Голф 3 1.6 mi ДВГ "AEA" Схема на бензинова дюза
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Re: Голф 3 1.6 mi ДВГ "AEA" Схема на бензинова дюза
Прекъсва се +(са) защото минус може да се вземе от къде ли не(корпуса за захващане, скъсано гумено уплътнение и т.н.) ! За това се прекъсва +са !
-
rifad
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.6 ABU -1994
значи ми се губи плюса но нее от релето зашото лилавия прекьснат кабел си го вьржа директно и пак няма ток
- cheatereye
Тоя (така наречен лилав кабел с еди си какви ивици и т.н.) ти е за дюзата ! Той минава през реле, когато си на газ, релето не работи и дюзата също (към дюзата се прекъсва +са) ! Обърнеш ли на бенсин релето щраква и така затваря веригата към дюзата и тя сработва. Човек, ако не ти е ясно утре ще ти преснимам цялата си инсталация и ще ти обесня ! 

-
rifad
колега извинявай ако сьм те ядосал, това ми стана ясно като обьрна на бенз. релето щраква затваря веригата проверих го с мултицета, после изкарах 2те обувки от релето и ги сьединих с мост и пак няма ток, плюса явно се губи от вьтре някьде (от кьде се захранва тази дюза от кьде идва плюса за нея)? Това реле до бушоните с № 167 то сьщо работи
Определи първо как ти са изводите на буксата.Два модела са в зависимост от изводите,виж в скобите от снимките на Аутодатата които е качил колегата.1и3 извод нямат промяна.Разликата е при 2и4. За тези двата кабела лилавия или черно-жьлтия пак според същата Аутодата ги дават и двата да идват от компютъра.Плюс 12в през Пр№18,след това съпротивление 1.5 Ом -бял с виолетова ивица на извод 2 или 4.Скапаната им фирмена програма не ще да изкара мономотроника на АЕА.Иначе там данните са по точни.
- cheatereye
rifad написа:колега извинявай ако сьм те ядосал, това ми стана ясно като обьрна на бенз. релето щраква затваря веригата проверих го с мултицета, после изкарах 2те обувки от релето и ги сьединих с мост и пак няма ток, плюса явно се губи от вьтре някьде (от кьде се захранва тази дюза от кьде идва плюса за нея)? Това реле до бушоните с № 167 то сьщо работи
Глупости, за какво да си ме ядосал, просто искам да ти бъда максимално полезен, за да разрешим проблема ти
Качвам ти един файл, вътре има схема на ECU-то и всичко останало, за да замериш датчиците и дюзата. На руски език е. Релето № 167 е за вкючване на горивната помпа.
Дюзата се захранва от ECU-то на колата.Компютъра, прави сумарни изчисления въз основа на датчиците за температура на входният въздух, положението на дроселовата клапа и още много други фактори и, така знае в кой момент, колко гориво да впръска в колектора.
http://dox.bg/files/dw?a=1afd64d6d6
-
rifad
момчета тази букса или незнам как се нарича отваря ли се? Защото открих че в нея ми се губи плюса,на входа и има + но на изхода няма.Забодох 2 кьрфици от 2те страни и с едно кабелче направих мост и на буксата на дюзата се появи плюса, но се оказа сега пьк че няма минус.
Буксата се отваря със завъртане и дърпане назад.Аз не можах да извадя моята.Дожаля ме да я дотроша и и се размина чистенето.Минус идва от компютъра.Да не си подавал + на лилавия кабел за проба 
-
rifad
окьсих лилавия той е плюса,преди малко пробвах на капачката на дюзата кой кабел е минуса оказа се че е №1 бял с лилава ивица.Това крьглото отваря ли се и как, сьмнява ме че вьтре в него е проблема
Май не е така,както го смяташ.Прочети по горните ми постове.Там съм писал кое как го дават.Като мериш кое е + дюзата трябва да е разкачена.Тя е 1-2 Ом и прехвърля + и те лъже.Много ме съмнява че сте опукали управлението вътре в ECU-то.
-
rifad
колега капачката я бях свалил тя отдолу има 2 дупки с пластинки които се нанизват на 2те щифчета на дюзата от които щифчета на лявото е обозначено + а дясното остава да е минус, и аз с мултицета на ето това положение мерих коя на кой пин отговаря и лявата-плюс отговаря на №2лилав, дясната-минус отговаря на №1бял с лилаво
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Аз ти предлагам да си направиш един прост, светодиоден пробник.
Все пак към тази дюза ходи импулсен сигнал, с тея мереници само ще се дозамотаеш.
Този светодиод трябва да мига по време на палене, на бензин
Все пак към тази дюза ходи импулсен сигнал, с тея мереници само ще се дозамотаеш.
Този светодиод трябва да мига по време на палене, на бензин

Бял с виолетова ивица--- +12в от пр18
Виолетов--- 7 извод на буксата на ECU
Черен с жълта ивица---- 43 извод на буксата на ECU
Кафяв с черна ивица---- 17 извод на буксата на ECU.
Първите 2 са дюзата.За теб важат данните в скоби от снимките на колегата
Дали са го знаели и хората слагали газовата уредба.
Виолетов--- 7 извод на буксата на ECU
Черен с жълта ивица---- 43 извод на буксата на ECU
Кафяв с черна ивица---- 17 извод на буксата на ECU.
Първите 2 са дюзата.За теб важат данните в скоби от снимките на колегата
Дали са го знаели и хората слагали газовата уредба.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”