пуши голф 4 тди
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: пуши голф 4 тди
Еми отскочи до Монтана ей го къде ти е, да я погледне колегата dani_94
Колега, ти направо ме застреля... Как да няма във Враца? Ами митичният Мито Горения? Иначе наистина другия вариант е Монтана. Аз там съм правил настройка при Дани и останах доволен.
То и мен ме съмнява да са заминали сегменти, още повече че и масло не гори, затова попитах. Но пък от проблем в дюзите щеше да пуши черно или бяло - не синьо (то си е еднозначно, май).
То и мен ме съмнява да са заминали сегменти, още повече че и масло не гори, затова попитах. Но пък от проблем в дюзите щеше да пуши черно или бяло - не синьо (то си е еднозначно, май).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно никога не може да пуши бяло от дюза, а синьо на студен мотор да. Този мотор не пуши много черно при пикаещи дюзи.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Ако по цвят сме дошли при проблема остава да кажеш на какво мирише(масло,нафта)Добавки колкото искаш.Аз лично съм резервиран към тези неща,но е най евтиния вариант да пробваш.Другото е:свалят се дюзите и се проверяват коя как е.Ама първо се увери дали са те проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
marin1 написа:благодаря колеги , а ако е дюза има ли средство за отпушване
Не говорим за запушване, а за пикаене, което се получава от износване на иглата и най-добре да се смени разпръсквача или цяла дюза от морга и се проверява налягането на отваряне на стенд за дюзи.
Здравейте колеги,пиша в тази тема,защото проблемът ми е в пушещия голф AHF на място пуши много сиво,а при рязкане на място черно,пуши и в движение.Масло и вода не бута,върви си добре но НЕ нормално пуши.Имам бустметър,който се е вързан към ЕГР и ми показва нормални стойности до 0,9 бара.Турбото стана една идея по шумно проверявах на ръка за прецакани турбопътища но не открих нищо.Някакви идеи съвети
Колеги,помагайте!Днес ходих на диагностика ми казаха,че всичко е в норми,само на трети цилиндър корекциите биле по големи но все пак в норми.Норми,норми ама колата си пуши и на място мирише на неизгоряла нафта,а като я изрежа-много черно,по светофарите чак ме е срам като тръгвам.Без катализатор съм,но пък за този мотор AHF четох ,че нетрябва да пуши.От какво може да е дюзи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е зле да се видят дюзите, но и центровката най-вече на разпределителния вал, също и ЕГР и колекторите.
Днес отидох в друг сервиз,там ми закачиха колата на комп и ми казаха,че помпата има голямо закъснение,защото там на една графика с една зелена синя и червена диагонална линия един жълт правоъгълник едва се показваше в долния ляв ъгъл,а трябвало да стига до синята линия ,а то беше много далеч,даже и червената недостига.Оттам заключиха,че не е правилно зацепен ремъка.Правилно ли разсъждават момчетата-незнам.Утре ще я отворат да проверят зацепването.А тносно ЕГР го отварях преди два дни и беше сравнително чист погледнах смукателния колектор и тои беше добре.Атази графика ,ако излезе съм я копнол произволно от нета
- Прикачени файлове
-
- http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=58457&mode=view
- file.jpg (24.83 KиБ) Видяна 1214 пъти
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Те нека проверят ремъка за да си спокоен ,че двата вала са на белег но помпата може да се центрова от раздвиженото й колело.Не им давай да смъкват ремъка ,ако двата вала са на белег.Ще ти вземат парите напразно.Само да центроват помпата ще е достатъчно.
Днес си взех колата,казаха ми че ремъка ми е зацепен правилно,ама помпата не била наред и затова пушело толкова много.Възможно ли е това,защото колата си пали и върви,ама пуши яко?Незнам какво да правя 

Върни се в “Дизелови агрегати”