Golf MK3 1994г. АBS - шум на скорост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Golf MK3 1994г. АBS - шум на скорост

Мнениеот nurv » Нед 14 юли 2013 12:45

Колеги преди 2 седмици се появи един шум, който не мога да локализирам. Появява се само на скорост, в движение и го чувам ако има какво да отрази шума. Прилича на нещо като много лек резонанс на ламаринка, но не е тракане. По-скоро прилича на едно метално жужене. Някакви предположения?

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Golf MK3 1994г. АBS - шум на скорост

Мнениеот cheatereye » Нед 14 юли 2013 14:04

И аз имам същото метално жужене, много е кофти, само в движение се чува или на място, ако подам от дроселовата клапа ръчно газ... Голямо търсене беше, докато не се наврях зад моното и не видях, че един болт е изпаднал или не е сложен, на една метална П-образна гредичка (Опора), която е хваната за всмукателният колектор и после отива някъде долу за дали двигателя, дали на рейката не мога да ти кажа. Но при теб може да не е това, а някъде да имаш изпаднал болт, който държи нещо и при вибрации от двигателя да трака. Пробвай това, което ти описах, с подаването на газ, на място, и се ослушвай :th_up

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Golf MK3 1994г. АBS - шум на скорост

Мнениеот nurv » Нед 14 юли 2013 15:41

Пробвах, аз бях решил, че е ремък. Ходих при vaskoto1 даже с ясната цел само да потвърди, че някой ремък ми е за смяна понеже последната ми смяна беше в един пишман сервиз и ми бяха натегнали много ремъците. Даже ангренажния го бяха обърнали, а за капак аварирах на магистралата, заради скъсана фискираща шайба на водната помпа. Та като се форсира на място не се чува този шум.

Нещо по скоростите или съединителя, рейката може ли да шуми, а не да свири? Шумът е пряко свързан с ускоряването и подаването на газ при включена скорост.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”