Интересна случка с полицаи!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
stilko
Автомобил:
Двигател:

Интересна случка с полицаи!

Мнениеот stilko » Съб 09 дек 2006 14:21

Тази сутри при заобикаляне на спряло такси и изпреварване на полицейска кола движеща се с 20км/ч бях спрян за неправилно изпреварване. Полицай 1 попита Полицай 2 къде е кочана с актовете и П2 ку отговори, че някакъв техен колега го е бил взел. П1: "Даму е*а турчина, даму е*а!" (предполагам се отнасяше за някой техен колега) на което му казах да се въздържа да псува пред мен. Той ме попита кой е псувал и с вдигнат пръст ми каза "Внимавай!" След дълго чудене ми написаха фиш за 20лв за основание чл.185 от ЗДП. От мястото отидох направо в РПУ-то за да пусна жалба срещу П1 и неговото отношение. Беше ми отговорено, че мога да пусна жалба в понеделник. Има ли смисъл според вас да се занимавам или всичко ще бъде потулено?

П.С. Случката беше в Русе.

Последна промяна от stilko на Съб 09 дек 2006 17:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Интересна случка с полицаи!

Мнениеот tyo » Съб 09 дек 2006 14:34

stilko написа:...

ДА! Твърдо ДА!

Отделно пълно описание на случката тук http://nocorr.mvr.bg/ Регистрационен номер на колата, номера на нагръдните знаци, точно описание и време на случилото се. Все пак ТЯХНИТЕ заплати, идват от нашите данъци!
п.п. вече няколко пъти засичам полицейски коли и в тях в тях униформените с поставени обезопасителни колани :idea:
Браво! Закона важи за всички!

Последна промяна от tyo на Съб 09 дек 2006 14:39, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 09 дек 2006 14:34

Тея май и понятие си нямт защо работят това, още по-малко пък какво изобщо работят, след като те спират за такова нещо... да не са били пияни? :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 09 дек 2006 17:47

Ако имаш време да се занимава - твърдо ДА! Яд ме е, че вместо да помагат за подобряване на безопасността на пътя, те в повечето случай пречат!

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 09 дек 2006 17:51

musura написа:Ако имаш време да се занимава - твърдо ДА! Яд ме е, че вместо да помагат за подобряване на безопасността на пътя, те в повечето случай пречат!

Винаги пречат.... лятото имаше тежка катастрофа до Чирпан, спираме... сестра ми е лекар и тея тапаци, едно че немогат първа помощ да направят, ами на всичкото отгоре немогат да се справят с трафика и с хората като цяло ( които пречат ) много зле е работата.

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Съб 09 дек 2006 17:56

Подразни ме това, че баща ми 20 години е бил полицай и веднъж не съм го чул да псува дори и когато не е на работа. А заради такива боклуци всички получават определение КУКА! Според мен на такива хора не им е местото в полицията. Би било много подходящо да си намери една гега и да ходи да пасе овцете в Иваново.

musura: Нямам излишно време, но смятам да не оставя това без последствия! Смятам че заслужавам поне едно извинение за държанието му!

stilko
Автомобил:
Двигател:

Re: Интересна случка с полицаи!

Мнениеот stilko » Съб 09 дек 2006 17:57

tyo написа:... тук http://nocorr.mvr.bg/ ...

Това не е ли само за корупция?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 09 дек 2006 18:23

Това не трябва да те учудва, търси си правата :wink: И за какво се отнася този член, неправилно изпреварване ли :?:
П.П.На коя улица става това :?:

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Съб 09 дек 2006 18:34

Чл. 185 За нарушение на този закон и на издадени въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

По Борисова към центъра.

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Съб 09 дек 2006 19:17

stilko написа:Чл. 185 За нарушение на този закон и на издадени въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

По Борисова към центъра.

Не съм наясно със случката,но за да те сънкционират първо трябва да установят какво е нарушението ти.Ако прецениш,че няма такова,бори се за правата си.
И аз съм полицай.Не ни слагайте под един знаменател всички.Лошото е, че хората си правят изводи за нас от държанието на такива "овчари", но смея отговорно да заява, че в системата има и много кадърни и умни момчета.Мнението ми е, че такива като тези, не им е мястото там.Твърдо съм "За" да подадеш жалба.

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Съб 09 дек 2006 19:23

А имали някакъв срок в който трябва да се пусне жалбата?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

.... случка с полицаи

Мнениеот Dpop » Съб 09 дек 2006 23:12

stilko подкрепям те, но ще те разочаровам. За фиш с парична глоба(ако съм разбрал правилно нямаш съставен акт и да ти е отнет талона до излизане на наказателно постановление), просто няма смисъл да се обжалва, няма да спечелиш. У нас за неморално поведение изобщо не съм чувал някой да е осъден. Но това не изключва възможността да пуснеш сигнал, дори и с телефонно обаждане до началника на КАТ Русе.
Мога да ти предложа да си прецениш, съобразно принципите си дали да платиш въпросната сума, вземайки предвид обстоятелствата при които си попаднал.
Много поздрави на морето, че сме си градски. :013:

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Съб 09 дек 2006 23:19

Въпроса изобщо не е за глобата. Ако исках да възразя срещу нея нямаше да подпиша фиша и трябваше да ми пише акт. Ядоса ме отношението му и то към негов колега! Дори и да не обръщаме внимание на етническата насоченост на псувнята, си беше много цинично и "селско".

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Нед 10 дек 2006 1:30

Ще ти обясна принципно как стоят нещата.Срок за жаблата няма.Подаваш я до Началника.Той от своя страна ако е съвестен трябва да назначи проверка.Ако си описал случая подробно в жалбата и проверяващите нямат други въпроси към теб,няма да те викат, ще разпитат другите свидетели, демек неговият колега с който е бил.Сещаш се той какво ще каже по случая.Ще стане 2:1, твоята дума срещу тяхната и надали ще си получат заслуженото.Най-много закана, че при следващият път ще им дърпат ушите.Но все от някъде трябва да се почне.Успех.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 10 дек 2006 11:43

пусни си до началника, до прокуратурата-военна, ще ги разходят и ще им създадат проблеми. Саме не разбрех тебе псували ли са те...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”