пуши голф 4 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Re: пуши голф 4 тди

Мнениеот milenski_77 » Пет 15 апр 2011 14:59

Еми отскочи до Монтана ей го къде ти е, да я погледне колегата dani_94

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 15 апр 2011 19:44

Колега, ти направо ме застреля... Как да няма във Враца? Ами митичният Мито Горения? Иначе наистина другия вариант е Монтана. Аз там съм правил настройка при Дани и останах доволен.
То и мен ме съмнява да са заминали сегменти, още повече че и масло не гори, затова попитах. Но пък от проблем в дюзите щеше да пуши черно или бяло - не синьо (то си е еднозначно, май).

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 15 апр 2011 23:17

Точно никога не може да пуши бяло от дюза, а синьо на студен мотор да. Този мотор не пуши много черно при пикаещи дюзи.

marin1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin1 » Съб 16 апр 2011 7:14

благодаря колеги , а ако е дюза има ли средство за отпушване

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 16 апр 2011 8:35

Ако по цвят сме дошли при проблема остава да кажеш на какво мирише(масло,нафта)Добавки колкото искаш.Аз лично съм резервиран към тези неща,но е най евтиния вариант да пробваш.Другото е:свалят се дюзите и се проверяват коя как е.Ама първо се увери дали са те проблема.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 16 апр 2011 8:59

marin1 написа:благодаря колеги , а ако е дюза има ли средство за отпушване

Не говорим за запушване, а за пикаене, което се получава от износване на иглата и най-добре да се смени разпръсквача или цяла дюза от морга и се проверява налягането на отваряне на стенд за дюзи.

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Сря 17 юли 2013 18:39

Здравейте колеги,пиша в тази тема,защото проблемът ми е в пушещия голф AHF на място пуши много сиво,а при рязкане на място черно,пуши и в движение.Масло и вода не бута,върви си добре но НЕ нормално пуши.Имам бустметър,който се е вързан към ЕГР и ми показва нормални стойности до 0,9 бара.Турбото стана една идея по шумно проверявах на ръка за прецакани турбопътища но не открих нищо.Някакви идеи съвети

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Пон 22 юли 2013 18:05

Колеги,помагайте!Днес ходих на диагностика ми казаха,че всичко е в норми,само на трети цилиндър корекциите биле по големи но все пак в норми.Норми,норми ама колата си пуши и на място мирише на неизгоряла нафта,а като я изрежа-много черно,по светофарите чак ме е срам като тръгвам.Без катализатор съм,но пък за този мотор AHF четох ,че нетрябва да пуши.От какво може да е дюзи?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 22 юли 2013 21:17

Не е зле да се видят дюзите, но и центровката най-вече на разпределителния вал, също и ЕГР и колекторите.

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Вто 23 юли 2013 18:01

Днес отидох в друг сервиз,там ми закачиха колата на комп и ми казаха,че помпата има голямо закъснение,защото там на една графика с една зелена синя и червена диагонална линия един жълт правоъгълник едва се показваше в долния ляв ъгъл,а трябвало да стига до синята линия ,а то беше много далеч,даже и червената недостига.Оттам заключиха,че не е правилно зацепен ремъка.Правилно ли разсъждават момчетата-незнам.Утре ще я отворат да проверят зацепването.А тносно ЕГР го отварях преди два дни и беше сравнително чист погледнах смукателния колектор и тои беше добре.Атази графика ,ако излезе съм я копнол произволно от нета
Прикачени файлове
file.jpg
http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=58457&mode=view
file.jpg (24.83 KиБ) Видяна 1214 пъти

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 23 юли 2013 23:44

Те нека проверят ремъка за да си спокоен ,че двата вала са на белег но помпата може да се центрова от раздвиженото й колело.Не им давай да смъкват ремъка ,ако двата вала са на белег.Ще ти вземат парите напразно.Само да центроват помпата ще е достатъчно.

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Сря 24 юли 2013 17:04

Днес си взех колата,казаха ми че ремъка ми е зацепен правилно,ама помпата не била наред и затова пушело толкова много.Възможно ли е това,защото колата си пали и върви,ама пуши яко?Незнам какво да правя :banghead

Върни се в “Дизелови агрегати”