Здравейте,
Имам желанието да купя един Пасат 2 1.8 90кс.бензин-газ.
Но,пасата е с лош двигател харчи масълце и си му е дошло времето.
Искам да попитам къде може да се направи основен ремонт и колко парички може да излензне цялата работа.
Благодаря предварително!

Vw Passat B3 Основен ремонт
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Vw Passat B3 Основен ремонт
Здравей колега!
Въпросът ти е по-скоро риторичен.
Комплекта гарнитури,комплект сегменти,биелните лагери са около 200лв,купени с близо 30% Т.О.Отделно и главата като ревизираш и платиш на майстора.....
Абе от 600 до 1000лв може да стигне това упражнение.
Няма ли некоя по-читава колица?

Комплекта гарнитури,комплект сегменти,биелните лагери са около 200лв,купени с близо 30% Т.О.Отделно и главата като ревизираш и платиш на майстора.....

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Здрасти и добре дошъл във форума. Имаме раздел със сервизи и клубни майстори, които биха ти помогнали и дали точна информация за проблемите с колата ти и евентуалното им разрешаване- http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
- Samuil69
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Здравей колега!
Здравей,преди имах пасат и заради това искам пак да си взема ,но несъм в час с нещата за основен ремонт.
Благодаря иначе :)
- Samuil69
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:Здрасти и добре дошъл във форума. Имаме раздел със сервизи и клубни майстори, които биха ти помогнали и дали точна информация за проблемите с колата ти и евентуалното им разрешаване- http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Сега ще ги разгледам Благодаря!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Принципно един основен ремонт сяда скъпо,освен ако не си го правиш сам.Евтиния вариант е цял мотор,срещал съм по обявите тук цени от 100 до 350лв.Както и да го погледнеш това е по-удачно.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Другия мотор е нож с две остриета...не знаеш какво купуваш,докато не го сложиш и не го подкараш...може да е добър,ама може и да е по-зле от сегашния. Ако някой гарантира, че мотора, който ще купиш, е ок и няма проблеми, е по-смисления вариант, ама иначе по-добре си ревизирай твоя от-до и го скъсай от каране после.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подкрепям последното мнение.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Аз го казвам от личен опит - реших да сменя мотора от 1.8 на 2.0 .Купих си цял компелкт мотор с инсталация с всичко от прясно ударена кола на части. Двигателя купих с нотариален договор и т.н., както си е по закон. Тръгнах да стягам мотора за да го слагам на мястото на другия и греда - скъсах едната шпилка на изп. колектор при развиването.От там вече няма как - главата долу...което се оказа много голям + в моят случай - видях мотора отвътре - тотална щета. Оказа се,че е ремонтиран преди да я вземе предния собственик и е закрепен,колкото да се продаде,ама той пък я е ударил твърде бързо и не е могъл да знае,че не е читав мотора. И така гризнах дърво с близо 700лв за мотора с всичките неща,нотариуса и транспорта на мотора до София и т.н. и т.н...после мотора отиде на части де,та избих някоя стотинка ама си е прецаквация като цяло. Затова по-добре си разглоби твоя,оправи му всичко,дай едни пари,ама знай,че нямаш грижи. И друг да вземеш,той пак ще е с 20 годишна г-ра на главата и като нищо ще се наложи и него да отваряш след някой и друг месец.

- Iezekil
Не бих се съгласил за нищо на света.Как ще съветваш човека да даде пари за ремонт на мотор толкова,колкото му струва колата?Която я кара още 2-3 години я не.Да,риск има но и варианти има хиляди.Дали ще го отвори предварително за справка и ще мине само с гарнитура излишен разход,дали ще се мери компресия преди да се свали от колата,дали ще се разбере с човека....
Помня една обява,момчето беше си ревизирало двигатела скоро но искаше да слага по-голям.Цената беше 350лв,предлагаше се пробване докато е на колата.
Аз съм правил основен ремонт и знам какво е.За себе си съм решил-друг мотор и каране,после ако се наложи пак друг.За парите,които дадох за ремонта,щях да си купя около 5-6 двигатела.Е,хич ли няма да уцеля читав?
Ако звучи невероятно и аз вървя по същите стъпки.Имам 2Е в Б3,обслужен и прочие и минал не-повече от 2000км.Още една година не знам дали ще го държа Пасата или ще го мятам на части,понеже не се кара.Та като го продавам ще почна от мотора докато е на колата.Копувача дали ще е доволен??
Помня една обява,момчето беше си ревизирало двигатела скоро но искаше да слага по-голям.Цената беше 350лв,предлагаше се пробване докато е на колата.
Аз съм правил основен ремонт и знам какво е.За себе си съм решил-друг мотор и каране,после ако се наложи пак друг.За парите,които дадох за ремонта,щях да си купя около 5-6 двигатела.Е,хич ли няма да уцеля читав?
Ако звучи невероятно и аз вървя по същите стъпки.Имам 2Е в Б3,обслужен и прочие и минал не-повече от 2000км.Още една година не знам дали ще го държа Пасата или ще го мятам на части,понеже не се кара.Та като го продавам ще почна от мотора докато е на колата.Копувача дали ще е доволен??
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Не бих се съгласил ...
Говори се за съвсем различни неща. Ако една кола не се кара за какво изобщо ще й се плащат данъци, винетки, застраховки и още една торба фактури, а да не говорим за основен ремонт. Става въпрос, че ако човекът иска да си кара колата (както аз, щото друга не издържа на лашкането) е по-добре да оправи двигателя и да знае, че проблеми няма да има с него дълго време.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
vasilb написа:Говори се за съвсем различни неща. Ако една кола не се кара за какво изобщо ще й се плащат данъци, винетки, застраховки и още една торба фактури, а да не говорим за основен ремонт. Става въпрос, че ако човекът иска да си кара колата (както аз, щото друга не издържа на лашкането) е по-добре да оправи двигателя и да знае, че проблеми няма да има с него дълго време.
+1
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Аз за това съм съгласен,ама моя си имаше компресия...проблемите му бяха от съвсем друго естество. Никой не прави сметка,че двигателя няма да му се счупи в сервиза или пред тях или в центъра на града,в който живее, а ще се счупи на майна си Райна някъде си. Сметни си към нещата и репатрак или теглене, нервите, жената и децата дето ще ти надуят главата и пак ще си говорим
.Ако искаш да разчиташ на колата и да знаеш,че всичко и е ок,отваряш мотора и пипаш вътре.
Варианта с друг и ремонт на гарнитурата - ми то излиза същото - мотор за 150лв , ремонт за още 350-400 (толкова излиза без цената за труда, с масло, филтри, гарнитури, обслужване на главата и всичко, което трябва, за да се направи ремонта като хората). Станаха 550-600, ако сложиш и цена за сваляне на единия и слагане на другия и ремонта на главата - още 300лв .И то пак стъпи на цената на това да си ремонтираш твоя.
Най-разумно е да се отвори този мотор,да му се види състоянието и ако е годен,да се ремонтира, ако не е годен, да се подбере друг, който да може да се пробва и да е от читав човек (както Иво,който продаваше този ревизирания,който аз бях ревизирал и съответно гарантирах за състоянието му на новия му собственик), ако е годен,да си се ремонтира сегашния и това е.

Варианта с друг и ремонт на гарнитурата - ми то излиза същото - мотор за 150лв , ремонт за още 350-400 (толкова излиза без цената за труда, с масло, филтри, гарнитури, обслужване на главата и всичко, което трябва, за да се направи ремонта като хората). Станаха 550-600, ако сложиш и цена за сваляне на единия и слагане на другия и ремонта на главата - още 300лв .И то пак стъпи на цената на това да си ремонтираш твоя.
Най-разумно е да се отвори този мотор,да му се види състоянието и ако е годен,да се ремонтира, ако не е годен, да се подбере друг, който да може да се пробва и да е от читав човек (както Иво,който продаваше този ревизирания,който аз бях ревизирал и съответно гарантирах за състоянието му на новия му собственик), ако е годен,да си се ремонтира сегашния и това е.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
В повечето случаи с купени мотори има проблеми, които продавачите спестяват. Винаги е по-сигурно да си направиш твоя, а в много случаи е и по-евтино. Особено ако си го правиш сам.
Колега, колко пари е този Пасат?
Колега, колко пари е този Пасат?
- Iezekil
Няма да цитирам колегата,дето споменава ремонт на глава 2 пъти и още няколко ремонта????
Варианта е прост-мотор за 200-300лв,слагането е под въпрос но да кажем още 200 и приключваме.От стария продаваме едно-друго което става/глава,валове,делко/-пада ни цената примерно със стотина лева и толкоз.Караме и пеем.
Другия вариант с ремонта-на мен ми стъпа 1200лв.Щото като почнеш и айде-гарнитури,семеринги,болтове,шлайф,сигменти,лагери,ми айде и повдигачи,ремъци,шайби и ..........но всеки си решава сам.Всеки има право на мнение.По-изгодно е друг мотор за мене и това е.Да,като го оправиш примерно си гарантираш още 10-на години/ако вала и буталата издържат/,но дали тази кола ще издържи като цяло или пък ще се кара толкова време?
Варианта е прост-мотор за 200-300лв,слагането е под въпрос но да кажем още 200 и приключваме.От стария продаваме едно-друго което става/глава,валове,делко/-пада ни цената примерно със стотина лева и толкоз.Караме и пеем.
Другия вариант с ремонта-на мен ми стъпа 1200лв.Щото като почнеш и айде-гарнитури,семеринги,болтове,шлайф,сигменти,лагери,ми айде и повдигачи,ремъци,шайби и ..........но всеки си решава сам.Всеки има право на мнение.По-изгодно е друг мотор за мене и това е.Да,като го оправиш примерно си гарантираш още 10-на години/ако вала и буталата издържат/,но дали тази кола ще издържи като цяло или пък ще се кара толкова време?