Здравейте колеги,
от известно време с един комшия борим едно толедо моно инжекция 1.6
Съседа го купи доста окаяно,имаше монтирана газ но не се караше на газ заради пробила мембрана на антифриза.
Компресия има 10 и нещо на всички цилиндри, сменихме бобина,кабели,свещи,капачка,палец ,чистене на моното,стъпков мотор всичко и на бензин градско дава 9.5-10 ,извънградско всяка седмица съседа ходи до някаква вила около софия и му дава нещо от рода на 6.5.
Решихме да оправим газта и взехме направо нов клапан и нов мимгаз.Нагласихме обороти,вървеж близък до бензиновия,колата работи прекрасно,върви не прекъсва, не мирише.
Извънградско дава 7 газ, което е супер, обаче в града отиде на 14...дори 15....под 13.5 не можем да я смъкнем.Същото каране на бензин дава 10 на газ отива над 14.
Съседа кара много работи с колата ,бутилката му е малка май 20 литра и зарежда 2 пъти през седмицата и 1 път за вилата ,зареждано е къде ли не ,сметките са точни.Празно -пълно винаги.
Изпарителя ли нещо ни е скапан или какво.Плочката не я знам дали е правилна на моното.
Какво може да е друго?
Едно толедо със странен разход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Едно толедо със странен разход.
Изпарител ! Един приятел имаше Мимгаз ма Вектра А 1.6 моно градско му гореше 13-14л.. Преди него беше с БРЦ тогава му даваше градско 10л. Но на Брц-то се изкривили капаците затова мина на този боклук 

Последна промяна от predat0r на Съб 17 авг 2013 8:35, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хмм... явно може да се окаже бъгав изпарителя.Значи по двигателя от тоците всичко е сменено и проверено, въздух да смуче не сме открили,тампон на моното е здрав, маркучи всякакви са сваляни и гледани.
Само дето извъградския разход и вървежа и работата на мотора са добри и от там не можем да си обясним тази аномалия с градския разход.
Само дето извъградския разход и вървежа и работата на мотора са добри и от там не можем да си обясним тази аномалия с градския разход.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Пробвайте и от друга бензиностанция..
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И мен ме съмнява изпарителя.При градско си показват магариите.
Иначе мимгаз не са лоши за парите си,но явно такъв се е уцелил
Иначе мимгаз не са лоши за парите си,но явно такъв се е уцелил

-
- Автомобил:
- Двигател:
Както споменах бутилката е 20 литра и се пълни празно-пълно винаги пробвано е на всички голями вериги плюс десетина единични газстанции все същото.
Явно ще пробваме с друг изпарител.Но какъв да му е проблема.Примерно при ускорение ли да пуска много газ нещо или при празен ход,това е разликата между градския и извънградския.
На празен ход не мирише на газ около колата
Явно ще пробваме с друг изпарител.Но какъв да му е проблема.Примерно при ускорение ли да пуска много газ нещо или при празен ход,това е разликата между градския и извънградския.
На празен ход не мирише на газ около колата

- Bai Sando
При ускорение явно пуска повече газ.А при градското с това тръгване и спиране и ето ти големия разход.
Вече извънградско като си закроти с едни обороти и няма проблем.Според мен всичко идва от изпарителя.
Не може ли да ви го сменят с друг?
Вече извънградско като си закроти с едни обороти и няма проблем.Според мен всичко идва от изпарителя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да питаме,то вече е над месец го мъчим, съседа е на море, снощи се чухме да ми разкаже какъв разход му е дала колата до морето и реших да пусна темата.
До морето му е дала около 8 като е кара с не повече от 120-130, което пак си е ок.
До морето му е дала около 8 като е кара с не повече от 120-130, което пак си е ок.
- Bai Sando
Супер си му е разхода,но градския е ужас 

Няма какво да ровите изпарителя си е ок,щом на дълго е такъв разхода.Наи вероятно чести паления за по 2 км и гасене, дълга тарбичка от газов клапан до изпарител и дълги маркучи от изпарител до плочка или изпуска газ по системата .
-
- Автомобил:
- Двигател:
@Somi
Колата е карана достатъчно на бензин и там дава твърдо 9,5-10, начина на каране и маршрута не се е променил така че и 2 и 20км да са пак всичко над 11-11.5 на газ за мен лично е много
И точно защото на извънградско нещата са ок,а то за мен е по-меродавно съм така озадачен.
Колата е карана достатъчно на бензин и там дава твърдо 9,5-10, начина на каране и маршрута не се е променил така че и 2 и 20км да са пак всичко над 11-11.5 на газ за мен лично е много

И точно защото на извънградско нещата са ок,а то за мен е по-меродавно съм така озадачен.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Bai Sando написа:При ускорение явно пуска повече газ.А при градското с това тръгване и спиране и ето ти големия разход.
Вслушайте се в това мнение. Човекът пише само смислени неща в този раздел. Напълно споделям мнението, че проблемът вероятно е в изпарителят. Давам 1 бърз пример, в който когато борих на баща ми разхода на една стара баба Вектра 1,6 75 коня, извънградския беше от сорта на 7-8,5/100. А в града стигаше до 14 дори (район Сливен, където доста дълго се ползва 4 и 5, а има 5 сфетофара на кръст). След смяна на изпарител извънградският не мръдна, но за сметка на това в града трудно надвишаваше 10.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Твърде е възможно наистина да е в изпарителя. Но може и да е до настройка работата. Без да претендирам за професионализъм и опит в сферата бих допуснал, че минимална разлика градско-извънградско се дължи на по-скоро обеднена смес, а голяма разлика - като споменатата, на по-скоро обогатена смес (достатъчно е да е само в някои режими на работа, които се ползват често при градско каране - примерно бързо ускорение при изтегляне на кръстовище/светофар и т.н).
Освен това не спомена как сте решили въпроса с предварението. Защото както знаем то е пресметнато за бензин, а не за газ. Редно е да се нанесат малко корекции и по него, щом като колата ще се кара на газ. Просто в даден режим на натоварване на мотора може част от газта да излиза отзад през ауспуха в суров вид, понеже искрата не идва тогава, когато е нужно.
Освен това не спомена как сте решили въпроса с предварението. Защото както знаем то е пресметнато за бензин, а не за газ. Редно е да се нанесат малко корекции и по него, щом като колата ще се кара на газ. Просто в даден режим на натоварване на мотора може част от газта да излиза отзад през ауспуха в суров вид, понеже искрата не идва тогава, когато е нужно.
Последна промяна от stefan4o на Пет 16 авг 2013 17:17, променено общо 2 пъти.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Съгласен съм да. Но защото колегите твърдят, че доста са пипали и аз автоматично решавам, че са се справили. То реално на моното няма кой знае какво да се обърка но знае ли човек 

- Bai Sando
Aз до колкото разбрах е сменен само изпарителя,нали?
А там плочка,маркучи,клапан,тръбички са старите.Въртяхте ли делкото или всичко си е като с предишния изпарител?
А там плочка,маркучи,клапан,тръбички са старите.Въртяхте ли делкото или всичко си е като с предишния изпарител?
Върни се в “Автогазови уредби”