Б4 мига лампата на таблото за липса на течност в казанчето
Б4 мига лампата на таблото за липса на течност в казанчето
Здравейте, Карам фолксваген Б4 с двигател АЕК, 1.6, инжекцион, без газова уредба. В събота при изминаването на около 150км. започна да мига лампичката на таблото за липса на течност в казанчето. Температурата показваше 90 градуса. Проверката показа, че течността е налична и няма намаление. Предположих, че е от климатика и на връщане не карах на климатик. Лампичката не мигаше въобще. Използвах търсачката но никъде не установих за моя проблем или поне сходен с него. Въпроса ми е дали проблема е свързан с работата на климатика или си внушавам това и по какъв начин мога да го разреша. От София съм. Факт е, че на връщане не мигаше,нямаше пак загуба на течност и температурата беше също в нормата. Четох за съвети от типа "Щом няма загряване и загуба на течност - карай без да се притесняваш. Но на мен погледа ми е постоянно на таблото, да не би да загрее колата. А това не е никак приятно и безопасно! Предварително благодаря.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Мига лампата на таблото за липса на течност в казанчето
Мисля, че трябва да свалиш разширителното казанче и хубаво да го промиеш с едра, морска сол.
Също колко е стар антифриза ти.
Има из форума тема по въпроса, не е свързано с климатика, няма да се повреди двигателя.
Проблема е в датчика за нивото
Edit: цяло е, той е "интегриран" вътре.
Също колко е стар антифриза ти.
Има из форума тема по въпроса, не е свързано с климатика, няма да се повреди двигателя.
Проблема е в датчика за нивото

Edit: цяло е, той е "интегриран" вътре.
Последна промяна от bobocamaro на Пон 05 авг 2013 9:19, променено общо 1 път.
Благодаря колега.
А мога ли да сменя този датчик за нивото или се сменя цялото казанче.
А мога ли да сменя този датчик за нивото или се сменя цялото казанче.

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Сменя се казанчето. Ако по някаква причина е прекъснат кабела някъде, пак мига лампата.
- m0439
- Автомобил: Passat
- Двигател: 1.8mi ABS
При мен симптомите са същите...когато карам,като вземе да мига се оглеждам за коли/правя го в движение и за това внимавам/ гася и удрям таблото,давам контакт,на скорост и паля и се оправя,че с други думи при мен май е вътре в таблото проблема...идеи?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
m0439 написа:При мен симптомите са същите...когато карам,като вземе да мига се оглеждам за коли/правя го в движение и за това внимавам/ гася и удрям таблото,давам контакт,на скорост и паля и се оправя,че с други думи при мен май е вътре в таблото проблема...идеи?
Ако искаш да започнат да ти мигат и изчезват и други индикации продължавай да го биеш

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:m0439 написа:При мен симптомите са същите...когато карам,като вземе да мига се оглеждам за коли/правя го в движение и за това внимавам/ гася и удрям таблото,давам контакт,на скорост и паля и се оправя,че с други думи при мен май е вътре в таблото проблема...идеи?
Ако искаш да започнат да ти мигат и изчезват и други индикации продължавай да го биеш. Най-добре извади таблото, провери и презапой спуканите спойки на буксата.
... или просто намести самата букса, защото от дупките всичко се разпада - последно ми падна конзолата на десния стоп, която държи крушките ... нямам думи.
Нова двайсет - след като се върнах без да ми свети лампата и при ниво на максимума в казанчето, на следващия ден при студен двигател течноста в казанчето беше с два пръста над максимума. Дали е проблем това или е нормално?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Не е проблем, топло/студено нивото е различно. Следи си няколко дена нивото и така.
Благодаря колега, точно това ще направя.
- m0439
Dpop написа:m0439 написа:При мен симптомите са същите...когато карам,като вземе да мига се оглеждам за коли/правя го в движение и за това внимавам/ гася и удрям таблото,давам контакт,на скорост и паля и се оправя,че с други думи при мен май е вътре в таблото проблема...идеи?
Ако искаш да започнат да ти мигат и изчезват и други индикации продължавай да го биеш. Най-добре извади таблото, провери и презапой спуканите спойки на буксата.
Прав си колега! На дългата буска отзад на платката имаш впредвид нали? А да знае някой как да измеря датчика в казанчето,че ми показва абсолютни щуротии уреда? Датчика на тройника с жълтият пръстен има ли връзка?
Благодаря предварително!
Re: Б4 мига лампата на таблото за липса на течност в казанче
спойки на платката , а не на буксата.вчера оправях такова табло ,но на Сеат и разбрах ,че не си заслужава труда при условие ,че на моргата вървят по 30лв.А при ремонта трябва МС ,лупа ,зверене ,нерви и т.н.И датчика в казанчето и този на двигателя са свързани заедно и работят заедно.Обикновено от постоянното напрежение подавано към МС от датчика на разширителния съд ,пътечките се стопяват и МС и тя се бъгва и системата за осигуряване на информация за неизправност в охл. системане сработва и диода (лампа) светва.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

- m0439
Dpop написа::biggrin Ясно е, че на буксата няма спойки, а са там където тя се свързва с таблото (платката в него). А, ако таблото е с МФА доста трудно (не, че е невъзможно) ще намери такова за Б4 по автоморгите и при това напълно изрядно за 30 лв.
Явно неправилно съм се изразил

И те ,и огледай пътечките около ИС и всичките .Проверявай наред с мултицет за веригаи ще се изненадаш .Имам 3 табла при мен и всичките са с този проблем и нямам нерви да ги правя.Ако не можеш ,потърси някой радиотелевизионен техник-ще ги оправи.Ама, ако иска повече от 30лв,търси по моргите.