Проблем с номер на двигател!
Проблем с номер на двигател!
Здравейте колеги, горд собственик съм на Ауди а от няколко дни и на VW. Проблемът ми с новото Поло се оказа голям и моля за съдействие от всеки компетентен или от някой,който е имал подобен проблем.Колата е 2007г. онзи ден я закупих от София,от частен продавач,регистирана в София.Понеже съм от Варна отидох в КАТ Варна,за да и сложа варненски номера.Обаче ми отказоха рег. тъй като колата няма номер на мотора и ми казаха,че ще минава комисия и има риск от конфискация за неопределено време.Говорих с предишния собственик и той ми обясни,че колата на 30 000км е гръмнала мотор и понеже е била гаранционна в Германия са и сложоли нов и тъй като мотора се водел резервна част,новия няма номер,дори и сега в големия талон,който е на името на стария собственик срещу номер двигател пише без номер.Той си я регистрилал без проблем там,поне така ми обясни и това с подмяната на мотора го установил след това.Кажете ми какво мога да направя за да избегна конфискация на колата си и да мога да си я регистрирам и да и се радвам.От Автотрейд ми казаха, че няма как да ми помогнат чрез база данни или с някакъв документ,който да докаже тази подмяна. Предполагам, че ще има предложения от рода на "намери си здрава връзка в КАТ" или нещо такова,но искам да знам има ли друг начин?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с номер на двигател!
"Продай" колата на някой роднина, който живее в Сф, той ще я прехвърли в КАТ само по документи, ще остане със старите номера и изобщо няма да влиза в КАТ колата.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Ами освен да качиш някакъв двигател с номера и после пак да го смениш с твоя ... Ама е голяма играчка.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
myrshavija написа:"Продай" колата на някой роднина, който живее в Сф, той ще я прехвърли в КАТ само по документи, ще остане със старите номера и изобщо няма да влиза в КАТ колата.
Добра идея, може да си смениш личната карта с адресна регистрация в София, прехвърляш си досието от КАТ Варна в КАТ София. Данъците ще ги плащаш в София.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм напълно сериозен. Ако има на кой да прехвърлиш колата формално, мисля, че няма да имаш грижи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо смяташ така?
Няма на кого да я регистрирам там,искам да си я регистрирам тук и всичко да си е нормално,затова и питам как може да се направи това,каква е процедурата и към кого мога да се обърна???
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
В Порше ще ти издадат документ, че двигателя е сменян гаранционно. Трудно става, но става, казвам го от опит, не щото звездите ми го говорят 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Някой се е правил на важен ми се струва Какъв им е проблема като по талон е без номер?
Да не забравяме че сме в България,незнам от Порше ще могат ли,Автотрейд отказаха,ще говоря и с тях.Но сега гледам,че всъщност Порше ме препращат към Автотрейд,а те ми казаха че трябва да намеря сервиза в Германия който е извършил ремонта,което някак си става неизпълнимо.
Последна промяна от chokos на Чет 15 авг 2013 14:02, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ходи направо при шефа на кат
Здрави връзки му е майката и все по втория начин,за това е и на това дередже страната ни.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”