее работи нормално в периода от 50 до 70 градуса,а след тия градуси оборотите ги държи до 1200об/мин и при форсиране оборотите падат много плахо едвам-едвам...Интересуваме в стъпковото моторче има едно болче това за реглаж ли е или така си е сложено,това ми е 4-то моторче което съм сложил ефекта е никакав.Поздрави!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”