Колеги След Смяна На Въздушен Филтър Разхода Литна

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Колеги След Смяна На Въздушен Филтър Разхода Литна

Мнениеот chefito » Съб 09 дек 2006 16:17

След смяната на въздушния филтър разхода на газ ми литна до небесата. Значи преди с 10 литра газ минавах малко над 100 километра. Смених филтъра и сега с 10 литра минах точно 51км. Засякох от 2 газостанции за всеки случай. Предложения???

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Съб 09 дек 2006 16:46

Обикновено след смяна на филтъра разхода пада. Провери да няма изтичане на газ от някъде.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 09 дек 2006 16:50

Snejoky написа:Обикновено след смяна на филтъра разхода пада. Провери да няма изтичане на газ от някъде.

Ами аз за тва го смених уж да падне.....душих оня ден навсякъде....не замириса никъде на газ.....утре ще пробвам и с пяна да видя ама ми направи впечатление че след смяната на филтъра колата почна да върви доста повече.....което ако я юрках е добро обяснение за дигане на разхода ама аз си карам супер леката.....макс 2500 оборота...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 09 дек 2006 20:55

chefito написа:
Snejoky написа:Обикновено след смяна на филтъра разхода пада. Провери да няма изтичане на газ от някъде.

Ами аз за тва го смених уж да падне.....душих оня ден навсякъде....не замириса никъде на газ.....утре ще пробвам и с пяна да видя ама ми направи впечатление че след смяната на филтъра колата почна да върви доста повече.....което ако я юрках е добро обяснение за дигане на разхода ама аз си карам супер леката.....макс 2500 оборота...

иди на дореглаж с новия филтър....така ще я регулират правилно и кат ти се качи разхода после ще знаеш, че тряба да го сменяш.

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Съб 09 дек 2006 22:13

На мен газаджийте които ми регулират колата са ми казали след всяка смяна на въздушен филтър да ходя на реглаж. Пробвай. :roll:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Re: Колеги След Смяна На Въздушен Филтър Разхода Литна

Мнениеот IvoG » Нед 10 дек 2006 20:57

chefito написа:След смяната на въздушния филтър разхода на газ ми литна до небесата. Значи преди с 10 литра газ минавах малко над 100 километра. Смених филтъра и сега с 10 литра минах точно 51км. Засякох от 2 газостанции за всеки случай. Предложения???

По принцип настройка на газовата се прави само с нов филтър. Т.е. ако ти е направена с нов филтър караш и всичко е ок до момента в който филтъра се позапуши и почне да смуче повече газ. Сменяш го и разхода се оправя.
Но ако ти е направена с филтър на 3-4к применрно, нормално е като сложиш нов сместа да е различна а и от там разхода.

Та най добре оти ди да ти направят една добра центровка на газ с новия филтър и после си го сменяй на около 5к да ти е мирна главата.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 11 дек 2006 11:43

Абе най-добре е настройката да се направи когато филтъра е горе-долу в средата на "живота" си. Така е най-компромисна и може изобщо да не се налага да я пипаш повече. Или поне да се изчака месец след като е сменен филтъра. Ако се настройва на "нов", като поостарее ще се дигне разхода много и може да се наложи пак да се пипа.

А иначе при смяна на филтъра обикновено разхода пада, освен ако пон някаква причина новия филтър пропуска по-трудно въздух от стария.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пон 11 дек 2006 19:08

psstv18rp написа:Абе най-добре е настройката да се направи когато филтъра е горе-долу в средата на "живота" си. Така е най-компромисна и може изобщо да не се налага да я пипаш повече. Или поне да се изчака месец след като е сменен филтъра. Ако се настройва на "нов", като поостарее ще се дигне разхода много и може да се наложи пак да се пипа.

А иначе при смяна на филтъра обикновено разхода пада, освен ако пон някаква причина новия филтър пропуска по-трудно въздух от стария.

При мен практиката е центровка с нов филтър на 3к почва да дига по малко и на 4-5к. е с около 1,5л повече от нормалното. Смяна около 4-5к и пак на ново същия процес.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 11 дек 2006 19:30

IvoG написа:
psstv18rp написа:Абе най-добре е настройката да се направи когато филтъра е горе-долу в средата на "живота" си. Така е най-компромисна и може изобщо да не се налага да я пипаш повече. Или поне да се изчака месец след като е сменен филтъра. Ако се настройва на "нов", като поостарее ще се дигне разхода много и може да се наложи пак да се пипа.

При мен практиката е центровка с нов филтър на 3к почва да дига по малко и на 4-5к. е с около 1,5л повече от нормалното. Смяна около 4-5к и пак на ново същия процес.

Абе незнам, ама аз моя под 12 000 не го сменям, ама карам предимно и само извънградско....

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пон 11 дек 2006 21:00

Е Bufka при теб е гот само извънградско, нормално е да не се замърсява бързо а и в Германия е друго :) а пък на газ всяка кола е с различни капризи.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 12 дек 2006 10:54

buFka написа:
Абе незнам, ама аз моя под 12 000 не го сменям, ама карам предимно и само извънградско....
Обаче в София повече от 7000 неще.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 14 дек 2006 9:28

Разхода ти се е вдигнал драстично по друга причина?!Как е температурата на охлаждащата течност-термостата?И сигурен ли си в измерения разход?

Върни се в “Автогазови уредби”