ТОЗИ ПЪТ ПОСЛЕДНО ПИТАНЕ ЗА АКУМУЛАТОР
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
ТОЗИ ПЪТ ПОСЛЕДНО ПИТАНЕ ЗА АКУМУЛАТОР
Прегледах темата с търсачката,търся точните заводски изисквания за характеристиките на акумулатора за Г2 -1,6 ТД 1V двигател-60 к,с-щото сега съм с 44 ач и под -15 паля от 3-4 път-окото свети зелено-ако някой му трябва -мога да го дам изгодно-само не знам к,ва марка е -всички етикети бяха скъсани като дойде от Висбаден.Благодаря!!!
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ТОЗИ ПЪТ ПОСЛЕДНО ПИТАНЕ ЗА АКУМУЛАТОР
веселин написа:Прегледах темата с търсачката,търся точните заводски изисквания за характеристиките на акумулатора за Г2 -1,6 ТД 1V двигател-60 к,с-щото сега съм с 44 ач и под -15 паля от 3-4 път-окото свети зелено
Не зная точно с какъв акумулатор трябва да е твоя Голф, но ако си върти добре, а колата не пали - значи проблемът не е в него!
А и -15 градуса са си сериозно изпитание за дизелите...особено за по-старите.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Офтопик е ама за дизела е от голямо значение акумулатора да е читав и по възможност по-мощен. Няма да обяснявам как 1.6д тази зима съм го палил по 5 минути и теглене и т.н. Върти ама някак си бавно. Като взех нов акумулатор и при най-големите студове палеше от раз с едно подгряване, плюс това колата не седи в гараж. Така че акуто си е от голямо значение.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ново питане-пак за данни /каталожни/ знам,че трябва да е 64Ah ,ама стартовия ток дали има данни някъде колко да е?Защото тия дни видях,цвета на "окото" е черен /да се зареди/ - това се отнася за Exide Excell 60 Ah 540 A стартов ток!Днес ходих в гаранционния сервиз /акумулатора го ползвам от 14 месеца и досега няма ядове/ та няма никви утечки,генератора зарежда нормално!В сервиза казаха,че е слаб акумулатора за тази кола и препоръчаха да го заредя !Въпроса е дали може да дадете точните изисквания за стартов ток за 1.6 TD ??Благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
teodor6769 написа:Колега L-M понеже видях че имаш такива данни за акумулатори под ръка би ли ми казал за Пасат 1.8бензин какъв трябва да бъде пусковия ток защото моя акум. е 55ah 420ah пусков но в студа нещо издиша сутрин. Предварително благодаря.
По каталог 45Аh пусков 420A, другия вариант за малко по-силен е 55Ah пусков 540A
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”