Има резон в последното мнение.
Най-доброто е паленето на бензин независимо от типа на двигатела.Първо,че се промиват дюзите и се предотвратява запичането им при монотата и мултитата.Второ-бавно и сигурно си заминава бензина и се опреснява,щото като поседи повечко време в резервоара се превръща в ацетон и става агресивен към гумените уплътнения.Дали се удължава живота на изпаритела по този начин не знам и не е важно,важното е да е изправна бензиновата уредба за да може да има едно спокойстви при каране на газ,кога ще свърши,а и при някои ситуации на изпреварване.....
как е правилно да паля колата?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: как е правилно да паля колата?
Това за бензина е така,наистина след някой друг месец люшкане в резервоара става на една кафява гнус дето мирише на ацетон и гори ръцете при допир.
Иначе по мои лични наблюдения всяка сутрин при палене на бензин и работа около 30 секунди до минута,10 лв бензин си отиват за един месец.Това при каране на колата всеки ден.
Иначе по мои лични наблюдения всяка сутрин при палене на бензин и работа около 30 секунди до минута,10 лв бензин си отиват за един месец.Това при каране на колата всеки ден.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Има резон в последното мнение.
Най-доброто е паленето на бензин независимо от типа на двигатела.Първо,че се промиват дюзите и се предотвратява запичането им при монотата и мултитата.Второ-бавно и сигурно си заминава бензина и се опреснява,щото като поседи повечко време в резервоара се превръща в ацетон и става агресивен към гумените уплътнения.Дали се удължава живота на изпаритела по този начин не знам и не е важно,важното е да е изправна бензиновата уредба за да може да има едно спокойстви при каране на газ,кога ще свърши,а и при някои ситуации на изпреварване.....
Това се опитах да им обясня в Рено форума ,но те си знаят своето .Те са майстори и не може да им даваш акъл!!!Особено има един Стефан ,ама както и да е.Аз така си преебах помпата на Голфа и откакто после карах с пресен бензин съм нямал проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи който държи колата му да работи на бензин хубаво е колата му да вижда всеки ден бензин.
Аз на моно и карбуратор правя следното вечер гася на бензин след като паркирам и сутрин паля и карам там до първото кръстовище там в зависимост къде се намриам на бензин.Не повече от 500 метра.За месеца не отиват повече от 3-4 литра бензин.За мен е важно колата да работи и на бензин.По този начин не ми е спирала да работи никога,нито да прекъсва нито да гасне на бензин нито нищо.
Ако на някой не му е важно това може да пали само на газ,освен да си пецака изпарителя по-бързо друго няма какво.Едни мембрани са до 30лв максумум ,изпарителя се ремонтира за 30 минути.Не е голяма болка.Дори и зимата ако може да запали и не замвръзва изпарителя, което си звиси много от начина и мястото му на монтаж проблеми няма.
Аз на моно и карбуратор правя следното вечер гася на бензин след като паркирам и сутрин паля и карам там до първото кръстовище там в зависимост къде се намриам на бензин.Не повече от 500 метра.За месеца не отиват повече от 3-4 литра бензин.За мен е важно колата да работи и на бензин.По този начин не ми е спирала да работи никога,нито да прекъсва нито да гасне на бензин нито нищо.
Ако на някой не му е важно това може да пали само на газ,освен да си пецака изпарителя по-бързо друго няма какво.Едни мембрани са до 30лв максумум ,изпарителя се ремонтира за 30 минути.Не е голяма болка.Дори и зимата ако може да запали и не замвръзва изпарителя, което си звиси много от начина и мястото му на монтаж проблеми няма.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
myrshavija написа:Дай пример!ivchoto написа:На колите със заводски газови или метанови уредби,при температура на въздуха над 15'С винаги палят на алтернативното гориво(освен ако няма).
VW Caddy ecofuel

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ivchoto написа:myrshavija написа:Дай пример!ivchoto написа:На колите със заводски газови или метанови уредби,при температура на въздуха над 15'С винаги палят на алтернативното гориво(освен ако няма).
VW Caddy ecofuel
Туй Кади с обикновена газова уредба ли е?
- ggeorgieev
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: 1.8T AGU
Според теб, кола която е със заводска газ дали е с обикновена газова? :) естествено, че е с ГИ :)
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Мунс бъзикаш ли се или наистина го мислиш!!?Не вярвам ,че ти попита!!!
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
По отношение на бензина всеки, който е излизал в чужбина по-далеко от Румъния и Сърбия знае, че качествата на бензина от тук се различават значително и въпреки, че имаше едни платени според мен изследвания по телевизиите, че нямало разлика с този на запад аз НЕ ИМ ВЯРВАМ!Макар колите ми да би трябвало да работят с бензин 95 то аз им слагам 98.Разлика има не само във вървенето повярвайте.Колата, която е с газовия инжекцион я взех чисто нова и когато на два пъти и сменях бензиновата помпа в резервоара нямаше никакви плаватаци и гнусотии, а винаги е бил перфектно бистър както и последния път преди 1000км, а на мой приятел зарежда 95 само и то уж от "маркови"бензиностанции,но при смяната на неговите помпи резервоара му е ужасно пълен с плаватаци,отайки и твърди частици по дъното.Според мен има разлика и какъв вид бензин слагаме.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
muns61 написа:ivchoto написа:myrshavija написа:Дай пример!ivchoto написа:На колите със заводски газови или метанови уредби,при температура на въздуха над 15'С винаги палят на алтернативното гориво(освен ако няма).
VW Caddy ecofuel
Туй Кади с обикновена газова уредба ли е?
Питай във wolfsburg.
Нали сте умни всички.

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Някой нещо по тоя въпрос знае ли? Може и на ЛС за по-добре да не цапам темата

vucata написа:Да споделя не е малко по темата ама все пак....днес един комшия ми сподели за някакъв си ламбда емулатор или нещо такова...дето аз нямам....закачал се на газовата и ламбда сондата и не трупало грешки на компа....при мен не знам дали го прави, но ми каза, че е хубаво да го има.....да купувам ли тази джаджа или не
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Мунс бъзикаш ли се или наистина го мислиш!!?Не вярвам ,че ти попита!!!
Темата е за обикновена газова уредба, ама много чукчи тук...
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Хайде и аз да оспамя малко. Винаги имам 10 л бензин в резервоара. Паля на бензин, тръгвам си нормално и на 2000 оборота автоматично обръща на газ. Паленето на бензин, според мен, спестява доста излишни проблеми:
1. Опресняваш си бензина непрекъснато.
2. Запазваш помпата в нормално работно състояние.
3. Запазваш платната на изпарителя годни по-дълго време.
4. При палене на газ, докато загрее, качва разхода малко, щото газта остава "сурова" - незатоплена.
+1 за палене на бензин
1. Опресняваш си бензина непрекъснато.
2. Запазваш помпата в нормално работно състояние.
3. Запазваш платната на изпарителя годни по-дълго време.
4. При палене на газ, докато загрее, качва разхода малко, щото газта остава "сурова" - незатоплена.
+1 за палене на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това за запазването на изпарителя не е много критерий.
Основното е запазване на правилното функциониране на бензиновата горивна система.
Примерно за цяла зима човек ,който кара всеки ден да изхаби бензин за 100лв, ако пали на газ ще даде примерно 60лв за газ.Тоест ще спести 40лв, което му е ремонт на изпарителя или нов турски.
Основното е запазване на правилното функциониране на бензиновата горивна система.
Примерно за цяла зима човек ,който кара всеки ден да изхаби бензин за 100лв, ако пали на газ ще даде примерно 60лв за газ.Тоест ще спести 40лв, което му е ремонт на изпарителя или нов турски.
Върни се в “Автогазови уредби”