Добавки за дизел
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Re: Добавки за дизел
За agr двигател са всичките 

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Доизгарям последните литри нафта с ето тази добавка.http://www.pro-tec-bulgaria.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=18&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=18 .Двигателя като че утихна малко.Пък какво е изчистила незнам.
п.п. забравих да кажа че първо колата работеше с добавката като чиркулираше само през филтъра.Вадят се вход и изход от филтъра и се потапят в шишенцето с добавката.След 20тина минути работа каквото е останало в резервоата с 50 литра нафта.
п.п. забравих да кажа че първо колата работеше с добавката като чиркулираше само през филтъра.Вадят се вход и изход от филтъра и се потапят в шишенцето с добавката.След 20тина минути работа каквото е останало в резервоата с 50 литра нафта.
-
- Автомобил: Сеат Ибиза
- Двигател: AGR
petiaivanova12 написа:За agr двигател са всичките
Но коя ще свърши най добра работа за почистване на дюзите. Кажете някоя която сте ползвали и сте доволни от нея.
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Здравейте колеги,
вчера закупих добавка за дизела. Моля някой да даде точни пропорции колко да слагам и кога (преди да се налее в резервоара ли, заедно ли и т.н.) Ако е от значение (което ме съмнява) колата е Passat B5, 1.9TDI с ЧИП ! Имам и друг дизел 206 HDI 90к.с. отново с чип, та мисля да разделя добавката за двете и някъде четох, че нафтата на ROMPETROL била най-добра и мисля да почна да слагам само от нея да видя дали има ефект.
вчера закупих добавка за дизела. Моля някой да даде точни пропорции колко да слагам и кога (преди да се налее в резервоара ли, заедно ли и т.н.) Ако е от значение (което ме съмнява) колата е Passat B5, 1.9TDI с ЧИП ! Имам и друг дизел 206 HDI 90к.с. отново с чип, та мисля да разделя добавката за двете и някъде четох, че нафтата на ROMPETROL била най-добра и мисля да почна да слагам само от нея да видя дали има ефект.
Това е хубава добавка и е за постоянна употреба. Слага се 30 мл. на 30 л. нафта, а зимата може и двойна доза: 60 мл. на 30 л. нафта. Сипвай я преди да заредиш за да може нафтата от колонката да я омеша в резервоара.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Привет!
Понеже сипах скапана нафта от една бензиностанция, на която няма да споменавам името и колата започна да пуши и да мирише на неизгоряла нафта от ауспуха, реших и аз да пробвам BARDAHL.
Днес я купих и дори сипах от нея.
Предстои ми пътуване до морето и ще споделя впечатления.
Понеже сипах скапана нафта от една бензиностанция, на която няма да споменавам името и колата започна да пуши и да мирише на неизгоряла нафта от ауспуха, реших и аз да пробвам BARDAHL.
Днес я купих и дори сипах от нея.
Предстои ми пътуване до морето и ще споделя впечатления.
А защо да не я споменеш? В други форуми дори има теми с имената на бензиностанциите с добро и лошо гориво. В крайна сметка нали затова са форумите - да обменяме полезна информация.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Не я споменавам защото може изводите които си вадя за нея да не са 100% верни. Може да съм попаднал на кофти партида и т.н, Бензиностанцията я смених наскоро, онзи ден едва 3-ти резервоар напълних и .... шах с пешката. Пушеци, недобро изгаряне, кофти мирис от ауспуха и т.н. Минал съм 30-40км и нямам впечетление за разхода, но предполагам е завишен. По колата в този период не са правени никакви промени и ремонти
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Колеги, какво ще стане, ако се добави на дизел с довабвки (MaxxMotion/Ecto/VPower) допълнително добавка за цетаново число? Т.е. има ли максимален праг на допустимото цетаново число за дизеловото гориво?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Shuba написа:Здравейте колеги,
Тази добавка съм я ползвал и съм много доволен от нея. Дозировката е лятото по една капачка на 50 л дизел, но аз слагах малко повече. През зимата се слага два пъти повече.
DamonDiamond написа:Shuba написа:Здравейте колеги,
Тази добавка съм я ползвал и съм много доволен от нея. Дозировката е лятото по една капачка на 50 л дизел, но аз слагах малко повече. През зимата се слага два пъти повече.
Къде я прочете тази дозировка? Малко е една капачка на 50 л. дизел.
Ето тук е казано какви дозировки се сипват зиме и лете:
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На VW Club Fest 2013 г. зад щанда на клуба беше отговорника за продуктите на Bardahl в Prospeed. Той ми каза, че е препоръчително да се сипва 1 мл BDC на литър дизел лято и 2 мл на литър през зимата.
Т.е. на един резервоар от 50 литра - зимата 100 милилитра BDC, а лято 50 милилитра BDC.
Оригиналните продукти на Бардал (предоставени от Проспийд) могат да се закупят и в онлайн магазина на VWclub: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=7
Т.е. на един резервоар от 50 литра - зимата 100 милилитра BDC, а лято 50 милилитра BDC.
Оригиналните продукти на Бардал (предоставени от Проспийд) могат да се закупят и в онлайн магазина на VWclub: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=7
-
- Автомобил: YZF R1
- Двигател: 2007
Castrol TDA, разтрака ми се двигатела осезаемо (1.9 ASV). Нямам желание да го ползвам отново...
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Аз сам с добавката на бардаил вече една година и смело мога да кажа че е супер. Никакви проблеми. Мотора работи мазно и ритмично. Доволен съм
Върни се в “Дизелови агрегати”