Здравейте, предстои ми да пътувам от София до Слънчев бряг, но незнам къде трябва да се отбия от магистралата, моля за пояснение. Варианта да карам до Бургас и от там за Слънчев бряг ми се струва неуместен.
Мерси!
София - Слънчев бряг по магистрала Тракия?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: София - Слънчев бряг по магистрала Тракия?
Ти е**ваш ли се?
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
Споменах пред познат, че ще пътувам по маршрута и той ми каза да мина през Каблешково, щяло да бъде по-кратко, не познавам добре района и затова реших да попитам. Погледнах в бгмапс и видях, че маршрута е по магистралата през Бургас.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
По същия този БГмапс ти дава, че през Бургас е с 1 километър по пряко отколкото през Каблешково. Отделно, че през Каблешково се стига по-бавно, а и ако не ти е познат района шанса да се загубиш е по-голям 

- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
ОК, много благодаря за експресната консултация 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
KARMANN написа:ОК, много благодаря за експресната консултация
Ако си на газ - зареждай и бензин , че няма грам бензиностанция след Ст.Загора. / то и трябва да се отбиеш за да заредиш/
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Караш до Бургас по АМ Тракия и после нагоре към Сл.Бряг.За да минеш през Каблешково трябва да слезеш от Тракия или още на Карнобат или при края на магистралата-кв.Ветрен на Бургас и оттам към Каблешково и Сл.Бряг.Ако не си го минавал този втория маршрут,си мини през Бургас.
Повдигам темата със същия въпрос: Да се слезе от магистралата да речем към "Петолъчката" и 10 км след Айтос да се завие по пътя, който излиза на Ахелой. Какво е състоянието на въпросната отсечка?
Старият път от Сливен до Бургас е ОК, минавах по Великден.
Моето лично мнение е, че през Бургас ще се изгуби повече време и пътя до Ахелой е силно натоварен.
Старият път от Сливен до Бургас е ОК, минавах по Великден.

Моето лично мнение е, че през Бургас ще се изгуби повече време и пътя до Ахелой е силно натоварен.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Онзи ден минах от там.Почти до Каблешково асвалта е нов.На светофара във Каблешково караш направо ако си за Ахелой и наляво ако си за Слънчев бряг.Движението е нормално няма задръствания както по пътя през Бургас.
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Само дето можеш да слезеш на Българово ;) Пътят е перфектен.Пътува се леко и приятно 

ДАНЧО написа:можеш да слезеш на Българово
Благодаря ти и същото ми каза приятел от Бургас преди около час и половина. Възелът е открит на 17 юли т.г. и е точно на 352 км посока Бургас.

Мнението на колегата от Русе vovo 6808 също е меродавно защото вероятно е идвал по пътя Шумен-Карнобат през Ришкия проход.
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Аз си минавам през Ахелой пълно е с табели и има много други пътуващи през същия маршрут. Да се загубиш ? едва ли. През Бургас е възможно голямо задръстване зависи по кое време пътуваш.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
В какво състояние е пътя Айтос - Каблешково - Ахелой? Минавал съм преди много време и беше сравнително добър с много неравности, но без дупки. Има ли промяна?
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
караш си по магистралата и някъде до 350-тия километър има голяма табела за отбивка за Слънчев бряг. Извежда те до пътя през Каблешково, който от тази година е ремонтиран и е по- хубав от самата магистрала. Дори и да не ти е познат както е казал някой по- нагоре, няма шанс да се изгубиш или объркаш. Караш си по главния път и след малко си в Слънчев бряг. От отбивката на магистралата някъде 5 км е неравен, но след това е по - хубав от магистралата дори. Неравен имам предвид на вълни, не че има кратери. Успех :)