Здравейте,
предните накладки на Джетта-та (мк4) скърцат много яко когато загреят,
а и също ми прави впечатление, че изобщо не цапат джантите, което ме навежда на мисълта, че
са твърдички. Та реших да ги сменям, и един приятел, който се занимава с авто-части ми препоръча марка TRW.
За мен да си призная е неизвестна, не виждам и във форума често да се среща, та идеята ми е да попитам какво ви е мнението, ако имате такова за гореспоменатата марка :)
Благодаря предварително, Поздрави!

Какво мислите за марката TRW?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Какво мислите за марката TRW?
2ра кола карам с TRW дискове и накладки.Спирането е бетон :) Меки са (доста цапат и свършват сравнително нормално).марката е лидер в тея работи като цяло(наред с АТЕ и Текстар).
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
r0ck1 написа:..та идеята ми е да попитам какво ви е мнението,..
Добро

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Извинявам се на автора.
текстар ми "изядоха" дискове брембо макс за няма 40к километра. смешно...
колкото и да са ментарливи тея дискове, недоумявам как за тоя пробег шибаните нарезчета им се заравниха. което е по-смешното-спират по-добре
четейки ви, да смятам ли, че trw са меки накладки?
трябват ми меки накладки...
текстар ми "изядоха" дискове брембо макс за няма 40к километра. смешно...
колкото и да са ментарливи тея дискове, недоумявам как за тоя пробег шибаните нарезчета им се заравниха. което е по-смешното-спират по-добре

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Textar 100% оригинал с всичките му там холограмни стикери и запечатана опковка купени от официален представител ми свиреха. Сложих TRW и си реших проблемите с оркестъра цигулари от спирачките.

А тия подложки м/у челюстите на апарата и самите накладки за сефте ги виждам при TRW.

А тия подложки м/у челюстите на апарата и самите накладки за сефте ги виждам при TRW.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 02 авг 2013 22:15, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ради, тези стикери и холограми са много красиви...и толкова.
Цапа ли се джантата като караш, в смисъл дразнещо да се цапа с феродо.
Това търся
Цапа ли се джантата като караш, в смисъл дразнещо да се цапа с феродо.
Това търся

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Цапат не повече от нормалното, спирането е безупречно и не хабят дисковете повече от нормалното. Тия бяха на голфа, който продадох, сега съм с такива на Аудито и пак няма забележки.
Последна промяна от radi_nrj на Пон 19 авг 2013 10:43, променено общо 1 път.
Благодаря колеги,
ще си взема TRW, от мненията които изчетох разбирам, че що годе са сериозна марка.
По-нататък ще сменя и дисковете с такива. Пък и цена от 47 или 72 лева за за предни накладки не е никак зле :)
Имало 2 модела за Джетта - Бора утре ще проверя моята с какви е и ще видим на каква цена ще ми стъпнат, но и в двата случая е поносимо :)
Още един път благодаря на всички отзовали се
имате по бира ;)
ще си взема TRW, от мненията които изчетох разбирам, че що годе са сериозна марка.
По-нататък ще сменя и дисковете с такива. Пък и цена от 47 или 72 лева за за предни накладки не е никак зле :)
Имало 2 модела за Джетта - Бора утре ще проверя моята с какви е и ще видим на каква цена ще ми стъпнат, но и в двата случая е поносимо :)
Още един път благодаря на всички отзовали се

имате по бира ;)

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Предни накладки "ТРВ" - свиреха и стържеха ужасно като загреят.Сложих "ТРВ" - никакъв проблем.
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
lent написа:Предни накладки "ТРВ" - свиреха и стържеха ужасно като загреят.Сложих "ТРВ" - никакъв проблем.
И какво се е променило след смяната?
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Съмнителният написа:lent написа:Предни накладки "ТРВ" - свиреха и стържеха ужасно като загреят.Сложих "ТРВ" - никакъв проблем.
И какво се е променило след смяната?
Опа - "Феродо" исках да напиша - след като сложих "Феродо Премиер" проблемите изчезнаха.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз пък съм с феродо премиер и свирят от време на време, иначе спират добре и цапат джантите.
Като си изпия кафето ще сваля от едната страна накладките, да видя от кой "вид" са, за да мога да поръчам.
Според баща ми все повече в накладките използват метални стружки/стърготини и от там идва проблема. Също ми казва, че ако, поради някаква причина почистващият улей върху накладката е пълен пак ще свирят. Обаче разликата между предните и задните джанти откъм цапане е минимална, което ме притеснява повече. Да не би човека от който я взех да е сложил някои накладки които да ми изядат дисковете за 5к км
. При автоматика по принцип се използва повече спирачки и за това искам и накладките да са една идея по-качествени. Пък тези ми идват и на цена .... 
Според баща ми все повече в накладките използват метални стружки/стърготини и от там идва проблема. Също ми казва, че ако, поради някаква причина почистващият улей върху накладката е пълен пак ще свирят. Обаче разликата между предните и задните джанти откъм цапане е минимална, което ме притеснява повече. Да не би човека от който я взех да е сложил някои накладки които да ми изядат дисковете за 5к км

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
bobocamaro написа:...
С TRW не съм карал. Слагам Ferodo - цапат много, спира добре и свършват сравнително бързичко. Доволен съм.
На баща ми на колата сложихме АТЕ, но не съм впечатлен. Бих казал, че просто стават и нищо повече.
След прочитането на тази тема бих опитал и TRW.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Още еди глас за TRW! Меки и безшумни са! 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”