Къде ни снима КАТ !!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
sp3n5
Автомобил: Golf MK5
Двигател: BXE 2008
Контакти:

Re: Къде ни снима КАТ !!!

Мнениеот sp3n5 » Вто 30 юли 2013 9:52

ВТ област на входа на с.Петко Каравелово , червена цивилна Астра снима на излизане от селото огр. 50км/ч.Вътре има човек с цивилни дрехи.Мене май ме щракнаха и не знам дали да се притеснявам , защото радар детектора изобщо не реагира.

Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Мнениеот tonkogtd » Вто 30 юли 2013 23:32

sp3n5 написа:ВТ област на входа на с.Петко Каравелово , червена цивилна Астра снима на излизане от селото огр. 50км/ч.Вътре има човек с цивилни дрехи.Мене май ме щракнаха и не знам дали да се притеснявам , защото радар детектора изобщо не реагира.

Колега,аз ходих до Русе и съм спазвал навсякъде-най вече на Раданово и на Мидата преди Русе-даже на места снимаха и мобилни патрулки.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 01 авг 2013 13:19

На мидата реално няма ограничение. Там си е 90 км/ч

pkolev87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkolev87 » Пет 02 авг 2013 21:06

В с. Раданово камерата е настроена на 95 км/ч и въпреки това момчетата от бензиностанцията, до която е монтирана ми разправяха, че за седмица от КАТ сваляли 300-400 снимки нарушения. :th_up

Потребителски аватар
sp3n5
Контакти:

Мнениеот sp3n5 » Съб 03 авг 2013 12:05

Тая камера ,първо беше нагласена да снима над 11км/ч над ограничението и за първия ден от както я сложиха имаше 200-300 картички и затова завишиха скороста, над която снима.

Потребителски аватар
Румпелщилцхен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Румпелщилцхен » Нед 04 авг 2013 14:06

Здравейте, на всички и поздравления за полезната тема, която сте създали.Мога да кажа за две камери, които знам в Шумен.Едната се намира срещу гробищния парк, а другата е закачена на рекламния екран на бул.Славянски, точно до Кристал.
Надявам се да съм помогнал :flag_bulgaria

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 04 авг 2013 16:09

Какъв обхват има радара ?Вчера като карах към Петрич и спрях да заредя в някакво село.Не заредих ,понеже беше някаква бензиностанция -менте на Петрол където не правят отстъпки .Продължих и се заблудих ,че съм в извънградско и карах някъде към 90 когато ги видях на една поляна с отворени врати на патрулката .Намалих ,но не съм бил по малко от 75 .След малко видях и табелата за край на населено място.Бяха доста в страни от пътя.Ядосах се на себе си !!Така и не запомних името на селото.Пътят е Е79.

Потребителски аватар
sp3n5
Контакти:

Мнениеот sp3n5 » Нед 04 авг 2013 19:18

Тази вечер по бтв имаше репортаж за събирането на глоби от пътни нарушения.Направи ми впечетление , че дадоха кадри от мобилна камера , снимаща в гръб по време на движение по магистралата.Една Captiva караше , а тея след нея и си я снимат с колко кара.Бъдете внимателни колеги и се оглеждайте , но най-вече е добре да се спазват ограниченията.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 05 авг 2013 13:18

Колеги вчера ми се случи случка. Около Пловдив една от камерите на АМ Тракия щракна когато минавах покрай нея със 120км/ч, но ме изпреварваше джип, който явно мина над ограничението. Да разчитам ли на системата им, че само джип-а ще го отнесе?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 05 авг 2013 13:21

А какво би могъл да направиш?

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 05 авг 2013 13:47

Ако ми дойде и на мене снимка с чужда скорост да пиша жалба например. Май не схвана точно казуса. Аз не съм нарушил ограничението, но не знам дали и до колко са прецизни камерите и ако този до мен е с превишена скорост какъв е шанса да го отнеса и аз. Търсих информация в едно от двете направления. А и човекът не караше с фрапиращо по-висока скорост от мен. Явно са свалили границата над която снимат.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 05 авг 2013 13:53

Схванах много добре "казуса". А ти схвана ли какво питам аз?
Това, което не разбирам, е следното:
nurv написа:... Да разчитам ли на системата им, че само джип-а ще го отнесе?
Ако се появи някой и каже, че можеш да разчиташ, не правиш нищо - това добре. Ако пък някой каже, че може да ти пратят "честитка", какво ще предприемеш ПРЕДИ да получиш "честитката"?

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 05 авг 2013 14:00

Ами тук няма само семкаджии теоретици. Има хора патили, има и хора знаещи. Надявам се такъв да погледне и да напише. Няма да му търся сметка ако това те притеснява.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 05 авг 2013 14:09

Разбрах намека, можеше и направо да ме наречеш семкаджия. :mhihi
Все пак, ще отговориш ли на въпроса ми - какво ще направиш, ако се окаже, че има шанс да получиш честитка ПРЕДИ да я получиш? Или очакваш някой да ти каже какво се прави точно в този случай? Как се пише жалба до КАТ "Оня ден ме снимаха, но не бях виновен, а беше черният джиБ, който ме изпреварваше!" - това ли питаш? Нещо като жалба срещу нещо, което евентуално може да се случи? Или декларация?

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 05 авг 2013 14:14

Хе хе решил си да доведеш нещата докрай :) Да кажем, че ти си ми казал, че има такава вероятност. Следващата стъпка ми е да потърся този документ или да се обадя в КАТ Пловдив. От това какво ще ми кажат от КАТ Пловдив и какъв точно формуляр/бланка ще намеря зависи какво ще направя. По конкретната подбуда да напиша това мнение обаче беше за лично успокоение, за да не се загнезди тази човъркаща съзнанието мисъл. В този ред на мисли приеми, че съм търсил успокоение.

Върни се в “Пътеводител”