Да този мотор ASV е 110 коня и до сега каквото прочетох в интернет,само него го дават с такъв демпферен маховик.За версиите 90 к.с. ALH и AGR на всякъде го дават с обикновен маховик.
Може би до 2000 г. наистина е обикновен,но от 2000 г. до края на производството през 2002 г.,модела има нещо като фейслифт,като най-големите промени са в интериора.Възможно е точно в този да го наречем междинен модел да са започнали да слагат демпферен маховик.Ако това е така може да се предположи че такъв демпферен маховик,спокойно може да бъде заменен с нормален от версия 1.9 TDI преди 2000 г.

Въпрос за POLO VARIANT 1.9 TDI 90 h.p. 2001 г.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Въпрос за POLO VARIANT 1.9 TDI 90 h.p. 2001 г.
Би трябвало без никакви ядове двумасовия да може да се подмени с едномасов и обикновен притискател и феродов с пружини.
Последна промяна от radi_nrj на Сря 31 юли 2013 12:00, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: VW TOURAN
- Двигател: AVQ
radi_nrj написа:Би трябвало без никакви ядове двимасовия да може да се подмени с едномасов и обикновен притискател с пружини.
От всичко казано и прочетено до тук,и аз съм на същото мнение
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
ventotdi написа:lrlmodo написа:Всички мотори са с обикновен маховик
Ела покажи ми на моя ALH къде ми е обикновения маховик !!!
За поло комби се говори тука, изказвате се неподготвени.
Голфът ти има, но полото няма - харесва ли ти така?!!!!!!!!!!!

Важното е спамец да има

-
bobarzubar написа:Свалял съм скоростната кутия за да я заварявам и съп видял.
Колегата казва че е видял с очите си

- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Здр.колеги аз от скоро съм с поло комби при мен двигателя е AGR и аз се интересувах и не исках кола с демпфер но май пак такава купих за AGR също пише че имало с демпфер и с твърд маховик, с твърдия били до 98-ма година моето е 2000-ната.За тези двигатели знам че ги слагат и на Голф 4 пък при тях твърд маховик май няма.Така че колега ако ти харесва колата взимай смяната с твърд е 700 лева аз на старото поло го сменях.Пък те тези демпферни маховици не се чупят толкова лесно.
-
С демпфер или с твърд маховик няма значение.Колата много ми харесва (като модел) и ми е легнала на сърцето.Вчера ходих с автобуса до Пловдив да гледам едно такова Поло и много се надявах да се върна с него,но за съжаление пак се прибрах с автобуса.Външният вид беше
.Направо си имаше нужда от лепене и на двете брони,нова предна решетка и цялостно пребоядисване.А и нещо скоростната кутия не ми хареса.На всяко второ включване на 1-ва скорост имаше "хъркане".Може би имаше нужда от доливане на масло в скоростната кутия,ама знае ли човек.А за общото състояние в което беше колата,цената беше твърде висока.Може би ако бяха малко да ми намалят цената щях да го взема,но продавача не пожела по никакъв начин да се пазарим.

За да не пускам нова теме реших да попитам тук. Знаете ли дали това поло 2001 г. 1.9 TDI 90 к.с. е с дискове или барабани отзад? Това което е преди фейслифта е с барабани но това след него?
Моето беше 99 година и беше с дискове отзад, но беше със спортно окачване 1BE и бели километражи.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”