не знам дали така се водят тези джаджи, но искам да си купя нещо такова:
http://privileg.bg/shop/details/151/23/mini-pc/mp300-hd-multimedia-player.html
да е мрежово, да се връзва директно към ТВ-то, да има възможност за вътрешен ХДД, да има торент клиент и филмите да вървят, също така да рови и плейва всичко което е шернато в мрежата. Друго не се сещам по-конкретно, но ако го има все ще е плюс сигурно.
Този привилег направо мислех да го взимам, но нещо имам резерви към марката, от телефоните хората са доволни, но от таблетите им имам кофти впечатление. Понеже не можах да намеря други устройства с тези характеристики имам нужда от помощ и съвет: кои са другите които си заслужават, този конкретно привилег става ли, какво друго да гледам и какви са особеностите на описаните екстри, то хубаво пише че плейва всичко и има торент клиент, ама реално работи ли ?
мултимедиен ТВ център
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мултимедиен ТВ център
Такива устройства има доста на различни фирми,но на хубавите няма да ти хареса цената а по-евтините не са много добри в плейването по безжичен път,дърпането на торенти и другите по-сложни действия различни от гледането на файлове от диска или флашката !
Тоя Привилек като гледам все едно е прекопиран от Дивата....или обратното само дето са му сложили и скарт букса http://www.topdigital4you.com/index.php?cid=72&scid=&p=9&prod=244

Последна промяна от Stivi на Пон 29 юли 2013 22:01, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
По-добре си сглоби едно HTPC. Трябва ти общо взето някакъв сравнително нов процесор (i3 с HD3000/4000 е предостатъчен), някакво дъно за него, 2-4GB памет и хард, колкото прецениш. Всичко това в малка кутия, евентуално някакъв BluRay плейър, ако искаш да си купуваш дискове и всичко ще ти излезе горе-долу колкото хубав мултимедиен център. Предимството - не си ограничен от нищо. Недостатъкът - малко по-висока цена.
PS: Алтернативата на сравнително новия процесор е някакъв процесор (без значение какъв) + видео карта с хардуерно ускорение на H264, ама това е топлинно и енергийно неизгодно.
PS: Алтернативата на сравнително новия процесор е някакъв процесор (без значение какъв) + видео карта с хардуерно ускорение на H264, ама това е топлинно и енергийно неизгодно.
искаше ми се да избягам от пц-та, клавиатури, мишки и такива подобни ... за това си мислех да пробвам с някакъв подобен ... allin1 device, нещо което работи с няколко копчета на дистанционното. Разкарах стария десктоп, който играеше тази роля заедно с всичките кабели и тн. Имам един стар, но приличен лаптоп, който мога да вкарам в употреба, ама ... пак си е клечане, цъкане. Това HTPC цените са му сериозни, пък и пак върви с kbd ,и мишка, и кабели ... На телевизора имам vieracast с шеринг и нет, ама е тегава за работа щото е доста ограничен достъпа, все иска нещата да са в специфични формати, а и работи само с windows media player library.
Diva-та и Privileg-a верно са доста еднакви, а разликата в цената е почти 2 пъти ?! Ако някои ползва такова (или подобно) нещо нека сподели, пък аз ще потърся да ми демонстрират някъде как работи
Diva-та и Privileg-a верно са доста еднакви, а разликата в цената е почти 2 пъти ?! Ако някои ползва такова (или подобно) нещо нека сподели, пък аз ще потърся да ми демонстрират някъде как работи
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
HTPCто като си го настроиш, можеш да го ползваш само с дистанционно :) Ако си го сглобиш с идеята да е само HTPC, ще ти излезе колкото висок клас плейър тип Asus O!Play. И все пак твое си решение, аз ти казвам как аз бих (и съм) го направил.
-
- Автомобил: Touareg V6 3.0 TDI
- Двигател: BKS 2008
- Контакти:
аз ползвам два плеъра:
Popcorn A110 с 2 GB HDD и WD TV Live 2011, което има USB вход за твърди дискове. И двата са мрежови и съм много доволен от тях.
WD съм го купувал от Plesio. В момента обаче предлагат този модел http://plesio.bg/media-players-c-69981271/western-digital-media-player-tv-play-p-296689.html който може да го комбинираш с твърд диск или някакъв wd book live, което играе ролята на мрежов сървър .
Popcorn A110 с 2 GB HDD и WD TV Live 2011, което има USB вход за твърди дискове. И двата са мрежови и съм много доволен от тях.
WD съм го купувал от Plesio. В момента обаче предлагат този модел http://plesio.bg/media-players-c-69981271/western-digital-media-player-tv-play-p-296689.html който може да го комбинираш с твърд диск или някакъв wd book live, което играе ролята на мрежов сървър .
VWGT написа:искаше ми се да избягам от пц-та, клавиатури, мишки и такива подобни ...
Дали нещо такова няма да ти бъде по-полезно.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”