АФН въпрос за масло
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за масло на двигател АФН
че ти може да караш и с м10д ако искаш, спецификацията за афн е 505.00
-
- Автомобил:
- Двигател:
ский ся, гледам че се правиш на отворен ама май си полу. аз не знам и не ме интересува в оригиналната му книжка, какво масло с вискозите пише да се кара. от тогава нататък, спецификацийте са еволюирали от към по добро и с по добър визкозитет който покриват. демек 5-40. и както виждаш му цитирам каталога на кастрол, какво му се препоръчва. за разлика от мозъчната ти еволюция, която не можа да го разбере или не иска но въпреки това кара с 5-40 щото си много отворен. ай другия път си запази тъпите ти мнения за аверчетата пред блока ти а?
- mishkalov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ventostz, не съм адвокат на jony555, но предполагам, че е видял, че карам с хубави масла и затова ми е придложил по скъпичко. Не съм богат, но с маслото не искам да правя компромиси... Много съм доволен и спора е асолютно излишен.
Хайде мир да е.

- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
mishkalov написа:Днес сложих Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40, и съм с много добри първи впечетления. Двигателя почти не се чува, даже като спря на светофар и си подавам главата да чуя дали работи колата. Предполагам, че и по-нататък ще съм със същите впечатления. Ще видя как е на дълъг път. Отново благодаря за съветите най-вече на jony555 и radi_nrj. Лек и безавариен път!
Колега кажи откъде го купи?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
mishkalov написа:Днес сложих Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40, и съм с много добри първи впечетления. Двигателя почти не се чува, даже като спря на светофар и си подавам главата да чуя дали работи колата. Предполагам, че и по-нататък ще съм със същите впечатления. Ще видя как е на дълъг път. Отново благодаря за съветите най-вече на jony555 и radi_nrj. Лек и безавариен път!
Сега ... впечатленията ми от Кастрол са ужасяващи .... купих автомобила си от Еуратек /30 000 км. реален пробег/... с току що изтекла двугодишна гаранция и току що сменено масло от тях
MAGNATEC Diesel 5W40 B4 и така е поддържано в рамките на гаранцията
знаех , че трицилнидровите дизелови двигатели на VW са меко казано шумни и небалансирани при свободен ход ... и приех тези факти за даденост
както и да е ... навъртях 15 000 и дойде време за смяна на маслото
след четене и съвети от форумни спецове в областта на маслата - направих следният избор
YACCO VX 1703 FAP SAE 5W-30
двигателят утихна драстично , неравномерният ритъм при празен ход също , което ме убеди окончателно , че Кастрол не е изборът за моят двигател
оттогава още една смяна със същото масло .... сега минах на по-горната серия синтетика YACCO Lube 0 SAE 5W30

Препоръчвам тази марка масла - все още няма ментета и е страхотно като качество !!!
Четох в сайта - за твоят двигател Якко препоръчва YACCO VX 1703 FAP SAE 5W-30
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Само да вметна, че между Магнатек и Едж на Кастрол има сериозна разлика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
сериозна не е. дори почти никаква :)
- radi_nrj
Магнатека си е хидрокрак, а Еджа поне до последно го водеха естерна синтетика. Ама може и промени да са настъпили, за които не знам...
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Магнатека си е хидрокрак, а Еджа поне до последно го водеха естерна синтетика. Ама може и промени да са настъпили, за които не знам...
ти остай ми магнетика даже по добавките котио са вътре май стана по добър от edge...вече всичко е тотално объркващо
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Магнатека си е хидрокрак, а Еджа поне до последно го водеха естерна синтетика. Ама може и промени да са настъпили, за които не знам...
никога не са го водили естерна синтетика. обикновен хидрокрак си е с промяна на съставките. демек при магнатек е вещество което да помага на маслото да си лепне по клапаните след като изключиш, а при едж е титаниево уж нещо което помага при вискоите температури. според мен промяната е само в тубите и името. но каквото е тва е

- radi_nrj
jony555 написа:никога не са го водили естерна синтетика. обикновен хидрокрак си е с промяна на съставките.
Те гадовете на новите туби са махнали изобщо надписите HC Sintense докато преди поне си го пишеха.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Сходните на Магнатек .... на Равенол VPD /за помпа-дюза / и VX 1703 5W30 на YACCO също са хидрокрек , но са по-добри от смотания Кастрол
иначе Skoda Auto препоръчва Shell Helix
/ има го на заводски стикер от вътрешната страна на предния капак / .... ама някак не им се доверих 
иначе Skoda Auto препоръчва Shell Helix

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Плашите ме колеги...откога Кастрол стана ...калпава марка
последно на иното си авди му сипах 5W-40 магнатек купено от немъчко за 55 ойро пет литра. Не усетих някакъв проблем, колата си работи меко и тихо ( това на АФН) . Интересното е ,че у назе е за 70-ина лв тубата
каква ли е разликата м/у нашенското и немското
щото много прИмоционална ми се видя цената 

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
приликата между двете е само тубата и лепенката на нея.
случва се същото както в зората на демокрацията с праха за пране с амониева селитра вътре в него

-
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Сходните на Магнатек .... на Равенол VPD /за помпа-дюза / и VX 1703 5W30 на YACCO също са хидрокрек , но са по-добри от смотания Кастрол
иначе Skoda Auto препоръчва Shell Helix/ има го на заводски стикер от вътрешната страна на предния капак / .... ама някак не им се доверих
са сетиш че равенола е хидрокрак. а дано ама надали ;)
Върни се в “Дизелови агрегати”