passat b5 удряне на волана
-
- Автомобил:
- Двигател:
passat b5 удряне на волана
Здравейте, колеги! Да споделя проблем, който се появи наскоро. Значи когато карам по малки неравности се усеща нещо като удряне във волана. Усещането е като хлабина наляво-надясно съпроводена с леко удряне. Също така при навит волан наляво или надясно при движение по неравности например черен път пак се усеща. Сменени са всички носачи преди 15 000км. с Лемфьордер, както и накрайниците, които са сменени преди около 1000км. също Лемфьордер. Не са сменени само биалетките. Мисля си за кормилната рейка, но искам мнения и от някой който е имал подобен проблем.
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Re: passat b5 удряне на волана
И при мен горе-долу е така. Също така на място като въртя бързо волана на ляво и на дясно се чува хлопане някъде от пред. Ходих тук (De)при препоръчан майстор и до колкото разбрах (тъй като езика ми е зле) ще сменяме някакви вътрешни накрайници, дано да е само това ,че ако е рейката направо не знам дали да се занимавам или така да си я карам и продам догодина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да де, ама при мен накрайниците са сменени преди 1000км. Възможно ли е при недобре направен стенд на предницата да се получава това, защото май се започна точно след стенда, но не съм напълно сигурен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, колеги! Има развитие по темата. Това почукване по волана беше съпроводено с някакво потропване. След като тропането се засили и вече започна много да ме дразни се установи, че имам разбита лява биалетка. В сервиза казаха, че всичко друго по ходовата част е бетон. Въпроса ми към патилите е дали след смяна на биалетките това удряне във волана ще изчезне? Усещат ли се разбитите биалетки във волана по някакъв начин? Поръчал съм си биалетки Лемфьордер, но нямам търпение да разбера дали със смяната им ще изчезне това досадно почукване по волана.