Б5 1.8 125hp При първоначално палене работи като трактор
Б5 1.8 125hp При първоначално палене работи като трактор
Здравейте колеги. Отскоро се завърнах към марката обиколил абсолютно всички други до 8000лв. на старо :) Въпросния пасат при студено палене отначало звучи като трактор, все едно аха аха ще изгасне.. Всичко се тресе и дрънчи да не говорим как бръмчи.. Оборотите са стабилни, свещите сменени.. Не че ми пречи, да си се пулят комшиите - след по малко от 40-50 секунди започва да мърка.. Това проблем ли е, или е нормално докато намаже масло и т.н.т.?
Re: Б5 1.8 125hp При първоначално палене работи като трактор
Nisko написа:Повдигачите как са ти?
Той откъде да знае?!Направо е за ремонт- не е нормална работата му!а и този мотор няма добра репутация откъм харчене на масло!
Хаха как ме нареди.. :) Ще пробвам 1-2 неща преди да отворя двигателя за "ремонт" .. :) Ако е температурен датчик колега да хвърля мотора или..? :) Благодаря за мненията.rudoni написа:Nisko написа:Повдигачите как са ти?
Той откъде да знае?!Направо е за ремонт- не е нормална работата му!а и този мотор няма добра репутация откъм харчене на масло!
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Замервали ли сте налягането на маслото? Ако помпата не работи както трябва, може по-късно да качва масло
Благодаря за смисленото мнение:) Не съм, само смених маслото, и сложих филтър на МАН с клапан за налягане :) Ще проверя това..
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Винаги се сещам за това, защото навремето така ми "изпатка" служебната Лада. Цедката на маслоприемника запушена с мизерии, съответно не качва масло и хайде на ремонта... Малко глупаво питане, но маслото това, което трябва да бъде ли е? Така взе колата или се появи проблемът като смени маслото?
-
- Автомобил: Passat B5 2000g
- Двигател: APU
Аз имам същият проблем,Пасат 1.8 150к Т.След 1-2мин започва да работи идеално,но като е студен и включа на скорост става лошо.Сложих ГИ преди два дена и се влоши повече.Сменях свещи,ламбда сонда и няма оправия.ще съм много благодарен ако някой даде идея какъв е проблема 

Кастрол 10-40.. Каквото са ми казали в сервиза най-скъпото.. Не съм гледал автодатата колко му дават на това моторче :)
-
Аз съм с Лики моли 10-40,май не е от маслото.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Дрънченето ритмично ли е или е само при подаване на газ?
Тя просто работи като драгстер.. Като подам газ или постои малко и замърква.. Да не би да е от този обтегач на веригата между валовете? Или тогава ще е постоянен проблема?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Отвори си капака и се заслушай.Веригите са във вътрешната част на мотора(към купето).А отпред имаш една ролка с чупещо рамо.Когато е студен мотора и тя дрънчи леко.....особенно при ниски обороти,но чак да се чува толкова много едва ли :D Ако колата ти е със старият мотор(преди 98г по спомен) си с обтегач ,който се задвижва от маслото(а не електрически,който се задвижва освен от маслото и от импулс).Но колата би прекъсвала в такъв случей заради грешна центровка.
-
При мен,защото съм атомат,работи перфектно на паркинг.Включа ли на директна,започва да подскача,подавам газ но не поема,глъхне.След малко се оправя.
Закачахме я на компютър. Адаптация на дросел (уж) и толкова.. Други грешки нема.. Сега ще пробвам да и изнамеря нова генерация (гърнета) че джамбазите за резнали катализатора, не са сложили даже резонаторно и средния балон дрънчи на тенекия.. Може пък и да има някакъв ефект. За друго не се сещам. Днес ходих до моргата и се опитаха да ми дадат гърне от 1.8 турбо ама нещо не се убедих че е същото като моето.. Моя мотор е без турбо.. Та.. Така. За сега :)