Wireless неволи - TL WR542g и WR340G
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Wireless неволи - TL WR542g и WR340G
Започнаха изведнъж странни проблеми със старото вярно рутерче - TL WR542g. Безжичният нет забива и край. След рестарт на рутера за известен период 2-3 часа си има безжичен и така непрекъснато. Тъй като не беше спиран 5 години и предположих, че просто му е дошло времето го замених с WR340G (беше ми подарък от някой от операторите и не беше включван). Копирах настройките от стария и всичко тръгна както трябва. Само след няколко часа се върнаха проблемите от предишния рутер. Направих мастер ресет. Настроих го наново, но уви, не помага. Кофтито е, че ми свършиха идеите и не знам какво да пробвам. Интернетът на свързаните през LAN портовете компове не спира, докато е забил wireless-а. Идеи?
Последна промяна от chefito на Чет 18 юли 2013 15:13, променено общо 1 път.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Wireless неволи - TL WR542g и WR340G
опитай да надстроиш софта (firmware) на рутъра от менюто му. при мен помогна при подобни симптоми.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
joro_kem написа:опитай да надстроиш софта (firmware) на рутъра от менюто му. при мен помогна при подобни симптоми.
На WR542G го смених до последния. Не помогна. На другия е последния възможен, и нямаше с какво да го заменя. За мен лично проблемът не може да е от рутерите. Щом еднакъв проблем се появява при два съвсем различни рутера, то няма логика да е от тях, ама не знам какво друго да търся :(
Днес ще вържа едно D-link-че, за да видя дали по същото време ще спре и неговия wireless, за да изключа някакви смущения, че вече взех да си въобразявам, че някакви извънземни смущават сигнала :(
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
Направи ли 30/30/30?
Също така не разбрах, с 2 различни рутера имаш един и същ проблем? Възможно е проблемът да е тогава в USB-'пишката' или WiFi картата (там каквото ползваш на компютъра). Когато се вържат компютъра (става въпрос на тоя, който използва WiFi, а не на другите) с рутера с кабел има ли такива проблеми? Натоварена ли е мрежата около теб и кой канал използваш, може да става и припокриване с някоя новопоявила се мрежа и от там да има проблеми.
Все пак направи 30/30/30 първо. С един химикал натискаш ресет копчето на рутера за 30 секунди, докато задържаш химикала на копчето дърпаш кабела на захранването на рутера, държиш 30 секунди, после вкарваш пак кабела (още държиш копчето) и пак държиш 30 секунди. Тоест общо 90 секунди държиш копчето за ресет, на 30-тата дърпаш кабела, на 60-тата го вкарваш пак. По тоя начин се чисти NVRAMта на рутера, която може да се е задръстила при смяна на настройки и т.н.
Също така не разбрах, с 2 различни рутера имаш един и същ проблем? Възможно е проблемът да е тогава в USB-'пишката' или WiFi картата (там каквото ползваш на компютъра). Когато се вържат компютъра (става въпрос на тоя, който използва WiFi, а не на другите) с рутера с кабел има ли такива проблеми? Натоварена ли е мрежата около теб и кой канал използваш, може да става и припокриване с някоя новопоявила се мрежа и от там да има проблеми.
Все пак направи 30/30/30 първо. С един химикал натискаш ресет копчето на рутера за 30 секунди, докато задържаш химикала на копчето дърпаш кабела на захранването на рутера, държиш 30 секунди, после вкарваш пак кабела (още държиш копчето) и пак държиш 30 секунди. Тоест общо 90 секунди държиш копчето за ресет, на 30-тата дърпаш кабела, на 60-тата го вкарваш пак. По тоя начин се чисти NVRAMта на рутера, която може да се е задръстила при смяна на настройки и т.н.
Последна промяна от dentdaemon на Чет 18 юли 2013 19:40, променено общо 3 пъти.
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Имах същият проблем, оказа се че е от стария софтуер на рутера, гледах за ъпдейти няма нови и си купих друг по нов модел и всичко е 6 сега. 

-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
Wrofeel_VR6 написа:Имах същият проблем, оказа се че е от стария софтуер на рутера, гледах за ъпдейти няма нови и си купих друг по нов модел и всичко е 6 сега.
То да се купи нов е най-лесното решение, ама не винаги най-правилното. В случая как ще е от фърмуера, като години си е работил без проблем? Това не е консуматив да се амортизира. Щом преди е работело, а сега не - значи не е във фърма проблемът, а на друго място. Дали хардуерен, NVRAM или ефир вече трябва да се разбере.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
chefito написа: ....Кофтито е, че ми свършиха идеите и не знам какво да пробвам. Интернетът на свързаните през LAN портовете компове не спира, докато е забил wireless-а. Идеи?
Пробвай да смениш канала на wireless-a. Може отскоро някой наблизо да работи на същия канал.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”