как е правилно да паля колата?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: как е правилно да паля колата?
Сигурно си прав, колега, но темата беше как е правилно да се пали колата. За мен това е правилният начин 

Паленето на бензин, според мен, спестява доста излишни проблеми:
Само и единствено излишъка в портфейла

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
и това също... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е какво значи правилно... колата няма да се развали...
от палене само на газ изпарителя ще изкара 2 зими вместо 3.Примерно...
Проблем за двигателя няма, изпарителя е 40-50лв ремонт или нов турски.
Дали ще ти се запуши моното от не каране на бензин,пак сваляш чистиш и караш.
Всеки си преценява дали държи на безпроблемна работа на бензин или не го интересува.
Проблеми може да има при много голями студове, аз лично си паля на бензин, но ми се е случвало да забравя да превключа и съм палил на газ при -18 без проблем.
от палене само на газ изпарителя ще изкара 2 зими вместо 3.Примерно...
Проблем за двигателя няма, изпарителя е 40-50лв ремонт или нов турски.
Дали ще ти се запуши моното от не каране на бензин,пак сваляш чистиш и караш.
Всеки си преценява дали държи на безпроблемна работа на бензин или не го интересува.
Проблеми може да има при много голями студове, аз лично си паля на бензин, но ми се е случвало да забравя да превключа и съм палил на газ при -18 без проблем.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Нормално на моното се слага автоматичен ключ за да не забравяш.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това клипче съм го показвал много пъти - http://www.youtube.com/watch?v=9TJBNsosBVk&feature=player_detailpage&list=TLTwizCgsS-nM
Температурата на въздуха е около -12, -14 градуса. Ключето е на положение ГАЗ, при завъртане на стартера фобоския автоматичен ключ пуска първо бензиновите дюзи за секунда, мотора прави няколко впръсквания на бензин. После отваря газовия клапан и спира бензина. Така че при всяко палене има работа на бенз дюзи, което е достатъчно да се раздвижват.
Колата е при мен от 5 и половина години и съм минал 60 000 км само на газ. През повечето време бенз помпа е изключена и паля ВИНАГИ директно на газ. Изпарителят първо беше Волтран - година и половина, после сложих БРЦ - няма разлика в разход и вървеж, а Волтран-а е на колата на приятел, пък БРЦ-то тази есен ще го ремонтирам профилактично.
Бензин ползвам само когато свърша газта, карам до край, да се придвижа до колонка. Тъй като ключът ми има симулатор на дюзите и ламбда-та, не ми набива грешки и си върви нормално на бензин.
Бензин зареждам 2 пъти в годината - есен за 20 лв и пролет за 10.
10 лв на месец за бензин са 120 на година, а аз съм скръндза, когато се дават излишни пари. Все пак, това са 120 бири!
Температурата на въздуха е около -12, -14 градуса. Ключето е на положение ГАЗ, при завъртане на стартера фобоския автоматичен ключ пуска първо бензиновите дюзи за секунда, мотора прави няколко впръсквания на бензин. После отваря газовия клапан и спира бензина. Така че при всяко палене има работа на бенз дюзи, което е достатъчно да се раздвижват.
Колата е при мен от 5 и половина години и съм минал 60 000 км само на газ. През повечето време бенз помпа е изключена и паля ВИНАГИ директно на газ. Изпарителят първо беше Волтран - година и половина, после сложих БРЦ - няма разлика в разход и вървеж, а Волтран-а е на колата на приятел, пък БРЦ-то тази есен ще го ремонтирам профилактично.
Бензин ползвам само когато свърша газта, карам до край, да се придвижа до колонка. Тъй като ключът ми има симулатор на дюзите и ламбда-та, не ми набива грешки и си върви нормално на бензин.
Бензин зареждам 2 пъти в годината - есен за 20 лв и пролет за 10.
10 лв на месец за бензин са 120 на година, а аз съм скръндза, когато се дават излишни пари. Все пак, това са 120 бири!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си с карбуратор няма как да не отидат 10лв поне.Всеки ден като караш на палене отиват поне 100грама,после трябва да ги изгориш преди да преминеш на газ.За 30 дни са 3литра и като покараш 2-3 пъти по 1-2км като свърши газта и станаха 10лв.
Ама сега 100грама са колкото една цигара,ако толкова седна да ги смятам по-добре да не карам кола...
Ама сега 100грама са колкото една цигара,ако толкова седна да ги смятам по-добре да не карам кола...
Зимата имали проблеми ако я палим директно на газ вредили на двигателя голф 3 1.4 обикновена гаэова
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Неизползването на бензина вреди единствено на дюзата.Естествено,ако паузата е прекалено дълга почват и други процеси от промяната на свойствата му.За редовното промиване на дюзата и невъзможноста да забравим за нея е най-удачно,а и евтино е при палене,това да става на бензин.Хубаво е и подгряване да има за да удължим живота на изпаритела.На двигатела не виждам как вреди палене на газ.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
По книга палш на бензин загрява обръщаш на газ
По моя начин паля и карам само на газ

По моя начин паля и карам само на газ

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
с обикновена газова съм(за моноинжекция)....ако паля директно на газ(пали от раз при всякакви температури) и карам на къси разтояния до 2-3 км. всеки ден ми гори 12-13/100 газ - ако е топла 8/100,ако сипвам бензин за палене(винаги имам 10литра в резервоара) накрая като пари ще ми е същото...знам ли...карам 10 години на газ и винаги паля на газ(даже като ми слагат газовата ги карам ключето да е ръчно).......демек като пари е все тая...колегите с газови инжекциони даже трябва някаква температура да вдигнат и се превключва само и се ядосват....газаджиите казват да се пали на газ и като загрее да се минава на бензин(ТОВА Е ПРАВИЛНОТО) но не го спазвам 

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Студена като гори 12-13 газ, да не мислиш, че на бензин ще е 7-8 за да е същата цена? На бензин ще е поне 10-11.
Аз като имах карбуратор на газ - зимно време палех на бензин докато изгори това което е в карбуратора и прехвърлях на газ.
Аз като имах карбуратор на газ - зимно време палех на бензин докато изгори това което е в карбуратора и прехвърлях на газ.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Правилно ти е казал газаджията. ГИ има аварийно палене на газ и то няколко пъти, след това трябва компютъра да се нулира.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това при Г.И. Ловато е така,има 10 паления и после трябва на компютъра да се изтрият,щото ги натрупва като грешки.При другите инжекциони или при повечето можеш да си палиш колкото искаш,но това вече ще доведе до по-бързото скапване на рейката.
Върни се в “Автогазови уредби”