HTC One vs Samsung Galaxy S4

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Re: HTC One vs Samsung Galaxy S4

Мнениеот Mario951 » Пет 02 авг 2013 9:16

escrime написа:Което ти харесва повече, няма вариант да сбъркаш с флагманските модели.
Аз лично андроид повече нямам желание да поглеждам.

Сравнение между двата тук: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_htc_one-review-913.php

П.П.: Xperia Z има разочароващ дисплей, според мен.

Защо така от кой телефон си се разочаровал? Андроид си е най-добър въпреки че това твърдение варира в зависимост от телефона понеже има супер много разновидности от различните производители. Уиндоус колкото и да се опитват не им се получава пък на Ейпъл им е ограничаващ софтуера въпреки че аз при възможност бих си го взел понеже не си играя чак толкова с приложения и ще ме задоволява с най-гладкия си интерфейс и най-оптимизирана връзка с интернет :drunk

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пет 02 авг 2013 9:32

Не виждам кое му е разочароващото на дисплея на Z? Имам приятели с S4 и HTC и всички се кефят на моя дисплей.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 02 авг 2013 9:54

Това, че ти не виждаш не значи, че ти и приятелите ти са обективни.
Черното на Xperia Z е прекалено високо, т.е. няма реално черно :arrow доста нисък контраст.
Видяно с очи, измерено с техника.
Само това ме спря пролетта, иначе бях захапал въдицата по него.

Mario951 написа:Защо така от кой телефон си се разочаровал?

Все от флагмански модели. Фрагментирана и бъгава операционна система, с бъгави приложения и нулева интуитивност.

Както и да е, не обръщайте питането на колегата в спор на гледни точки.
Питането му е конкретно и според мен е по-добре да купува каквото му е на сърце, при положение, че гледа телефоните от най-висок клас.
Сравнително обективен тест има в предишното ми мнение. Даже и те не дават конкретен победител.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 03 авг 2013 10:18

Колега те са една цена и двата,не знам къде видя,че СГС4 е на по-ниска :eek

Аз лично бих взел НТС-то - по-добър дисплей с най-висока гъстота на пикселите,ултрапиксел камера с широка бленда,отличен стерео звук,отлична изработка :cool

СГС4 повече софтуерни глезотиики и управление с жестове,по-лош дисплей няма истинско бяло и като четеш е доста дразнещо.Разцъквах го известно време и не е нещо което да ме грабне :mad

И двата чупят бенчмарковете :newsm66
Вземи си НТС :th_up

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Съб 03 авг 2013 10:27

Единият няма истинско бяло, другият няма истинско черно.
Идеално щастие няма.

vasil4o97
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV

Мнениеот vasil4o97 » Съб 03 авг 2013 15:27

За experia Z просто няма какво да си говорим, единственото му предимство е, че е водоустойчив. Неразбирам как може флагман от 2013 с процесор от 2012 (snapdragon s4 pro), който неможе да се сравнява по производителност с snapdragon 600.
В момента съм с Galaxy S4 и мога да каже, че пластмасата му никак не създава впечатление на евтин телефон. Процесорът му е с леко повишена честота (1.9 Ghz) спрямо (1.7Ghz) за HTC-то. Beats Audio-то пък според мен си е рекламен трик просто от телефон няма какво толкова да се очаква от към звук. Да по-добър звук има от galaxy-то, но не е нещо кой знае какво. Също така мисля, че не взех HTC-то точно поради това, че е от алуминии, някой сеща ли се какво ще стане с него при изпускане, защото аз съм имал алуминиев телефон и знам какво е да е целият на ями. Освен това според мен сменяемата батерия и слота за Micro SD са си голям плюс в днешно време, а galaxy s4 е един от малкото флагмани, които го притежават. Що се отнася до цветовете за HTC и Sony нищо немога да кажа, но цветовете на S4 са на много високо ниво. Черното си е много плътно, защото там където трябва да е черно пикселите просто се изключват. За бялото до някъде съм съгласен, че има лек син оттенък, но това е само когато е включен режимът за икономия на енергия през останалото време го няма. Освен това Samsung пускат update-и много време след закупуването на телефона, все пак galaxy s2 е с android 4.1.2. При мен плюсовете при Galaxy-то се оказаха повече отколкото при HTC-то затова предпочетох него. А Experia Z, той просто не е в този клас. Аз бих посъветвал автора на темата да изчака още малко, защото Samsung ще пуснат още 2 версии на телефона. Първата ще бъде водоустойчива (Galaxy S4 Activ), а втората ще бъде с по-мощен процесор-Snapdragon 800(Galaxy S4 GT I9506).

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пон 05 авг 2013 10:21

BG_Golf4e написа:Колега те са една цена и двата,не знам къде видя,че СГС4 е на по-ниска :eek

там, откъдето ще купувам, разликата в цената е повече от 50 евро в полза на Самсунг-а.. (не, че е от огромно значение, но все пак има и психологическа граница :gruebel )

странното обаче е друго. миналият петък отивам в един от магазините наблизо - исках да "пипна" и двата апарата на живо, за да получа наистина най-добра представа... и о, ужас!?
изложени около 1200 модела на Самсунг и още всякакви други марки, ябълки и прочее... питам младежа "имате ли ХТЦ 1, да го барна аз лично с ръчичка"? - имаме, вика, ама не го показваме, не може да отваряме кутиите??!!!!!
в още два магазина - същата работа?

дали е случайно или не- никаква идея нямам :a045

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 05 авг 2013 10:36

Така беше и тук в началото.Сега можеш да ги докоснеш и 2-а.Да ги разцъкаш на спокойствие,освен,ако друг не ти диша отзад :mhihi

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пон 05 авг 2013 10:51

Че то и тук при нас в Козлодуй можеш да разцъкаш и двата необезпокоявано :smile

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пон 05 авг 2013 11:56

LILO&STICH написа:Така беше и тук в началото.Сега можеш да ги докоснеш и 2-а.Да ги разцъкаш на спокойствие,освен,ако друг не ти диша отзад :mhihi

явно обаче тукашните носорози немат намерение да се променят :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 05 авг 2013 13:35

То ако ще е до пипане на Галаксито няма какво да пипнеш :twisted студеният метал на НТС ще те грабне :cool

Колкото до екраните,да на С4 черното е наситено черно,но цветовете са доста ярки и неестествени.На НТС са доста по-реални цветовете и има по-голям ъгъл.Така беше и при 1Х и С3.
Самсунг да кажем,че е по-добър за игри и филми,а НТСто за браузване и четене.Аз много повече време отделям за четене и нет,така,че защо да се тормозя...за мен изборът е ясен :beer

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 05 авг 2013 14:07

Ши Омра, честно. :facepalm

Годфадъре, къде ги четеш тия неща? Абе, откъдето и да ги четеш, спри веднага!

S4 има Adobe RGB mode и докарва супер точност на цветовете.
Да не говорим, че AMOLED дисплея има по-широк ъгъл на видимост. icon_idea

One има по-висока яркост и въпреки нея, по-нисък контраст.
Толкоз.

Айде малко по-обективно, колкото и гнусната пластмаса на S4 да не го заслужава.

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пон 05 авг 2013 14:27

Всеки си хвали неговото :icon_lol Моето лично мнение е, че никога не бих си взел Samsung ако ще и върха на върха на сладоледа на технологиите да е. Просто не ме впечатлява с дизайна си и пластмасата по него :neutral Моят съвет към автора на темата е да вземе телефона който ще му е по-удобен и който ще му върши работата за която го взима

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 05 авг 2013 15:09

Не съм го чел,просто пиша от лични впечатления.Не съм собственик на нито един от двата :mhihi
Иначе htc one X със Super LCD2 имаше по-добър ъгъл спрямо С3,и по-реални цветове...
Супер Амоледът на С4 има по-висок контраст,но вади понякога и доста нереални цветове.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 06 авг 2013 8:23

Как ще направиш телефон за 1000 лева от кофички от гадно кисело мляко брее ....

Не ме разбирайте погрешно, аз съм ползвател на самсунг....

А най дразнещото е, че пластмасата е долнокачествена и ЛЪСКАВА ....

Аз май ще направя като Ескрайм ....

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”