За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот BG_POLICE » Нед 11 дек 2011 18:16

agent_kowalski написа:от къде вадиш 5ст отстъпка?

Доколкото си спомням колега зарежда на ЕКО! Май не е разбрал, че отстъпката вече не е 5 ст. на литър :deal

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 11 дек 2011 18:17

Точно затова и попитах :) А и то газта на еко от доста време е минимум една стотинка над другите понякога дори две.
Ама все пак ако не е еко,а някой друг е пуснал карти би било важно за много хора :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 11 дек 2011 18:18

BG_POLICE написа:
agent_kowalski написа:от къде вадиш 5ст отстъпка?

Доколкото си спомням колега зарежда на ЕКО! Май не е разбрал, че отстъпката вече не е 5 ст. на литър :deal

Не е 5ст. ли??

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 11 дек 2011 18:20

Не от 1 декември е 3ст.никой не ти казва,ами случайно разбираш.
аз затова им се издразних.доволен съм от горивата им и от всичко,но първо ти вдигат газта с 1-2ст за да ти я намалят с 5,сега вече ти я намаляват с 3,тоест файдата ти е 1ст,еми да си гледат работата от началото на месеца зареждам вече на омв или шел,не че ми излиза по-евтино,ама като се правят от екото на тарикати добре.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 11 дек 2011 18:33

Еми тогава и аз ще се замисля!Имам карти на Лук оил и Петрол .Да си я продават газта!
И за да не бягаме от темата ,даже и 1,25 да е не е 1,35 !Нали!!!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 14 дек 2011 23:03

rokera671 написа:Еми тогава и аз ще се замисля!Имам карти на Лук оил и Петрол .Да си я продават газта!
И за да не бягаме от темата ,даже и 1,25 да е не е 1,35 !Нали!!!

Слагай за 10-15лв заради форума и това е.
А иначе 1,25 наистина ее като 1,38 нито като 1,35. Прав си.

viewtopic.php?f=59&t=188463&hilit=%D0%B5%D0%BA%D0%BE&start=270

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 15 дек 2011 22:30

Последно зареждах нафта на ЕКО и отстъпката беше 4ст. Петата стотинка ми казаха, че отива за благотворителност, а не остава за ЕКО. Откакто съм на метан много рядко зареждам на ЕКО, но нямам нищо против да ми вземат една стотинка от моята отстъпка, ако е за добра кауза.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 15 дек 2011 23:54

ktamen написа:Последно зареждах нафта на ЕКО и отстъпката беше 4ст. Петата стотинка ми казаха, че отива за благотворителност, а не остава за ЕКО. Откакто съм на метан много рядко зареждам на ЕКО, но нямам нищо против да ми вземат една стотинка от моята отстъпка, ако е за добра кауза.

Май вярваш в Дядо Коледа? :lol:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 18 дек 2011 13:35

Последният път като зареждах ги попитах ,дали са намалили отстъпката и момичето ми отговори ,че е така.Обаче ,като излизах и момчето което ме обслужи ми видя картата и ми каза ,че отстъпката за моята карта си е останала пак същата ,5 ст.Става дума за Еко.
пп.Картата я имам от SDI.

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Нед 01 яну 2012 21:22

ЧНГ! Днес заредих за 20лв при цена 1.23лв/л и ми върнаха 50ст. Картата ми е от сините, имам и от SDI, следващия път ще пробвам и с нея да видя има ли разлика в отстъпките.

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пон 02 яну 2012 15:06

rokera671 написа:Последният път като зареждах ги попитах ,дали са намалили отстъпката и момичето ми отговори ,че е така.Обаче ,като излизах и момчето което ме обслужи ми видя картата и ми каза ,че отстъпката за моята карта си е останала пак същата ,5 ст.Става дума за Еко.
пп.Картата я имам от SDI.

Виж са, аз съм разпитал миналата седмица- Нашите карти от SDI- оранжевите- ИМАТ по 5стотинки на литър и на газ и бензин, СИНИТЕ карти на ЕКО, дето се поръчват, са били с 5ст, вече имат по 3ст на газ, обаче по 7ст на БЕНЗИН 100октана! Проучи, кое, как.. Аз лично, ако ще сипвам Еко100 бензин, ще давам синята, на газ си давам оражневата, според отстъпката..

П.С. Ще кажете ли, откъде другаде има карти за отстъпка, от Петрол ? Ромпетрол ? И колко е, На Лукойл имам също, май е 2ст. на литър газ, но не знам ?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 02 яну 2012 19:01

Лукойл имат и те карти там е 2 процента.За бензин е добре,ама за газ става като на еко с новата отстъпка.На мен лично газта на лукойл нещо много не ми харесва.Бензините и нафтата им е ок там нямам забележки.Те екото хубаво дават остъпка,горивата са им добри,но първо 5, после тихомълком 3..И ще правят по-голяма отстъпка на бензин 1534534 октана.Бас ловя че повече хора зареждат газ отколкото шукаритетния им бензин.Като искат да го промотират нещо хубаво,ама не за сметка на простосмъртните газаджии с 20 годишни кочини.Безтуй това държат и една стотинка отгоре цените ,та файдата е -1ст спрямо остъпката.Днес газта там 1.23 нафта 2.61,на шела 1.22 и 2.60.За 2 стотинки няма да ходя при тях.Сега ако ми свърши газта и първата бензиностанция е тяхна,но да ходя спецялно при тях няма.Последния месец един път ми се случи точно на 200 метра преди еко мис свърши газта и сипах 10лв да има и така.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 02 яну 2012 20:35

Тия отстъпки и преди бяхя смешни, ама сега с тия намаления вече са направо подигравателни 2ст, 3ст. Това е 1лв на пълна бутилка при мен. При това положение картите за мен са НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ. Както писах в горния си пост 10-15лв на месец вече заради форума и другото от друго място.

ПС: Продължавам да подарявам карта ЕКО-приятели!!!
Това е още по-голям бъзик на тази бензиностанция.

Потребителски аватар
MiTaKa9222
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: RP 1991

Мнениеот MiTaKa9222 » Пон 12 авг 2013 9:03

Аз карам от 3 години само на газ... 3 коли и трите са на газ до сега проблеми не съм срещал с газта,(а сетих се за 1, не можеше да се зарежда бутилката и си мислех, че нещо се е развалило пък то се оказа, че 50 л. бутилката е пълна до горе, но не бях убеден, защото и сипвах секи път по 5 лв по 5 лв и си мислех, че стрелката нещо и тя се е прецакала) освен когато купих голф двойчицата му смених изпарителя с Ферони (Турски). Много съм доволен от автомобилчето как върви и т.н. С времето "Залумпените" датчици започнаха да правят филми, които не ми се гледаха и изхвърлих цялото моно и сложих двукамерен изцяло механичен карбуратор, направих си го пак на газ (допълвам за хейтърите, че беше заминало стъпково моторче и датчик за положението на дросела, не беше запушена дюзата, та проблемаите не са от газта) Иначе и Г3 карам прецака се бензиновата помпа (Пак едно вмъкване за хейтърите, в колата винаги има половин резервоар бензин) на газ не спира да работи и върви пак е моно...

П.с Относно паленето на бензин... Зимата бях без бензинова помпа и двете ги малко понагорях, поради не сипване :scare3 та цяла зима палих на гЪз и се налагаше да държа около 1 минута крака на педала на газта... Това не е добре за двигателя, но е алтернатива пък и сега ще го разкоствам така или иначе да видя какво има вътре ;)

Поздрав! Димитър...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 12 авг 2013 9:25

velinsl написа:ПС: Продължавам да подарявам карта ЕКО-приятели!!!
Това е още по-голям бъзик на тази бензиностанция.

Ами зареждай на ОМВ - хем лъжат в литрите, хем и е скапана газта.
То с отсъпките се уеднакява на Еко, Лукойл .Понякога на Шел има промоция с 10 ст за бензин с/у точки /ама много рядко и за кратко/

Върни се в “Автогазови уредби”