Въпроси за настройка на ГИ Simgas

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Carfan
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за настройка на ГИ Simgas

Мнениеот Carfan » Чет 18 апр 2013 22:47

Колеги имам няколко въпроси към по-запознатите с газовите инжекциони.Колата е пасат б5 adr 125 коня.
1.Немога да вдигна по-високо налягане от 0,90 бара диференциално,при завъртане четвърт оборот над това налягане става нещо с изпарителя изведнъж вдига много високо налягане и колата гасне.След това немога да въртя болта за настройка на налягането докато не изкарам маркуча към рейката за да спадне налягането
2.Мап сензора ми дава показания 0,18 bar(180mbar) налягане във всмукателния колектор,което ми се струва много малко.Вакуум маркучето е свързано след дросела. Мисля че трябва да е около 300mbar ама несъм мн сигурен.При покачване на оборотите показанието също се покачва респективно за да се запази диференциалното P.
3.Изпарителя ми е монтиран в легнало положение,това оказва ли влияние на работата му?При рязко подаване на газ има едно замисляне което е така още от монтажа до ден днешен.Сменил съм всичко по запалването и промяна няма
Разхода ми в града е около 16/100.Противно на всичко което съм чел за ГИ в момента колата е настроена на диф. налягане 0.70бара с дюзи 1.8 и при автоматична калибрация ми дава коефициент 1.06 :screwy Пробвах с 2.0 мм дюзи и коефицента падна под 1.Откъде идва толкова гориво с ниско налягане и малки дюзи,1е компа на ГИ дава такъв коефициент?
Колата е леко тромава така,но като вдигна коефициента ръчно до 1.20 върви прилично
Газовата е симгас с бг ипарител симгас и Мап сензор симгас

husky
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за настройка на ГИ Simgas

Мнениеот husky » Пет 19 апр 2013 10:44

Проблеми тук виждам 2

1. Мапа на симките много често дефектира, за това и вакуума ти е странен.

2. Първите им редуктори имаха проблем със задържане на иглата заради мръсна газ, след време промениха конструкцията на иглата и нещата си дойдоха на мястото.
Обади им се да ти пратят новия модел игла, да си я смениш и след това вече си настрой на 0.8 налягането

А, забравих :a045 и мап може би ще тябва да им поискаш

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Пет 19 апр 2013 22:26

Мисля да разглобя изпарителя и да го почистя,ще направя и снимки.Ще снимам и иглата,ако си запознат да кажеш дали е със стария или новия модел игла.Мога ли да ползвам друг мап сензор?Прав ли съм че показянията му трябва да са около 300 mbar?

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Чет 18 юли 2013 21:28

Смених мембраните на изпарителя,минах около 1000км донастроих налягането около 0.7 бара на изхода на ипзрителя,0.58 на рейката.Разхода сега в града е точно 20 на 100,засичан многократно.Един досаден проблем който немога да реша е силната миризма на газ от гърнето.С минимално налягане и малки дюзи понамирисва доста на газ.Махнах и катализатора който беше се счупил и се обърнал вътре,но ефект за разхода не видях.Смених свещите,кабели,рейката,мембраните на изпарителя и пак си мирише на газ от гърнето и разхода е космически.Препоръчайте ми някакъв свестен изпарител да го сменя и него.Иначе си държи зададеното налягане и падът му при максимално натоварване е около 0.22бара

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 20 юли 2013 15:11

А моторът ти е?

Потребителски аватар
Serjinio20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Serjinio20 » Съб 20 юли 2013 15:53

Carfan написа:Колеги имам няколко въпроси към по-запознатите с газовите инжекциони.Колата е пасат б5 adr 125 коня.

:th_up

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Съб 20 юли 2013 22:42

Прави ми впечатление,че когато газта ми е на свършване(но все още не минава аварийно на бензин при натоварване) не мирише на газ нито от гърнето нито около изпарителя.Това какво трябва да означава?Че при по голямо входно налягане изпарителя пуска много газ ли?

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пон 22 юли 2013 7:55

мисля че ще ти излезне по-евтино ако идеш на газаджия да ти настрои колата вместо да откриваш топлата вода

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Пон 22 юли 2013 11:05

Мисля че газаджията който ми я монтира хал хабер си няма от настройки и неможе да ми помогне.Някой колега беше писал,че са им проблемни иглите в изпарителя и можеби ще се окаже прав.

Върни се в “Автогазови уредби”