Колеги, имате ли представа дали климатик свален от голф 2 GTI ще стане при агрегат 1.6 TD на същото купе ???
Има ли някой идея и правил ли такава гимнастика ?
климатик от голф 2 gti към голф 2 td
- sensatiion
- Автомобил:
- Двигател: JR
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: климатик от голф 2 gti към голф 2 td
На първо място си мисля, че стойката на компресора ще е по-различна при дизела, заради помпата. Ама може и да бъркам (имам някакъв такъв спомен прочетен в интернет). Да намериш стойка от дизелов Мк2 с климатик според мен е шанс 1 на 100. Предполагам, че с помпата също има някаква разлика или допълнителен механизъм. Колегата знайнайнай си слага на неговия 1.9ТД ако види темата дано пише да ти даде насоки.
- sensatiion
- Автомобил:
Намерих инсталация за климатик... за 100-тина лева, но монтажа със стойка и нз си още какво ми казаха,че ще ми излезе около 700 + лева :D :D :D :D така, че се отказах :)
- sensatiion
- Автомобил:
Здравейте, връщам се за питане за климатика отново... и дали ще стане климатик от Corrado g60 на голф 2 JR ?? идеиии ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Пич ако си мислиш че за 2,50 ще имаш климатик жестоко се лъжеш.
Моя климатроник ми е легнал на близо 500лв имам приятел даде близо 700. Та за под 500лв и да стане като хората забрави. На ясно ли си че и водни радиатори се сменят двойни перки и т.н.
Моя климатроник ми е легнал на близо 500лв имам приятел даде близо 700. Та за под 500лв и да стане като хората забрави. На ясно ли си че и водни радиатори се сменят двойни перки и т.н.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Човекът е с големия радиатор, а при Golf2 климатика стоково е с една перка, но по-мощна. За другото обаче е така, не излиза под 500 лв, за да стане като хората.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Събират се тънките перки от пасат и климатика става по ефективен. На теория трябва да е със най големия ама сигурен ли си?
- sensatiion
- Автомобил:
С големия радиатор съм, който е сменян доста скоро преди да взема колата... но именно се надявам да се впиша в интервала до 500 лева !
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Намери си комплект климатик от пасат Б-3 (най добре дизел ,за да си най близо до твоя мотор),и мисля че ще се класираш доста под 500 лв! 

- sensatiion
- Автомобил:
Добре, ще търся. БЛАГОДАРЯ МОМЧЕТА
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
С климатика от пасат Б3 ще имаш някои доста съществени разлики. Това са все проблеми на които финансовото решение няма да ти хареса. Като начало оригиналният климатик на голфа има едни вакуми зад панелчето за управление на парното които управляват част от клапите и няма копче за пускане на климатика - това с допълнително копче и твоя панел се оправя. По важно е, че от пасат тръбите на климатика съм на 90% сигурен че няма как да станат на голфа (така мисля - не съм пробвал никога). Тук се приготви за стабилни пари за преправяне на тръбите и маркучите. Сега вътрешното тяло спокойно може от пасат то става. Петко zninainai слага оригинална стойка от TDI и е с пистов ремък, но не знам дали стойката от 1.9 ще стане на 1.6. Иначе със или без инсталация става тя не е проблемна може и от пасат и от голф за нея нямаш ядове мога да ти помогна. Аз съм приятеля със 700 те лв. Виж сега като си обслужиш компресора поне лагер и осево си на +100 лв от цената на климатика, дехидратор +50, нови О пръстени на всякъде и зареждане със фреон ставаш на +250лв от цената на климатика. Моя климатик го взех за 350 лв преди 7 години + 250 лв за гореописаното станаха 550 лв. Останалите ги дадох да еволюира в климатроник. Не смятам и 4 пълнения и ремонти които правих през годините, както и това че беше с клиновидни ремъци и минавах на пистови, а тогава сменях стойка компресор шайби и хидравлична помпа.
Все пак кеф цена няма - имам познат с голф 2 с климатик и го гледат доста странно със затворени стъкла на 40 градуса...
Все пак кеф цена няма - имам познат с голф 2 с климатик и го гледат доста странно със затворени стъкла на 40 градуса...
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Вътрешно ,вънншно тяло ,маркучи и тръби всичко от пасат съм монтирал във голф!
Вакумното управление на клапите на голф-2 хич на ме кефи,а на пасата е с жила и си пасва идеално.
Климатика е закупен за 150 лв,обслужване не съм му правил,само О пръстени смених(естествено),и платих за пълнене.
Това не му пречи да си ме лади вече втора година.

Вакумното управление на клапите на голф-2 хич на ме кефи,а на пасата е с жила и си пасва идеално.

Климатика е закупен за 150 лв,обслужване не съм му правил,само О пръстени смених(естествено),и платих за пълнене.
Това не му пречи да си ме лади вече втора година.

- sensatiion
- Автомобил:
уффф, направо взех да се разубеждавам да му се невиди... ако имаше чалъм от от стара загора или региона да ми предложи оферта, да отидем заедно да питаме за какво става въпрос като инсталация и обслужване.... но за момента само от София имам предложение на 200 лева.. през еконт... ами ако не стане... ? :D :D
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”