И освен за талона няма проблем да напишат акт и за нарушението за което са те спряли. А за какво тогави ти е талона, като всеки път ще казваш няма го - незнам. Така единствено си спестяваш ходенето до кат и театъра е :
- спрат те изряден и показваш талончето.
- спират те в нарушение - не си нося талона - сутринта имаше земетресение, фазите на луната и т.н. - 10 лева назад за талончето + нарушението, (книжката няма как да я вземат, ако няма вече влязло в сила, че нямаш точки и т.н. за предишни провинения и влязло в сила).
Ще прецакаме системата накрая....:)))

Нямам талон, нямам и акт!
- fac3`t0`fac3
- Автомобил: Vw Golf ABF
- Двигател: ABF
Re: Нямам талон, нямам и акт!
Говорим за две различни неща колеги.Кой е казал че са те спрели за нарушение..спират те за проверка..какъв талон да му дам като е в КАТ.И да съм в нарушение и да не съм все трябва да му го дам..а аз го нямам както и колегата на когото е темата,нямам и акт-а.Въпроса е какво да се оправдаваме и какво да лъжем че да минава номера.Някой знае ли дали като ти прави справка дали имаш СУМПС от другата страна казват "Да има но е с НП" или казват "Редовен е ".Защото когато те пита "къде е синия талон" и ти му кажеш "Тук незнам какво се отговаря"..той най-вероятно ще се обади на дежурния да пита имаш ли СУМПС или НЕ.Въпроса тук е дали дежурния ще каже че си с акт или Не.И ако каже "ДА" с акт е ... 

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Действително са две отделни неща. Едното е врътката която правят някои колеги, като ги спрат за рутинна проверка показват талончето, когато обаче са в нарушение казват, че не го носят. По този начин глобата за основното нарушение се увеличава с 10 лв. за не носене на документи, но за това пък може да не си платиш акта по-дълго време (или изобщо), защото при последващи рутинни проверки си имаш талонче, в противен случай като излезе наказателното щеш не щеш трябва да платиш за да ти го върнат, иначе при всяко спиране се пише глоба за шофиране с изтекъл акт.
Твоят случай обаче е различен, единствената оправия е да идеш в КАТ и по ЕГН да ти изкарат наказателното, да го платиш и да си вземеш талончето, той самият АКТ така или иначе не ти върши работа защото е изтекъл (ако правилно съм разбрал е от 2011 г. Виж и как стоят нещата с изтичане по давност, може пък да ти се размине плащането.
Твоят случай обаче е различен, единствената оправия е да идеш в КАТ и по ЕГН да ти изкарат наказателното, да го платиш и да си вземеш талончето, той самият АКТ така или иначе не ти върши работа защото е изтекъл (ако правилно съм разбрал е от 2011 г. Виж и как стоят нещата с изтичане по давност, може пък да ти се размине плащането.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Актовете нямат давност. Давност има връчено наказателно постановление.
На мен така 2 невръчени постановления ми седяха с години - не отивах в КАТ да ми ги връчат. Като се наложи да прибавя нова категория в книжката ми ги връчиха и си ги платих.
На мен така 2 невръчени постановления ми седяха с години - не отивах в КАТ да ми ги връчат. Като се наложи да прибавя нова категория в книжката ми ги връчиха и си ги платих.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
А през това време как караше? До колкото си спомням талончето се връщаше заедно с връчването на постановлението, до тогава караш с акта, който се презаверява ежемесечно до излизане на постановлението, след като излезе вече не го презаверяват и трябва да си вземеш постановлението за да си получиш талона. Това преди, сега връчват постановлението, но не връщат талона докато не платиш (до колкото разбрах де)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на първата страница от 2008 пише - караш и акт за липса на контр. талон 10 лв.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”