Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот rokera671 » Съб 06 юли 2013 23:13

Ако си безразсъден шофьор никакви гуми няма да ти помогнат !Бъди сигурен !Но съм карал със Сава и мога да кажа ,че не са лоши гуми.Купувай и слагай ,ако е е на добра цена.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пон 08 юли 2013 9:31

Според мен най-добрата гума е тази, която можеш да си позволих да купиш. Ясно е, че скъпите гуми са по-добри, но ако човек не може да си ги позволи слиза ниво надолу. Това пък предполага по-внимателно каране и по-ниска скорост. Нещо като скачени съдове се получава.

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Пон 08 юли 2013 12:49

Pinto_mm написа:Според мен най-добрата гума е тази, която можеш да си позволих да купиш. Ясно е, че скъпите гуми са по-добри, но ако човек не може да си ги позволи слиза ниво надолу. Това пък предполага по-внимателно каране и по-ниска скорост. Нещо като скачени съдове се получава.

Там е работата, че за 100лв (примерно), няма една гума само. И въпросът е коя от тези за 100лв е най-добрата :)

Аз в момента съм с едни Goodyear Efficient Grip (правени тази година април). Страшно доволен съм, особено при спирането определено се забелязва разлика със старите. Ама сигурно защото те бяха на 13 години ^^

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пон 08 юли 2013 20:35

Аз все пак намерих Conti Premium Contact 5 в търсения размер (205/55/16)и съм страшно доволен, поне от тези 100-200 километра, които им направих днес в дъждове и в сух и прашен асфалт. Единствено малко ме притеснява, че са доста меки включително и борда, но това ще стане ясно дали е минус след време.
Иначе сте прави, няма лоша нова гума, такива стават евтините след първия сезон. :mhihi

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 09 юли 2013 9:01

focke-wulf написа:...

Че са меки е перфектно, но че е мек борда и на мен не ми се нрави. Аз също съм страшно доволен от същия континентал, но ще видиме другия сезон как са. Първия сезон всички гуми се държат добре.

Последна промяна от dancing_niki на Вто 09 юли 2013 9:42, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 09 юли 2013 9:09

Конкурс по цитиране на предходния пост ли има?

Потребителски аватар
denis the hotstepper
Автомобил: vw golf 6 Variant
Двигател: 2.0 140 Hp 2010

Мнениеот denis the hotstepper » Вто 09 юли 2013 10:06

Привет, анкетата "отгоре" актуална ли е към момента, или в голямата си част е от преди доста години?
Как може дас е гласува в нея? :redface

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 09 юли 2013 11:25

Темата е пусната доста отдавна, така че и анкетата е позагубила давност.

Аз м/у другото вчера ходих до Маргел си поръчах 2 нови гуми Sava Perfecta 165/65 R13. Цената за то я размер по он-лайн сайтовете им върви към 70-75 лв., което според мен не е хич евтино - Дайтън, Барум, Джиславед, Вредещайн, Мишелин са по-евтини или са на същата цена. Така, че са надявам да са добри.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Пет 12 юли 2013 12:31

Колеги кои са по безшумни Preimum Contact 5 или Energy Saver Plus.И до колко е вярно че Мишелинките са 70% по бавно износване от Континентала.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 13 юли 2013 17:22

nokiangage написа:Днес взех 2 гуми с дот 0911 с размер 205/40/17 с мноого грайфер с бодличките нов внос в БГ от познат - май не съм карал никога с толкова :Mr Green Fun , марката и модела са BCT S800 (шарка като Federal 595).

В клас икономия E от A до G, в клас C за поведение на мокро и 73 db шум и като ги сложа ще пиша отзиви след определен пробег. :drunk

Да пиша ъпдейт с първоначален отзив за новите гуми след около 25 километра вече с тях - та малко по-шумнички са отколкото очаквах на сухо особено при 40-50 км/ч, е не се чуват като тези на Нива ама... :Mr Green Fun Както и да е, аз съм доволен и дано да издържат на нашите хубави пътища повечко време :mhihi

Изображение

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Пон 15 юли 2013 11:04

Колеги искам да споделя впечатленията си и да се похваля с новите си гуми (за сезона): DUNLOP SPORТ BLUERESPONSE - карам ги вече няколко месеца от април. Това е последният модел на Дънлоп, и макар че по състоянието на старите ми гуми, които бяха пак Дънлоп - Фастреспонс обаче - можех да ги лашкам безпроблемно още 1-2-3 сезона, но бяха на 5 години и реших да ги продам. Щастливецът, като им видя състоянието на живо, без излишни думи брои исканите пари (200 лв.) и няма да съжалява.
За Блуреспонс какво мога да кажа? Ами, смятам, че заключенията на последните тестове - че това е един от върховите 3 модела за тая година, си отговаря на действителността. Просто не мислиш за тях, защото все едно, че ги няма, не ги усещаш - безшумни, с мека возия и чудесен контакт с настилката при всякакви условия, (изключая сняг и киша, разбира се :smile), имам пред вид и на сухо и на мокро, при бавно и при бързо каране. На завои държат безупречно траекторията, реагират на спирачката експедитивно... Не съжалявам че дадох тия пари ей така, от каприз. Комфортът си е комфорт.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Пон 15 юли 2013 11:09

Harrry написа:Колеги искам да споделя впечатленията си и да се похваля с новите си гуми (за сезона): DUNLOP SPORТ BLUERESPONSE - карам ги вече няколко месеца от април. Това е последният модел на Дънлоп, и макар че по състоянието на старите ми гуми, които бяха пак Дънлоп - Фастреспонс обаче - можех да ги лашкам безпроблемно още 1-2-3 сезона, но бяха на 5 години и реших да ги продам. Щастливецът, като им видя състоянието на живо, без излишни думи брои исканите пари (200 лв.) и няма да съжалява.
За Блуреспонс какво мога да кажа? Ами, смятам, че заключенията на последните тестове - че това е един от върховите 3 модела за тая година, си отговаря на действителността. Просто не мислиш за тях, защото все едно, че ги няма, не ги усещаш - безшумни, с мека возия и чудесен контакт с настилката при всякакви условия, (изключая сняг и киша, разбира се :smile), имам пред вид и на сухо и на мокро, при бавно и при бързо каране. На завои държат безупречно траекторията, реагират на спирачката експедитивно... Не съжалявам че дадох тия пари ей така, от каприз. Комфортът си е комфорт.

По размер за кои става въпрос и каква пара струват,старите ми летни бяха дънлоп супертспорт.

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Пон 15 юли 2013 12:44

Комшията написа:
Harrry написа:Колеги искам да споделя впечатленията си и да се похваля с новите си гуми (за сезона): DUNLOP SPORТ BLUERESPONSE - карам ги вече няколко месеца от април. Това е последният модел на Дънлоп, и макар че по състоянието на старите ми гуми, които бяха пак Дънлоп - Фастреспонс обаче - можех да ги лашкам безпроблемно още 1-2-3 сезона, но бяха на 5 години и реших да ги продам. Щастливецът, като им видя състоянието на живо, без излишни думи брои исканите пари (200 лв.) и няма да съжалява.

По размер за кои става въпрос и каква пара струват,старите ми летни бяха дънлоп супертспорт.

Размерът е 185/60 R15,- Dunlop SPT BluResponse 185/60 R15 84H крайна цена (с доставката - 10 лв.)- 550.46 BGN. Аз съм с възстара количка, - Passat B3 от 1992 г, може да изглежда претенциозно, че ѝ слагам все първокласни неща, но е запазена и я глезя. Може да се каже и че ценя живота си... Стандартният размер е 185/65 R14, аз купих лети джанти на 15 цола, за да не си играя да ги сменям, ами зимният и летният комплект да си стоят на джантите. Този размер е идеалният, защото е икономичен- по-широките по принцип увеличават разхода, но са и достатъчно устойчиви, и не е много скъп. Зимните ми гуми са 175/70 R14: по-тесни, заради просвета и по-добро сцепление на сняг. Някои колеги с моя модел кола слагат летни 195/50 R15, най-вече защото този размер е уникално евтин, но идва твърде ниско и калкулаторът за гуми не го допуска.

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivand911 » Пон 15 юли 2013 18:19

Комшията написа:Колеги кои са по безшумни Preimum Contact 5 или Energy Saver Plus.И до колко е вярно че Мишелинките са 70% по бавно износване от Континентала.

Мишелин са по-тихи и по-износоустойчиви, може би не 70% , но около 30-35%. Много икономична гума, може би най-икономичната. Проблема им е че са по-скъпи и на мокро са по-зле. Спирането не им е силната страна и това е логично, като се имат предвид предимствата. Бих ти препоръчал гумите дето Harrry си е взел.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 21 юли 2013 17:05

Колеги ,племенника ми си взе вчера ,Мерцедес .Гумите са 255-18 цола.Та има ли някой представа ,каква е цената на такава гума?Говорим за по нисък клас .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”