Пасат Б5-проблем с датчик
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5-проблем с датчик
Здравейте колеги,предварително искам да се извиня ако повтарям темата,та проблема ми е следния .. моя Пасат Б5 има проблем нещо с електрониката..дава грешка на еърбега.Днес ходих в един сервиз на Bosch във Варна и ми казаха ,че ще я изчистят ,но не знаят до кога защото crash датчика ми може да е заминал..и така прибирам се след това в нас и след 1 час тръгвам и пак светна...Сега да попитам какво да търся по моргите (човека ми каза ,че десния еърбег дава грешката но управлението му било под седалката) и май трябва да е с алуминиев корпус този датчик,не като останалите пластмасови ,година на производство 97.Благодаря предварително!
Последна промяна от d3vian на Пон 08 юли 2013 15:56, променено общо 1 път.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: Пасат Б5
Нещо май се опитват да те мятат. Е, не е на 100% сигурно, но все пак. Доста често срещан проблем е буксата под седлаките. Корозия или лош контак вследствие на най-различни влияния. Започни от там.

Жълтата букса е проблемна. Преди да дадеш много пари за управления и други неща провери там. Ако е от нея като я наместиш лампата ще угасне след загасяне и повторно запалване на колата.
Ако не, дай грешкака, за да те насочим по-добре.
P.S. Оправи си заглавието, че ще ти заключат темата.
Поздрави.

Жълтата букса е проблемна. Преди да дадеш много пари за управления и други неща провери там. Ако е от нея като я наместиш лампата ще угасне след загасяне и повторно запалване на колата.
Ако не, дай грешкака, за да те насочим по-добре.
P.S. Оправи си заглавието, че ще ти заключат темата.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5-проблем с датчик
Трябва ли да хвърлям седалката навън,за да я свърша тая работа?И за под шофъорската седалка ли става въпрос?
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
И под двете има. Може и на място. Вдигаш я до горе и се навеждаш. Има достъп.
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Кажи каква ти е грешката! При мен също имаше нещо подобно но лампата не гаснеше! Оказа се че беше влязла вода под седалката и прецакала въпросният crash сензор! Моят пасат също е 97г и сензора е от алуминиевите! След като го сменихме и изчистихме грешката всичко заспа!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не знам каква ми е точно грешката в момента,днес в сервиза не ми казаха,той е сменян вече имено заради проникваща влага под шофьорската седалка след откриването на мястото на проникващата влага,но днес ми казаха ,че еърбега в дясната колонката правил шмекерии или това няма значение,пак се командва от този датчик под шофьорското място?
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Ами пробвай нещата където колегата те е посъветвал с буксата. Вече ако самият еърбег прави шмекерии съм чувал, че се слага съпротивление на буксата и по този начин оставаш без него и без светеща лампа...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви за съветите,сега остана да пробвам!Но вероятността за заминал датчик не е отпаднала,нали?
- dantcho
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 1998
Колега, провери на първо време за влага под пасажерската седалка. По същия начин на мен ми показваше грешка точно от същия краш сензор. Свалих седалката, вдигнах мокета и познай - локвичка. Оказа се, че отводнителният канал от конденза на климатика е бил позапушен и съответно голяма част от водата се стича под пасажерското място. Един ден подсушаване с повдигнат мокет и естествено отпушване на канала, и всичко за момента е ок. Не бързай да вземаш нов сензор. Възможно е просто да е мокър. Като цяло няма какво толкова да им се прецака на тези сензори. Не казвам, че е невъзможно, но пробвай първо с проверка за влага и контактен спрей по буксите. Дано съм бил полезен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тая жълтата букса я открих под пасажерската седалка,заедно с тази лилавата част както е показал по-горе колегата.Размърдах я,но нямаше нещо ,което да дава признаци ,че нещо не е наред...Кажете,моля какво точно да направя или просто някое кабелче се е прекъснало?