Здравейте!
Колата ми е Passat B4 1,8 mi 96 година. Искам да си монтирам сам метанова уредба. Бутилката е Faber 50 литра. Дълга е 70 см, диаметър 37см. Къде в багажника да пробия 4 дупки 8мм, за да закрепя конструкция за захващане на бутилката? Искам да е здраво. Разполагам с канал. Тръбата за метана под пода ли трябва да мине, или през купето? Благодаря предварително на отзовалите се.
Монтаж на бутилка за метан в Passat комби
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Монтаж на бутилка за метан в Passat комби
Закрепваш я по начин по който смяташ за най-добър.Правиш метална рамка с някви размери(съобразено с бутилката) В моята кола рамката е широка колкото разстоянието между бомбетата и широка,толкова колкото да влезе бутилката.Самата бутилка се хваща със шини ЗА МЕТАН,а не ГАЗ за рамката.А самата рамка в моят случей я хванахме за пода на 4 места(по 2болта на всеки винкел) и на всеки калник пак с по 2 болта.В моят случей бяха за ключ 17 и намазани със силикон,да не влиза вода в купето евентуално.После пробих купето за да изкарам тръбата за метана навън.Прекарах едно парче маркуч през нея и реално ако има някакво триене сега се трие маркуча,а не тръбата за метана.Но като цяло е задължително бутилката да е на метална рамка.Е виж из интернет идеи много.Моето мнение е,че ако ще я монтираш успоредно на задните седалки,то я монтирай така ,че като затваряш седалките те да я опират(даже може и с леко усилие да се затварят).Ако можеш да си направиш и вентилация на бутилката(не знам дали клапана ти е с капачка) ще е супер.Зависи от колата тръбата стига до отпред по различни начини.При мене защото крана гледаше към шофьора се наложи да я прекарам с тръбичките за АБС-а.При тебе сигурно ще стане и покрай бензинопровода предполагам.Но за захващането и си вземи и качествени кабелни връзки.В моят случей я хванах през 5-10см с по една кабелна връзка,но са на SapiSelco и са доста по-скъпи от масовите,но нямат късане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бутилката е с електроклапан. И аз така съм решил да направя рамката колкото е разстоянието между бомбетата, но не знам къде е най добре да се пробие пода.Не трябва да се гъне ламарината на това място, защото бутилката ще вибрира, но не трябва и да се отслабва конструкцията на колата.А бомбетата може ли да се пробиват? Ако имате снимка на монтажа, ще ми помогнете много.
- mupk0
- Контакти:
Ще ти я снимам малко по-късно.Защо бутилката ще вибрира?Тя трябва да е възможно най-неподвижна :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах предвид че трябва да я хвана на места, които не се огъват...иначе бутилката ще мърда.Другият вариант е на много места, както си направил при теб...не четири, а цели осем болта.Каква шина да сложа за скоби на метановата бутилка?
- mupk0
- Контакти:
Шините са за метан. Така ги водят в магазините. Нищо общо нямат с газовите. Ако направиш скара реално спъваш купето да се огъва.прави се от винкели. При мен обаче нямах достатъчно и заради това широките страни са от затворени профили. Ето снимки :

Sent from my ST21i using Tapatalk 2

Sent from my ST21i using Tapatalk 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за снимките :) За дупките ще е най добре да пробивам отдолу, иначе може да попадна на бензин или ток, а може и двете.Колко ти е диаметъра на дифузьора в моноинжекцията, ако не е тайна? Тук попаднах на една тема с изчисления, но предпочитам едно направено пред десет изчислени.
- mupk0
- Контакти:
georgi_m7 написа:Благодаря за снимките :) За дупките ще е най добре да пробивам отдолу, иначе може да попадна на бензин или ток, а може и двете.Колко ти е диаметъра на дифузьора в моноинжекцията, ако не е тайна? Тук попаднах на една тема с изчисления, но предпочитам едно направено пред десет изчислени.
С инжекцион съм.
Върни се в “Автогазови уредби”