Магистрала Тракия

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Пробвахте ли новата отсечка на АМ Тракия?

Мнениеот mupk0 » Сря 17 юли 2013 14:07

Supawiza написа:Аз я пробвах вчера,малко след като я отвориха.Пътя като цяло е добре но със окачване се усещат на места леки вълни,централната пресечена лента е явно по навдигната и е грапава и като минеш през нея се чува един странен шум което предполагам е за такива които заспиват евентуално да ги събуди :wink .
Ако от Боаза отиваш към Бургас то детелината преди Дядово е твоя път.
И като за последно от Бургас до Стара Загора стигнах някъде за 1 ч. 30 мин. при нормално шофиране със скорост около 130 км/ч.

Точно така.Маркировката била с тази цел.Не е само средната лента така доколкото знам.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Магистрала Тракия

Мнениеот ivo_555 » Сря 17 юли 2013 14:09

В крайна сметка колко км са без бензиностанция?
Да кажем, че били 180-200, не съм запознат точно, но къде е драмата със зареждането на гориво, за бензин и дизел проблем няма, за газовите коли донякъде, но предполагам, че едва ли някой който пътува много си е сложил бутилка под 30 литра, която дори и непълна до горе ще стигне за 200 км, на по малките им остава варианта със смяна на бутилката, или махане на поплавъка за да се тъпчат догоре, или каране на бензин като свърши газта! Е вече за метана ще е проблем предполагам да минат 200км с едно зареждане, и вариантите са или бензин или Ямбол.

За почивките иначе съм съгласен, гадно е да се изтъпанчиш на слънцето и да няма течаща вода и тоалетна, дори аз не мога да издържа 200 км без почивка, пък за малки деца да не говорим, тук вариантите са де слезе от магистралата при с.Кабиле или Зимница, съответно на 1.5 и 4 км са мисля! Лично аз препоръчвам Кабиле, на центъра има чешма, кафе, магазин и пейки на сянка! Де да имаше и една бензиностанция!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 юли 2013 16:40

ivo_555 написа:
За почивките иначе съм съгласен, гадно е да се изтъпанчиш на слънцето и да няма течаща вода и тоалетна, дори аз не мога да издържа 200 км без почивка, пък за малки деца да не говорим, тук вариантите са де слезе от магистралата при с.Кабиле или Зимница, съответно на 1.5 и 4 км са мисля! Лично аз препоръчвам Кабиле, на центъра има чешма, кафе, магазин и пейки на сянка! Де да имаше и една бензиностанция!

Колега, ти си много нежна душа. 200км при средна скорост 120-130км/ч са ти час и нещо държане на волана. За мен например е безпроблемно такова разстояние и съм го правил неведнъж. Ако не можеш да стискаш кормилото в продължение на час и половина как изобщо шофираш? :scare3 Особено на магистрала, дето мога и сок да пия и да чета вестник, докато карам - грам не се изморявам там.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 17 юли 2013 18:59

Най-накрая след 40 години :bowdown Сега "Тато" сигурно се усмихва от горе :smile
Другата добра новина,която казаха по новините,че щели да почват и отсечката от тунелите до Пазрджик.Повечето пътуващи по Тракия знаят за какъв "асфалт" и какви ями става въпрос :no
Развитието :mrgreen
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 17 юли 2013 19:57

stefan4o написа:
ivo_555 написа:

Колега, ти си много нежна душа. 200км при средна скорост 120-130км/ч са ти час и нещо държане на волана. За мен например е безпроблемно такова разстояние и съм го правил неведнъж. Ако не можеш да стискаш кормилото в продължение на час и половина как изобщо шофираш? :scare3 Особено на магистрала, дето мога и сок да пия и да чета вестник, докато карам - грам не се изморявам там.

Колега, айде сега да не навлизаме в излишни полемики, кой какъв е!
Първо съм професионален водач и не си ти човека който да ме пита и да ми казва аз как ще шофирам!
Второ, и те не караш кой знае какво, ама аз май съм по зле, Сеат Ибиза 75 коня без климатик, та като вдигна 130 и търся къде е копчето за разпъване на крилата и да излитам! Та по магистралата държа 110-120, и да кажем че малко преувеличих, не че не мога без почивка, карал съм много повече от 200км без да спирам, а просто НЕ ИСКАМ!

И не ми казвай, че имаш предвид, че ти като можеш да не почиваш по над 200км, а аз на всеки 100 искам да спирам съм по опасен от теб!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 юли 2013 20:09

Като искаш да почиваш и да пиеш кафета - имаш опция - не ползвай магистралата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 17 юли 2013 20:11

Да, ама ако жена ти хване цистит ще видим тия 210км как ще ги караш. По-скоро с каква скорост :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 юли 2013 20:16

С такива неща не мисля, че е редно да се шегуваме. Който не го кефи - има опция за стария участък, по който доскоро минаваха всички. :beer
Колата ми няма климатик затова ще пътувам по хладното. Ако някой без климатик тръгне по обед за морето си е изцяло негова вината, ако не е климатизиран. Ще му е нужна наистина доста пъти почивка и кафе :a045

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 17 юли 2013 20:41

stefan4o написа:Като искаш да почиваш и да пиеш кафета - имаш опция - не ползвай магистралата :Mr Green Fun

Не ме мисли мене ти, аз съм от Ямбол, на където и да тръгна мен тия 210 км не касят, и не спирам да пия кафе, а просто може да ми се припикае, в тези жеги се наливам с доста вода, и си е друго да си хвърлиш една шепа студена вода на връщане от плажа!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 17 юли 2013 21:52

Има хора дето не могат да карат или да ги возят дълго време без почивка.В това няма нищо лошо.
Аз например миналото лято за морето като стъпнах на магистралата и спрях чак в Бургас.Преди спирах на Нова Загора в ОМВ-то за чаша кафе,но тогава по-се заобикаляше.
До година ще има поне една бензиностанция в новия участък.И на мен не ми харесва,че няма такива особено от както сложих 24 литрова бутилка на резервната гума. :mrgreen

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 17 юли 2013 21:56

Нема угодия :mhihi
Има бензиностанции и капанчета, ама нема магистрала.
Има магистрала, ама що нема капанчета и бензиностанции :Mr Green Fun :mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 17 юли 2013 22:11

hooligans написа:Има магистрала, ама що нема капанчета и бензиностанции :Mr Green Fun :mhihi

Вече доста време е открита магистралата до Ямбол, нали не мислите че всички вериги не искат да сложат свой обект "монополист" за стотици километри, където няма конкуренция...

По мои сведения от една фирма, която е главен изпълнител по изграждане на нови обекти за една от големите вериги, доста далновидно и предварително, преди да се разбере от къде ще минава магистралата, на безценица са изкупени всички подходящи парцели около магистралата от определени хора и строежите на обекти там в момента минават през огромна инвестиция за купуване или наемане на земята, която няма избиване. Затова и няма да има скоро много обекти в този участък...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 17 юли 2013 22:54

Рано или късно цените на продавачите и купувачите ще се срещнат. :wink

Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Мнениеот tonkogtd » Сря 17 юли 2013 23:58

Само няма да се карате колеги.Който иска по новият път,а именно Тракия да пътува за морето,който иска по стария.Аз избирам Тракия,щото няма Ст.Загора-Н.Загора-Сливен-Петолъчката-Карнобат-Айтос-Житарово/където главно се преминава през населените места и спазваш 50 км./ч./,а караш по магистрала-бързо и удобно.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 18 юли 2013 0:47

ivo_555 написа:
stefan4o написа:Като искаш да почиваш и да пиеш кафета - имаш опция - не ползвай магистралата :Mr Green Fun

Не ме мисли мене ти, аз съм от Ямбол, на където и да тръгна мен тия 210 км не касят, и не спирам да пия кафе, а просто може да ми се припикае, в тези жеги се наливам с доста вода, и си е друго да си хвърлиш една шепа студена вода на връщане от плажа!

Това с тоалетните е по-скоро проблем на булките... :mhihi На нас и храсти ни вършат работа :Oops
И като гледам май трябва да си отворим отделна тема:"Спирате ли по капани като пътувате?" :D Честно казано не обичам да се размотавам по пътищата,за кафета,води(до ръчната на дълъг път винаги си имам шише).Гледам да се прибирам по-бързо! :th_up

Върни се в “Пътеводител”