Купуване на Passat B6 - молба за съдействие

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
dragomm
Автомобил:
Двигател:

Купуване на Passat B6 - молба за съдействие

Мнениеот dragomm » Вто 16 юли 2013 14:47

Здравейте колеги,

Обмислям закупуването на Passat B6. Спрял съм се на тези два модела:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11359705031322966&f1=details&slink=3hup8h
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372490250868128&f1=details&slink=3hudrc
По двата вида двигатели доста е изписано, но ако някой реши все пак да даде мнение добре е дошъл. Като цяло пускам темата с идеята някой от форумните гурута :bowdown ако има възможност да мине да огледа на място колата от втората обява и да й види и кътните зъби. Преди да променят цената на „По договаряне” беше 14 550 лв. Притеснява ме дали цената не е много ниска за модел от тази година, дали няма някакви подводни камъни и после :banghead . Ако има някакви мнения за продавача също ще е от полза. Благодаря предварително на отзовалите се.

Hustle
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Re: Купуване на Passat B6 - молба за съдействие

Мнениеот Hustle » Вто 16 юли 2013 15:48

dragomm написа:Здравейте колеги,

Първата според мен няма за какво да ходиш да я гледаш дори - с тези избелени копчета на радиото и ключа за светлините ще е доста над обявените километри.

Виж другата е highline, с по-големия мотор и повечко екстри - само ксенон и dsg и липсва доколкото виждам. Цената наистина за тези километри(ако не са с 70-100 000 повечко) е доста добра. Изглежда доста запазена, но все пак е от автокъща, така че направо ходи я карай в porsche или vw да ти я прегледат и ако няма проблеми я отнасяй :)

Успех :th_up

dragomm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomm » Сря 17 юли 2013 17:01

Hustle написа:
dragomm написа:Здравейте колеги,

,,,,,

Успех :th_up

Вярно, че първата е позахабена. Можеш ли да ми кажеш колко ще излезе прегледа в porsche или vw и какво точно ще правят при този преглед.

Благодаря.

Hustle
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот Hustle » Сря 17 юли 2013 18:29

Комп. диагностика, преглед ходова част, мотор. В дарукар е към 110 лв. Не мисля, че във VW ще е по-скъпо.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 17 юли 2013 18:38

Аз лично бих ти препоръчал да почетеш малко повече за двулитровите дизелови мотори на Б6. Имат си ги проблемите и те не са за пренебрегване , ненапразно и цената им е ...много примамлива . За мен по-безпроблемния избор е 105 коньовия 1.9 . При добър мапер ще оптимизираш мощността и няма да ти се струва слабоват .Но спец посочения от теб е ... похабен. Има си доста по-добри и на съответната цена разбира се . Успех в намирането на добра кола :th_up

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 17 юли 2013 22:14

Колеги, стига с тези жалби за 2.0 TDI - нищо му няма на двигателя. Особено от 2008, когато са последните помпа-дюза. Писано е многократно за сравнението между 1.9 и 2.0 - няма база за това, дори с чипове и какво ли още не.
По отношение на втората обява - Пасатът изглежда добре, трябва да се види на място. Ако ми остане време може да мина да го погледна (не че съм форумен гуру :mhihi , ама поне 2 години карах такъв).

dragomm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomm » Чет 18 юли 2013 17:07

Не мисля че съм изчел всичко относно сравняването на 1.9 и 2.0 двигателите, но все пак почетох доста из форума. Именно за това относно 2.0 TDI съм се насочил към модел от 2008 г. Но благодаря все пак за съвета. А към Добрин - човече, ако успееш да го погледнеш, златен си. Че малко далеч ми идва от Стара Загора да дойда да го видя на място без някаква предварителна информация.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 25 юли 2013 22:38

Извинявам се много колега, но тези дни ми е някаква абсолютна лудница и нямам почти никакво време. Така че виждането на този Пасат, ако изобщо още се продава и ти ако проявяваш интерес към него, може да се позабави.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”