Пасат Б3 Запалителни свещи
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б3 Запалителни свещи
Здравейте,приятели!От няколко дни имам проблем с пасата б3,не иска да гасне,продължава да припалва.Прави го на газ и бензин особено като загрее.Възможно ли е да е от свещи,карам с тях вече над 35000км-бош супер плюс wr 7 ltc+,помагайте,моля!
Re: Пасат Б3 Запалителни свещи
имаш голямо предварение на центровката и се получава детонационно горене,затова неиска да гасне.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
lambi написа:имаш голямо предварение на центровката и се получава детонационно горене,затова неиска да гасне.
Ходих наскоро да прегледам центровката уж при майстор с апаратура,каза,че имало 20гр.предварение,оправил я,но всъщност от тогава се появи проблема.Пак ще я закарам,но ме интересува дали и друго може да е причината.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Отиди пак при тоя майстор. Такова оправяне... 

- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Отиди пак при тоя майстор. Такова оправяне...
Ще се ходи при друг ми се струва.
- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно свещите са с неправилно топлинно число, вземи си по - 'студени' свещи
-
- Автомобил:
- Двигател:
jivko_ov написа:Ходих наскоро да прегледам центровката уж при майстор с апаратура,каза,че имало 20гр.предварение,оправил я,но всъщност от тогава се появи проблема.
След като не си имал проблем преди да отидеш при майстора, защо е местена центровката? Каква е причината?
Кажи какъв е двигателя, понеже ми е интересна случката.
Ще ти разиграя една постановка като Шерлок Холмс: Ако двигателя ти е 1.8 моноинжекция, на стъпковото моторче на върха на буталото има контактен датчик, от който контролера на двигателя, взема сигнал дали е натиснат педала на газта и съответно променя режима на двигателя от "празен ход" в "режим ускорение". Като се зацапат пластините в моторчето, контакта спира да сработва и на празен ход, двигателя работи в "режим ускорение", заради липсващия сигнал към контролера. В този случай наистина центровката се измества точно на 20 градуса, понеже предварението в "режим ускорение" е динамично (променливо) и при увеличаване на оборотите достига и 30-40 градуса. Когато майстора при който си ходил е видял 20-те градуса се е шашнал и е врътнал делкото, за да го нагласи на 6 градуса, но едва ли е успял да направи нещо смислено, понеже в "режим ускорение", след светкане със стробоскопа, белега шава и играе, като пияндурник, който трябва да тича по права линия. Като ти е завъртял делкото, съответно са започнали и проблемите в работата на мотора.
Но, има едно голямо - НО. Ако двигателя не е 1.8 разиграната постановка няма връзка с твоя проблем.

- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Пак по моята тема с детонациите след изключване на запалването.Всичко по запалване,центровка и т.н.е проверено,газовата също,но проблема все още го има.Сещам се,че преди точно година ми сложиха някакво реле за изчистване на грешки[от тогава всъщност се появи проблема] та започнах да си мисля дали не е от това,незнам къде,но мисля,че в еку-то са барали,затова споделям с вас за мнения и съвети.Пасат б3
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Какви свещи, искри и т.н. когато махнеш контакта, ако правилно съм разбрал става дума за дизелинг, случва ми се понякога и на мен когато съм карал на газ, предполагам от по дългите маркучи от редукатора до плочката се получава и тлеещ нагар по буталата или свещите.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Какви свещи, искри и т.н. когато махнеш контакта, ако правилно съм разбрал става дума за дизелинг, случва ми се понякога и на мен когато съм карал на газ, предполагам от по дългите маркучи от редукатора до плочката се получава и тлеещ нагар по буталата или свещите.
Свещите са бош супер плюс 7 с 1 електрод сравнително нови,всичко работи както трябва,изпарителя е много близо,така,че маркучите няма как да са по къси,може и нагар да е,но толкова често,дори и 400-500км.пробег не оправя нещата,затова търся всевъзможни причини,дразнещо и притеснително е.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Махнеш ли ключа всичко по запалването не играе, свещите с просто тапи на цилиндрите 

- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Махнеш ли ключа всичко по запалването не играе, свещите с просто тапи на цилиндрите
Да разбирам ли,че е само заради нагар,който възпламенява оттичащата се газ,ако е така какво може да се направи?
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Ако двигателя ти е 1,8 ABS, не те виждам какво правиш с тези 1 полюсни свещи, за този двигател най-добрата свещ е NGK BUR6ET(триполюсна).
-
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Махнеш ли ключа всичко по запалването не играе, свещите с просто тапи на цилиндрите
Прав си,запалването не играе, но е виновно.Това припалване се получава когато аванса е близо до нула.Случвало мо се е на карбураторен двигател с контактно запалване.Не знам на какво се дължи но при това припалване двигателя се върти наобратно,и поради това се нарича "обратно запалване"
Ако двигателя ти е 1,8 ABS, не те виждам какво правиш с тези 1 полюсни свещи
Как какво,по евтини са,а и всеки СЦЕпиалиЗт знае че на газ трябва да са с един електрод

Въпреки това съм убеден че проблема не е в свещите,а в аванса.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не разбрах проблема всъщност от кога е-от скоро или от преди година?Двигатела също не разбрахме какъв е...Относно нагара-развий си свещите и ги виж.На бензин има ли го този проблем?Със сигурност не е от Еку-то и ресета му.