Аз си мисля че си имам архив, пък като реших да го ползвам и не ще да го прочете доста са ми важни нещата, дайте съвет, някоя програмка за четене или как да го почистя..
Ама то аз съм си виновен, хем знам че е важно,хем съм го изпекъл на евтин диск...дано само успея да го възстановя
Ам аз съм я пробвал с надрани дискове. Сложи и кракът. и виж първо дали ще ти извлече директории някакви. После за другото няколко часа май беше. Има и една ISO Buster може и с нея да пробваш ако не стане с тази. Ама сичките искат регистрация иначе не възстановяват нищо.
Пробвай на различни устройства ако имаш други ПЦ-та или при някой приятел отиди, може на друг комп да тръгне. И аз имам няколко диска които имат алергия към мойта записвачка, но пък на други места си вървят
Ами аз сега домъкнах един лаптоп, пък ако не стане да го прочете, що го пусна довечера да се чете на low level със тая програмка, и ще пиша утре какво е станало
Благодаря на всички
Самия слой зас записа се намира отгоре ,там където е отпечатана марката на СД-то.От долната страна е само защитна пластмаса, която пази прогореното СД от унищожаване, та в този смисъл: откъм долната страна се минава(полира) с паста за зъби и памук с движения от центъра към периферията!Не кръгови по посока на въртенето!!Аз съм го правил този номер на течаща вода, мокро полиране се вика Ако все пак данните са ти много важни,не го прави,може да се отлепи люспа от покритието...аз имам 4-5 диска които съм съживил по този начин отново.Драскотините изкривяват/отразяват лазера който чете и той не разчита коректно записа..
Проблема се оказа по-сериозен отколкото си мислех първоначално.Самият диск си е като нов, няма никакви видими физически наранявания, остава материала да се е променил с времето или пък записвачката да не го е изпекла добре. Факт е че последната записана сесия не всеки път се разпознава...Снощи ИСО Бъстера сдаде багажа, общо взето изезе пълна боза тая програма, днес ще пробвам с Бад СД Рипеър, дано излезе нещо
Благодаря на всички за съветите!