Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резервоара

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Re: Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резерв

Мнениеот jordancho » Пон 29 юли 2013 14:12

Колега drawn, и аз го правих това упражнение с ремонта на калниците преди 2 години. Продават едни ремонтни комплекти в бояджийските магазини, представлява нещо като епоксидна смола и някаква ситна мрежичка. Мажеш със смолата и отгоре слагаш мрежичката и така 2-3 слоя, след това китване, шкурене и боядисване. Но след като си поиграх няколко дни стигнах до извода, че ще е много по добре ако отида до някоя морга и да си купя два калника в същия цвят за общо 60 лв. Иначе: ремонтен комплек - около 20 лв. , кит - около 5 лв, шкурки - 4-5 лв., спрей за боядисване - 15 лв., лак - 6 лв, боди за отвътре - около 8 лв. и общо излиза около 58 лв, а в тази цифра не влиза труда и времето което ще загубиш. Но все пак единия ми калник беше много изгнил, почти 1/3 от него го изградих от кит, при теб гледам че дупката е по-малка, така че какво ще избереш, ти ще си решиш. Успех :)

skutarion
Автомобил: Golf 3 1.8mi
Двигател: ADZ 97

Мнениеот skutarion » Пон 29 юли 2013 16:55

emo-gar написа:...
Та едно време имаше една "иновация" в дългосрочен план-"катодна защита",който има желание-има в мрежата инфо.Това е противодействие и то активно,ама кой ще е жив да види ефекта в/у собствена кола...така и не сложих навремето на Ладата,така и на Голфа,така и на Венто..та даже и един Нисан.Ние да сме здрави(че много живи измряха),па коли ще сменяме.Все пак успех на ентусиастите!В "Надин" ги вземат и неръждави...

:biggrin Е ,аз пък сложих и на Жигулата/4 пръчки с "връзки" от КЦМ по соц.времето/, и на втория си Москвич,и на Асконата,а сега и на Голфа.Това е решението- ZINGA.Някога си купих 1кг. от Пловдивския панаир за проба.Пробата беше повече от успешна и при закупуването на Асконата веднага си купих още 1 кг.И Москвича и Опела си отидоха при новите собственици без ръжди след третирането с ZINGA на проблемните места.Сега имам още 200-300гр.,но купето на Голфа ми е като ново и няма къде да понамажа от препарата по него ама заради гъдела нацапах по моста :smile

drawn
Автомобил: Golf lV
Двигател: ALH - 2003

Мнениеот drawn » Пон 29 юли 2013 17:51

Благоваря ти за съветите, jordancho. Ще помисля още малко, но вариантите ми са два: ще си търся калник от моргата или ще го метнем с колегата на ЦО2-то + някоя ламаринка и квото стане. :beer

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 10 май 2015 11:05

Искам да кажа, че първото мнение на автора е полуистина. И от двете страни всичко ми е чисто - има прах, но не е задръстено. И отново точно на показаните места е ръждясало. Изключително слаба антикорозионна защита. И покрай задните калници е започнала ръжда, която се опитах да пасивирам с ръждопреобразувател, боя и силикон на места.
Отззад покрай бронята - май също. И там хванах начален стадий. И багажника над регистрационен номер.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 10 май 2015 12:28

TiL написа:Нещо нормално ако колата ти...

Нещо нормално, ако колата ти е Golf3/Vento. Имах Ford 3 години по-дърт и ръжди нямаше по купето практически. Малко около предното стъкло, което пасивирах и беше минимално. Карал съм повече от 1 кола, макар и все дърти. Без никакви лоши чувства за марката и модела - просто си гният. Други - не. Иначе колата е дошла някога от Франция. Ford-а беше от Германия. Едната имаше лепенки на френски, другата - дори стикер от ADAC. По това заключвам за произхода. Някога са били нови... :icon_lol

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 10 май 2015 13:11

Колегата TIL, е много прав и аз съм на това мнение. Имал съм 3 коли до сега. 1-вата беше от Швейцария внесена и тази кола, ръждясва 10 години и нямаше фрапиращи ръжди за да се кърпи, просто повърхностни, които се изтъркват и се китосват и всичко заспива. Голф 3-ката и 4-ката които имам, са пълен леш. Едната е от Германия (3-ката) и е тотален леген. Няма място където да няма гнило. А 4-ката е от Австрия, и там е по-плашещо. Предния мост и задния се държат на магия. Праговете са огънати и се вдига на крик на гредите на пода. Не ми се описва всичко за да не ме винитие от типа "Ама къде гледа когато я купуваше?" Ами гледах, ама нищо не видях. Когато я взех 4-ката нямаше такива ръжди, само на задната 5-та врата на дръжката за отваряне на вратата. И си казах "До нея да е" и това ми беше грешката. След покупката 3 дни след оправянето на документи и обслужване реших да извадя дръжката и да оправя (замаскирам) ръждите да не ме е срам. Леле божке, направо се отчупи парче от ламарината над дръжката. Стигна до емблемата. Вътре цялата врата е ръжда.
Нямам снимки, защото не ми беше до тях, но се оплаших. След 1 година и пода изгни, всичко стана леш. А колата е гаражна, и гние повече в гаража от колкото отвън на улицата.
Та всичко идва от химията която блъскат по пътищата. Лугата влезе ли в антикорозионната защити на колата, от там си работи из цялото купе, и няма правене. Всяка проба е само разход на пари и нерви. Аз се отказах и карам докато може да минава на преглед, и докато е технически изправна, после на метал.
Повече кола от Германия, Австрия, и Швейцария НИКОГА! :a045

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 10 май 2015 14:15

инжектопляктор написа:

Нещо нормално, ако колата ти е Golf3/Vento. Имах Ford 3 години по-дърт и ръжди нямаше по купето практически. Малко около предното стъкло, което пасивирах и беше минимално. Карал съм повече от 1 кола, макар и все дърти. Без никакви лоши чувства за марката и модела - просто си гният. Други - не. Иначе колата е дошла някога от Франция. Ford-а беше от Германия. Едната имаше лепенки на френски, другата - дори стикер от ADAC. По това заключвам за произхода. Някога са били нови... :icon_lol

Искаш ли да ти снимам мерцедес S класа (2000 г)внос от Австрия,да видиш какви дупки има по калниците(котки да влезнат)
Ако искаш ще ти щракна и една снимка на моя голф внос от Италия 95-ти набор.Ако намериш една ръжда където и да било,ти го подарявам :wink
Като стана дума за форд,на дядото е ескорт 95-та комби и е взел да става от долу флинстоун.А,имаше лепенка D на задната броня :mrgreen На скоро му направи и обслужване по мотора.Гарнитура на капака,ролки и ремъци.Без малко 300лв с труда.А мерси.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 10 май 2015 14:45

Bai Sando написа:Искаш ли да ти снимам мерцедес S класа (2000 г)внос от Австрия,да видиш какви дупки има по калниците(котки да влезнат)

Не знам. Предният ми Ford беше с лепенки на ADAC. ADAC е в Германия. След известно време е дошла в България. Ръжда по купето практически нямаше. Освен на 1-2 ударени от камъчета места. И то язви, не изгнило. На Голфа в момента на лайсната отзад и калниците отпред - леш. Багажника над регистрационният номер също. Когато я купувах, изглеждаха като дребни язвички ръжда. Викам си - лесно ще се оправят. И аз като почнах да шкуря, чистя, пасивирам, видях че не са язвички, ами под боята направо е изгнило на някои места и се държи на добра воля. Интересното е, че почти не съм видял Голф3, който да не е кърпен/правен и да няма ръжда.
anonym0us написа:Аз се отказах и карам докато може да минава на преглед, и докато е технически изправна, после на метал.

Еми да, но аз лично, каквото и коли да карам, обичам да са красиви на външен вид и запазени. Старая се със скромните ми възможности да ги поддържам в този вид. Може е стара кола, но мразя да карам "барака" и да изглежда, все едно я кара някой "калайджия"

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 10 май 2015 23:06

инжектопляктор написа:

Kърпил съм и боядисвал повече фордове от фолксвагени, па не зная този твоя колко лачен е бил.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 10 май 2015 23:44

инжектопляктор написа:Еми да, но аз лично, каквото и коли да карам, обичам да са красиви на външен вид и запазени. Старая се със скромните ми възможности да ги поддържам в този вид. Може е стара кола, но мразя да карам "барака" и да изглежда, все едно я кара някой "калайджия"

Колата отвън свети, защото е пребоядисана. Не можеш да я познаеш докато не клекнеш под нея, и не видиш изпадалите тапи на пода. И прогнилите преден и заден мост. Просто в Австрия и Германия (не знам коя част точно) хвърлят яко химия, и колите изгниват много бързо, то затова и Германеца ги маха. А вътре са много запазени (аз затова се излъгах да я купя) Няма никаква забележка. Даже още си стои покритието което УЖ се люпело при Голф 4. Но уви купе нямам. Само като я измия, и се запотява цялата. Ясно си проличава, че е гнилоч. Няма какво да правя, то не може да се направи, навсякъде е решето пода! :no

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 11 май 2015 0:22

anonym0us написа:Няма какво да правя, то не може да се направи, навсякъде е решето пода!

Нещо да се реже и заваря? При мен е само прагче, вежди и вратата на багажника общо взео. На задният калник ръжда, на предните ръжда и на багажника. Не знам какъв дебил е закрепвал за регистрационният номер отзад с някакви винтове за метал държача, но около тях има корозия, очевидно влиза влага. Отвътре под мигачите има проблем. Никъде обаче не влиза вода и не се изпотява за момента. Влизаше вода и чак багажника се пълнеше. Карах без кече месеци. Накрая се наканих, във всяка дупка, която видя - запълвам със силикон догоре. Сега е сухо. Твоята е тръгнала много на зле. :neutral

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”