Голф 4 2.3-проблем с вакуумите.Помощ

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
prelude_power
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 2.3-проблем с вакуумите.Помощ

Мнениеот prelude_power » Вто 06 авг 2013 10:39

Колеги хванах се да си оправя Голфа,защото определено има проблем с ЕГР-а.Модела е АГЗ.Разглобих всичко необходимо,свалих ЕГР-а и го почистих в ултразвукова вана.Всичко върви по план,но като погледнах как са вързани вакуумите обезумях.сега разкачих всичките маркучета и клапана за налягането и си извадих схема от официалната страница,но се оказа че тя не е пълна и на мене ми трябва по пулна схема която да включва и ЕГР-а.Някой ако може да помогне ще съм му адски благодарен.Мерси предварително

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 2.3-проблем с вакуумите.Помощ

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 06 авг 2013 10:56

това върши ли работа ?
Прикачени файлове
untitled.JPG

Потребителски аватар
tehniiik
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 2.3-проблем с вакуумите.Помощ

Мнениеот tehniiik » Вто 06 авг 2013 14:56

prelude_power написа:Колеги хванах се да си оправя Голфа,защото определено има проблем с ЕГР-а.Модела е АГЗ.Разглобих всичко необходимо,свалих ЕГР-а и го почистих в ултразвукова вана.Всичко върви по план,но като погледнах как са вързани вакуумите обезумях.сега разкачих всичките маркучета и клапана за налягането и си извадих схема от официалната страница,но се оказа че тя не е пълна и на мене ми трябва по пулна схема която да включва и ЕГР-а.Някой ако може да помогне ще съм му адски благодарен.Мерси предварително

Колега ти на кое викаш ЕГР.На този двигател не ми е известно да има такова нещо.
Ако имаш предвид клапана ,който е точно под пласмасовия колектор той е за вкарване на свеж въздух в изпускателната система през главата ,за бързо подгряване на катализатора.Трябва да имаш един пластмасов гофриран маркуч който влиза в него и е свързан към помпа за въздух, която се включва само на студен двигател и работи като прахосмукачка.
Вакумът е свързан към един електрически клапан по нагоре и с тетка се разклонява към втори електрически клапан който управлява променливата геометрия в всмукателния колектор има и буренце за вакум което е до масления филтър то също е свързано с системата и е възможно да имаш теч там.
Та въпросния клапан който споменаваш не е EGR а мисля че се нарича secondary air injection valve. :beer
Въпросния клапан има функцията да отваря само когато помпата работи , а когато е затворен спира изгорелите газове да не върнат в помпата и възстановява херметичността на изпускателната система.

Върни се в “Направи си сам!”