Къде ни снима КАТ !!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Къде ни снима КАТ !!!

Мнениеот bobocamaro » Пон 05 авг 2013 14:45

nurv написа: Да разчитам ли на системата им, че само джип-а ще го отнесе?

Да, ето защо:
Камерите за скорост действат по съвсем различен начин от стандартните радари, каквито има във всяка патрулка. Докато последните работят чрез т.нар. Доплеров ефект и могат лесно да бъдат уловени от широко използваните от водачи на МПС радар-детектори, то "спийд" камерите използват дължината на вълната само за да бъдат задействани. След това чрез високоскоростен цифров модул системата прави 160 кадъра в секунда, чийто компютърен анализ показва скоростта, с която се движи автомобилът.

приоритетно бързащият. Тоест, покадрово, джипът ще е много преди теб за единица път, време, каквото поискаш.
И още:
The fixed camera can differentiate between lanes and can pick up the offending vehicle from a line of vehicles. Being mounted at an angle (either horizontal or vertical), hiding behind the car in front won't do, as the camera will still be able to read the license plate

Това, разбира се, са преписваници от нета. Но ми звучат правдоподобно.
Обаче ти си гузееен, нали? :biggrin

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 05 авг 2013 14:53

По-скоро болен мозък понеже работата ми е да търся бъгове :Mr Green Fun И винаги има нещо, което не е баш както трябва да е. В този конкретен случай си погледнах километража и съм сигурен, че не подлежа на санкция и затова АКО има проблем ще е софтуерен :cool

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 05 авг 2013 17:21

Пак да попитам .Патрулката беше на поляна на поне 30 м от пътя .Може ли да засече?
:mhihi И аз съм гузен!!!

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Пон 05 авг 2013 19:12

На околовръстното посока от Б.шосе към Ц.шосе на бензиностанция Шел Казичене седи празна патрулка(вътре си има камери-радари, както си е по стара традиция),която снима на поразия! Близо 2 седмици всеки ден е там,прави ми впечатление,че когато караш с ограничението (60км/ч) радара не се обажда. Днес излизам от Казичене и си карам с 60,когато един играч с А8 мина поне със 100 и радара ми полудя.
Тия явно вече имат автоматизирана техника която не се нуждае от човек!

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 06 авг 2013 16:38

Една факана патрулка се беше скрила в храстите на Цариграско посока София, след билборда с голямата камера. Интересното беше, че патрулката ми премигна с фарове, някой има ли идея защо? (видях вече на огледалото за задно виждане)

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Вто 06 авг 2013 19:19

На новата магистрала около последните 150км към Бургас където има зони за паркиране стои патрулка прилепена плътно до мантинелата и реално се вижда само буркана над мантинелата.
Не знам какво хващат от там на 30-40 метра от колите, но явно следят и е добре да се оглеждате когато минавате

Потребителски аватар
marto9111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto9111 » Вто 06 авг 2013 22:16

Тази сутрин на 202-ра към 9.45ч патрулка паркирана срешу турбо сервиза снимаше отпред пътуващите към надежда.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 06 авг 2013 23:11

marto9111 написа:Тази сутрин на 202-ра към 9.45ч патрулка паркирана срешу турбо сервиза снимаше отпред пътуващите към надежда.

На 202-ра се кашират и на шела, не се виждат и снимат в гръб :death

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 08 авг 2013 12:49

Селото е Струмянци .Чакам си присъдата .Последните 6 г имам само една камера и тази ако дойде ще ми е втората .Всеки ден карам и мисля ,че е добре.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 08 авг 2013 14:33

Kuncavia написа:
marto9111 написа:Тази сутрин на 202-ра към 9.45ч патрулка паркирана срешу турбо сервиза снимаше отпред пътуващите към надежда.

На 202-ра се кашират и на шела, не се виждат и снимат в гръб :death

Аз съм от печелившите, точно там :mhihi

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пет 09 авг 2013 9:51

София булевард Рожен след като подминете кръговото на Надежда и се спускате към стадион Локомотив, преди ж.п. моста от дясната страна има една широка поляна на която се качват и снимат и двете посоки за движение, вече някъде 2-ри месец, всеки божи ден, ограничението е 50км/ч и има табелка RADAR, крият се и движещите се в посока Ст. Локомотив нищо неподозиращи си спускат с превишена скорост, защото терена е с денивелация и позволява използване на инерция. Бъдете внимателни там доколкото успях да видя имат 2 камери или 2 радара.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пет 09 авг 2013 9:56

Kuncavia написа:Една факана патрулка се беше скрила в храстите на Цариграско посока София, след билборда с голямата камера. Интересното беше, че патрулката ми премигна с фарове, някой има ли идея защо? (видях вече на огледалото за задно виждане)

Тия премигващите патрулки нямат камери :), знам го от опит, по Е 80 при Костинброд ограничението е 60км/ч и има табелка РАДАР, но един път баща ми се беше заблеял и мина с 80км/ч покрай патрулка с вдигнати капаци с цел да не се виждат бурканите и въпросната патрулка му присветна, оттогава до ден днешен така и не е получил никакви честитки.

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Пет 09 авг 2013 9:58

На влизане/излизане от Кюстендил седи партрулка малко преди моста на околовръстното! Ограничение 50км/ч! Внимавайте колеги,че бащата изгоря там :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 10 авг 2013 12:37

Района на Севлиево има син Форд ,старичък циилен ,който снима.... аз доста време пътувам по тоя маршрут и не съм го засичал ама бащата за беля се натъкнал и сега чакаме :biggrin

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Сря 14 авг 2013 0:42

Миналата седмица на 5-ти август, и днес на 13-ти имаше снимаща патрулка от "засада" в село Липница, община Мизия (Врачанска област). Скрита е зад един магазин или нещо подобно. Идващите в направление Враца за Оряхово може и да я видят, но пътуващите от Оряхово за Враца, само ще се дивят на снимката им в гръб.
Също така на 5-ти август, един приятел е засякъл патрулка с камера в село Борован, община Борован (Врачанска област).
Бъдете внимателни, и поне в населените места спазвайте стриктно ограниченията.

Върни се в “Пътеводител”