Голф 4 1,6 16V.Според техническата литература из нета,на 15" джанти (колата е с такива,алуминиеви,лети)предните спирачни дискове трябва да са 280мм.Днес ги премерих,256мм. са.Въпроса ми е,могат ли да се сложат 280мм,на съшествуващите спирачни челюсти и накладки и изобщо има ли смисъл или да си слагам 256,каквито са били досега?
И друг въпрос - коя марка е изпитана като качество? Гледам разлика в цената от 46лв. Делфи,74лв.Цимерман до 104лв.за АТЕ.Може и накладки да ми препоръчате.10Х!
Спирачни дискове Голф 4
- chochko_06
- Автомобил: Golf 1.6
- Двигател: AKL
Re: Спирачни дискове Голф 4
Взимай Ате и дискове и накладки. Няма да сгрешиш. Аз си взех ате предни накладки.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз взех голф 4 1.6 16V за части - пак е с 256мм дискове отпред и на челюстите не стават 280мм. Голф-а беше с 16-ки джанти иначе, така че това с какви джанти е дошъл при теб, едва ли е критерии с какви е излезнал от завода.
Дисковете зависи какво искаш да постигнеш - принципно читавите дискове са Цимерманн и АТЕ. Делфи са по-евтини,също хубави,ама ако спираш рязко и много, ще ги скапеш по-бързо от другите. С накладките е същото - ако спираш много,взимаш хубави - примерно АТЕ или PAGID или Textar. Ако спираш нормално - може да си вземеш TRW или Делфи.
Аз лично спирам много и си купувам скъпи дискове и накладки, общо взето съм най-доволен от АТЕ за момента (предишните накладки бяха Текстар, ама ядяха диска, сегашните са АТЕ, но са още на няма 10 000 и не мога да преценя дали и те ядат диска...за спиране, си спират перфектно.

Дисковете зависи какво искаш да постигнеш - принципно читавите дискове са Цимерманн и АТЕ. Делфи са по-евтини,също хубави,ама ако спираш рязко и много, ще ги скапеш по-бързо от другите. С накладките е същото - ако спираш много,взимаш хубави - примерно АТЕ или PAGID или Textar. Ако спираш нормално - може да си вземеш TRW или Делфи.
Аз лично спирам много и си купувам скъпи дискове и накладки, общо взето съм най-доволен от АТЕ за момента (предишните накладки бяха Текстар, ама ядяха диска, сегашните са АТЕ, но са още на няма 10 000 и не мога да преценя дали и те ядат диска...за спиране, си спират перфектно.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите!Вероятно в Италия,където е карана са сложили 15"джанти,а от завода е излязла с 14".
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Мисля, че при повечето 1,4 и 1,6 и 1,6 16v,
предните дискове са 256мм.
При Ауди А3 е същото.Забелязъл съм го поне на 20 модела.
Имал съм две голф 4 , едната 1,6 SR,
Другия 1,6 16 v- и двата са 256 мм.
Затова, мисля че е нормално и при теб да е така.
Вземи си добри дискове 256 и накладки и си свиркай !

предните дискове са 256мм.
При Ауди А3 е същото.Забелязъл съм го поне на 20 модела.
Имал съм две голф 4 , едната 1,6 SR,
Другия 1,6 16 v- и двата са 256 мм.
Затова, мисля че е нормално и при теб да е така.
Вземи си добри дискове 256 и накладки и си свиркай !

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Дискове Zimmermann :
Сложих такива и на 4-ката и на 3-ката...Перфектни са!Фабрично едните бяха боядисани(вентилираните за 4-ката),а другите не.Но вече 1 месец активно каране градско и няма проблем!

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм се насочил към тази марка - имат антикорозионно покритие (не че чугуна в областта на накладките можеш да го защитиш от ръжда,но поне останалата част от диска).Да ме насочите към магазин в София,че ги намирам само при он-лайн фирми за доставка през интернет,а бих искал да ги погледна,преди да ги купя.
- chochko_06
- Автомобил: Golf 1.6
- Двигател: AKL
Провери в авто+ или авто хит
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”