Пасат-Б3, 92 г въпрос за стойката на навигацията
Пасат-Б3, 92 г въпрос за стойката на навигацията
Колеги, въпросът, на който моля да отговорите, на пръв поглед е дребен, но въпреки това- належащ. Купих GPS за моя Пасат-Б3, 92 г. , но вакуумът на стойката му доста бързо се развали. При това положение единственият начин да закрепя пред мен тази не евтина електронна вещ беше на таблото над средните вентилационни отвори. Опитах двустранно залепваща се лента, опитах хелметексово лепило... - силното слънце за по-малко от час свеждаше усилията ми до нула. Сега смятам, че намерих трайно решение - ще завинтя на посоченото място основата на стойката с три винтчета и гайки, но за целта трябва да махна решетките на средните вентилационни въздухопроводи, за да завинтя отвътре гайките. Знае ли някой как се махат тези решетки? Не искам да опитвам с напъване, за да не счупя нещо.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: Въпрос за стойката на навигацията.
От двете страни с по една права отверка и си готов.Но ги пази,защото тази пластмаса от годините е станала доста рехава...Другия вариант е да си направиш барчето с монитор(навигацията).Малко е ниско но все пак върши работа 
Малко е стара снимката и този изолирбанд го няма вече ама ....

Малко е стара снимката и този изолирбанд го няма вече ама ....

Re: Въпрос за стойката на навигацията. Пасат-Б3, 92 г
Благодаря ти! И аз предполагах, че с отвертка стават тия неща, ама ... все пак да питам!
Наистина, не е приятно да си дупчиш таблото, обаче долу, където е барчето, ми се струва, че контактът със сателита ще е затруднен. Покривът пречи.

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Определено доло където е барчето е по-слаб сигнала от сателитите. Пробвал съм със телефон с навигация и се вижда как силата на сигнала играе из купето. Най-силен е сигнала отгоре на таблото:) Вече ако навигацията е с външна антена е друга работа 

Извинявам се , че повдигам тази стара тема, но нека кажа решението на проблема- залепих стойката на навигацията отгоре за таблото с термоустойчив силикон TEKASIL, закупен от Бриколаж за 3 лв. Дават го, че издържа на температура до 300 гр.С. Досега не е мръднала. Още по-добър е силиконът на Виктор Райнц черен.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
със същия успех можеше да си купиш стойка на "ХАМА" от Технопилис за 20 лв ,без да се цапа таблото.
kris11 написа:със същия успех можеше да си купиш стойка на "ХАМА" от Технополис за 20 лв ,без да се цапа таблото.
Ако е вакуумна, не им вярвам вече на тях - парен каша духа. Бързо се развалят. Така, с термоустойчивия силикон, си е идеално. А за цапането на таблото, то би могло да е проблем само ако реша да махна навигацията. Засега тя ми върши работа и там ѝ е мястото. От началото на август до сега не е мръднала.
Harrry написа:kris11 написа:със същия успех можеше да си купиш стойка на "ХАМА" от Технополис за 20 лв ,без да се цапа таблото.
Ако е вакуумна, не им вярвам вече на тях - парен каша духа. Бързо се развалят....
Не обобщавай колега, моята стойка 5 г. не е мръднала, пък е вакуумна.

Asen_D написа:Harrry написа:kris11 написа:със същия успех можеше да си купиш стойка на "ХАМА" от Технополис за 20 лв ,без да се цапа таблото.
Ако е вакуумна, не им вярвам вече на тях - парен каша духа. Бързо се развалят....
Не обобщавай колега, моята стойка 5 г. не е мръднала, пък е вакуумна.
Еми, радвам се за теб! Дано да ти държи все така и занапред! Само че аз откъде да съм сигурен, че ще попадна точно на такава, като твоята, като опитът ми е в обратната посока? Исках да кажа, че си реших проблема задоволително и то без да дам и стотинка.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Пасат-Б3, 92 г въпрос за стойката на навигацията
можеше да закрепиш навигацията за сенника.Пуснат сенник вижда се ,Вдигаш нагоре сенника нес е вижда