препоръчайте ми марка части
препоръчайте ми марка части
Препоръчайте ми каква марка ремък и ролки да търся,понеже разбрах,че има доста некачествени.Има ли смисъл да сменям водната помпа,или мога да го остава за по-натам?Също така,ако сменя само ремъка без ролките,има ли опастност да се скъса ремъка ? Какво ви е мнението отностно gates?
Последна промяна от mr.sime на Съб 20 юли 2013 11:15, променено общо 1 път.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: препоръчайте ми какви части да търся
Оправи заглавието, че ще има брадва.
Инъче марките за мен са Ruvile, Ina, SKF за ролки. Contitech и Gates за ремъци Има ремонтен коплект на Ina, който излиза доста по-евтино ако купуваш компоненти по отделно (не включва водна помпа и ремъка вътре е или Gates или Contitech). Лично мое мнение е че 100-150 спестени лева от ролки може да направи поразии за над 1000. Сам си преценяш риска. Инъче относно водната помпа, преценяш на място. И все пак ако се върти от ангренажния ремък, пак има известен риск. Представи си, че реши да блокира по някаква причина.

Инъче марките за мен са Ruvile, Ina, SKF за ролки. Contitech и Gates за ремъци Има ремонтен коплект на Ina, който излиза доста по-евтино ако купуваш компоненти по отделно (не включва водна помпа и ремъка вътре е или Gates или Contitech). Лично мое мнение е че 100-150 спестени лева от ролки може да направи поразии за над 1000. Сам си преценяш риска. Инъче относно водната помпа, преценяш на място. И все пак ако се върти от ангренажния ремък, пак има известен риск. Представи си, че реши да блокира по някаква причина.

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Re: препоръчайте ми марка части
Напиши с какъв мотор си. Ако водната помпа се върти от ангренажния ремък, смяната й е задължителна заедно с всички ролки. INA, SKF, LITENS, GATES, CONTITECH, OPTIBELT са все хубави фирми за ангренаж. FEBI, SWAG, RUVILLE са пакетажни фирми, 98% от ролките са на гореспоменатите фирми. Нов антифриз в охладителната система, ако не е сменян скоро.
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Имаш 4 ролки и два ангренажни ремъка, и да, водната помпа се върти от единия ремък. Потърси комплект, ще ти излезе по-евтино. Има комплекти с помпа и комплекти без помпа. Ако купуваш помпата отделно е 80-100 лева хубава марка.
Гледах на самата кутия са написали километрите когато е сменен и са почти над 60.000,обаче ролките нито свират,нито нищо,а ремъка е леко захабен(изтрили са се всичките надписи).Това означава ли,че са сменени,но не е записано ? И как е най-добре да се постъпи?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ремък Gates,ролки SKF....проверено с годините(вече почти 9!)...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
mr.sime написа:Четох из форума за един човек...
Правилно! "Човек - това звучи гордо!"
...
А за правилата на същия този форум така и не ти остана време.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”