Здравейте,искам да сложа ксенон на голфчето,но не знам точно какъв ми е нужен.
Прилагам снимка на модела на фара.Доколкото знам крушките са h7.Търся нещо на по-сносна цена по възможност.Благодаря Ви предварително!
Ксенон Голф 4 ТДИ
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ксенон Голф 4 ТДИ
Най-добре виж директно във фара за каква крушка е .Или е H1 или е H7. Принципно на фар без лупа и то с такъв грамаден рефлектор, няма да си особено доволен от ксенона. Първо,защото ще заслепяваш много насрещното движение и винаги ще ти светят с дългите и ще ти пробият мозъка, второ защото отблясъците са много - самозаслепяваш се от отраженията на пътните знаци и табели (кошмар са новите големи крайпътни табели), пък и осветеността на пътя не е особено добра. При лупата отпадат всичките проблеми, защото тя фокусира светлината перфектно и съответно всичката светлина попада където и е мястото - на пътя. По-добре вземи фарове с лупи (ама не китайски) и си сложи ксенон на тях ,ще си в пъти по-доволен. Ако все пак решиш да слагаш на тези - бъди милостив към себе си и другите и си сложи 35W .

- Toshko83
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти за съветите.А ако сложа хубави крушки от типа osram night breaker plus ще постигна ли някакъв ефект,та да не се налага да мъча останалите участници в движението:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
много са добри , издържат някъде 1 година при каране всеки ден на светлини ама направо съм ги признал , аз сега съм със филипс блу вижън и те са хубави .... по добре такива крушки от колкото ксенон признал съм ги
- Toshko83
- Автомобил:
- Двигател:
Сега явно въпроса е Оsram или Philips:)
Mнения от хора използващи такива?!
Mнения от хора използващи такива?!
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Слагай на филипс кристал вижън по добри са от блу вижън от 5 г крам с такива на дългите на късите ксенон с лупа. 

- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
Здравей колега! На късите-h7, на дългите-h1, на халогена-h3. Моя фар е същия. Защо така подценявате рефлекторниа фар, настина светлината не е толкова добре равномерно разсеяна по цялото поле на осветеност, както при фар с лупа, но смея да твърдя, че светят много добре фаровете(поне при мен). Пак казвам доволен съм при все, че съм с обикновенни крушки Osram, светят си добре, ярко, бяло и най-важното поне при мен на мокър асфалт се вижда добре. Ама нали заплатата все не стига иначе не бих се замислил и за момент за един ксенон h7 5к. С 5к мисля, че няма да се различават късите толкова от обикновенната крушка на дългите, защото поне мен не ми харесва едните фарове да светят в синкав отенък, а другите в жълтеникав или бял.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”