Какъв газов инжекцион да сложа на VW GOLF IV 1.6 SR и къде?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Какъв газов инжекцион да сложа на VW GOLF IV 1.6 SR и къде?

Мнениеот faberje8 » Нед 28 юли 2013 16:18

Интересувам се какъв газов инжекцион да сложа на колата и най-вече къде в област Благоевград.
Попитах на познатите места с Петрич и Сандански и ми предложиха на едното място Фобос за 800 лева,а на другото Ловато за 1000.
За съжаление коментарите за монтажниците са смесени и нещо ме човърка да не бързам с тях.
Другото,което ме притеснява е отказа им монтажа да бъде под капачката за бензина,единия казва,че не може,а другия,че щяла да се драска при зареждане,третия че там било гума и нямало как.
Виждала съм коли във форума и въобще със сложен инжекцион там и това ме притеснява.
Другото от което се интересувам е трябва ли да направя нещо преди самия монтаж,че хора които разбират повече от мен ми казват да закарам колата да изчистят дросела,или да се нулира на компютър.Но колата си работи на нормалните обороти и не ги мени,та се притеснявам да я барникат.
Ще ви помоля,ако някой има опит с това и може да ми препоръча добър сервиз в област Благоевград да ме насочи,както към тях,така и към добра марка инжекцион.
Благодаря ! :beer

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв газов инжекцион да сложа на VW GOLF IV 1.6 SR и къ

Мнениеот liderass » Нед 28 юли 2013 17:33

За пълначката колежке единствено мога да каже, че не се препоръчва при капачката на резервоара, тъй като там е тънка пластмаса и от тежеста на пистолета за газ може да се счупи пластмасата и после трябва да се правят гимнастики да се сменя, да се мести пълначката и т.н. Не ,че неможе да се сложи там , може! Сложете я на задната броня ниско или вляво или вдясно. Като е черен липа не бие кой знае колко на очи!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 28 юли 2013 17:38

Тomasetto Stag 4 plus работи идеално на такава кола.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Нед 28 юли 2013 17:45

аз на моя 1.6 AKL (SR) съм сложил Landi Renzo и да чукна на дърво засега нямам никакви проблеми. Сложих си го в сервиза им в Сф. Ако те интересуват подробности питай.

Потребителски аватар
d.draganova
Автомобил: Golf 4 1998
Двигател: AHW 1.4 16V

Мнениеот d.draganova » Нед 28 юли 2013 17:58

аз си слагах моята газова в Кочериново при Иво и съм доволна, перфектен разход и вървеж , като марка е NLP турска

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Нед 28 юли 2013 18:01

siso_k написа:аз на моя 1.6 AKL (SR) съм сложил Landi Renzo и да чукна на дърво засега нямам никакви проблеми. Сложих си го в сервиза им в Сф. Ако те интересуват подробности питай.

Благодаря,но нямам възможност да мръдна никъде,отпуската свърши и даже ще моля приятеля ми,който работи на смени да я води,че аз и това като време не мога да си позволя.Търсим в благоевградски регион,за да не ангажирам него с пътуване.
А иначе какъв разход ти даваше преди и сега,защото моята на на временния разход под 15,5 градско не пада,но града ни е малък все пак,а извънградско не е засичана,взех я преди 3 дни,но при пълен 1/2 резервоар(бензин 95 за 60 лева) изминах 80 км извънградско със скорост до 100 км в час и градско около 35 км и ми светна лампата за зареждане.

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Нед 28 юли 2013 21:41

Този разход не е ли доста висок? 60 лв за има няма 115 километра...
Иначе, аз на Голф 3 съм с турски газов инжекцион Mimgas... Цената е сравнително добра, а-и според майстора не са лоши...

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Нед 28 юли 2013 22:18

Колеги пълначката става при резервоара идеално, моята е там без проблем под пластмасата се захваща за част от ламарината и няма как да се изкриви, стабилна е. Разход смесено каране до 100 км в час 8 с пален багажник и 4 човека по магистралата 110-120 с вкл. климатроник разход 9. Газов инжекцион БСМ ВЕГА 2, колата е голф 4 1,6 16 V

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Нед 28 юли 2013 22:26

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Вто 30 юли 2013 0:17

Да се похваля,Цецка е вече газифицирана и съм много доволна.Сложих и Фобос по препоръка на мои колега,който си сложи същия.Вървежа е едно към едно с бензина,само имах колебания къде да е бутилката,но не се спрях на резервна гума,защото като мерихме после с тая джанта и гума 15-ка като я метна отгоре,няма да мога да слагам нищо в багажника и я сложих 40 литрова на широчината на багажника и имам място за няколко сака вътре.Утре ще кача снимки,но мое мнение е,че най-важен фактор е кой е слагал ГИ-я,защото се нагледах на парлапанщини,а момчетата при които го слагах са вложили много естетика,ще кача снимки утре.
На всичкото отгоре,ми изчистиха грешките на компютъра,въпреки че преди 3 дена платих на майстор за това,но се оказа,че въобще не е направил нищо освен да разкачи акумулатора,просто внимавайте къде водите колите си.

Върни се в “Автогазови уредби”