Настройка карбуратор на моторен трион
Re: Настройка карбуратор на моторен трион
Понеже от 2 години не бях я палил и снощи след 10 дръпвания запали, та капнах малко масло между шайбата и водещото колело от долу так че да влезе в лагера.
После ми направи впечатление че когато е без верига и съединителя се върти без да е отворен, но увлича и движещото колело без товара разбирасе.
Kогато подам газ и съединителя се отваря и зацепва.
Значи и лагера понеже не е сменен вероятно при смяната на колелото, та е стар и може и да е увличална празен ход. Но като загася машината и колелото се върти по инерция продължително време, особено след като го смазах.
Всичко е чисто. Може и лагерчето да е помагало за увличането, а може и по високи обороти. Но вчера изгори 100 грама бензин и не видях съединителя да се отваря на ниски, но пак увличаше свободното водещо колело.
Гледах клипове- как се демонтира това колело- с канап се блокира буталото през свеща и с отверка се чуква с чук съединителя и се развива от вала.
Само се чудя съединителя дали е завит по часовника или е обратно. На мене ми се стори че е обратно на часовника. А вала се върти по часовниковата. Нещо не ми се връзва това ?
После ми направи впечатление че когато е без верига и съединителя се върти без да е отворен, но увлича и движещото колело без товара разбирасе.
Kогато подам газ и съединителя се отваря и зацепва.
Значи и лагера понеже не е сменен вероятно при смяната на колелото, та е стар и може и да е увличална празен ход. Но като загася машината и колелото се върти по инерция продължително време, особено след като го смазах.
Всичко е чисто. Може и лагерчето да е помагало за увличането, а може и по високи обороти. Но вчера изгори 100 грама бензин и не видях съединителя да се отваря на ниски, но пак увличаше свободното водещо колело.
Гледах клипове- как се демонтира това колело- с канап се блокира буталото през свеща и с отверка се чуква с чук съединителя и се развива от вала.
Само се чудя съединителя дали е завит по часовника или е обратно. На мене ми се стори че е обратно на часовника. А вала се върти по часовниковата. Нещо не ми се връзва това ?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
С лява резба е
т.е. да се самозатяга винаги по време на работа, чукни го по посока на час.стрелка - ще се развие 

Майстора каза че лагера го сменя с колелото-комплект са и ми показа даже запечатани в пликче как са.
По принцип тоя лагер се мажел от маслото на веригата. Нали го разплисква навсякъде.
Значи оборотите са ми високи, като се сложи веригата вероятно. Или Пружината си е мека и като позагрее се променят еластичните и свойства !
По принцип тоя лагер се мажел от маслото на веригата. Нали го разплисква навсякъде.
Значи оборотите са ми високи, като се сложи веригата вероятно. Или Пружината си е мека и като позагрее се променят еластичните и свойства !
- kondivzk
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.8 mi 1992
Здравейте колеги моля за помощ имам щил 230 държи много високи обороти въртях какво ли не и не се оправя понякога и сами се менят като и дам газ малко заглъхва и чак тогава се форсира като че ли се дави иначе си пали има хала моля помогнете благодаря ви предварително
Колега -високите на тия машини се правят с ел. оборотомер-а на око можеш да и пръснеш мотора !!!!
Принципно и двата винта се завиват до край и после се отвиват на оборот или оборот и половина и после се пали и донастройва. Но не на око !!! И особено високите !!!!
Само този третият на дроселната клапа се регулира на око в зависимост от ниските обороти. Това е за Волбро !!!
За щиловите, които са с един винт не знам.
Отиваи на майстор ! И аз не съм регулирал сам нито една от моите машини, а бях цар на ладовия карб, но там имаше оборотомер
!
Принципно и двата винта се завиват до край и после се отвиват на оборот или оборот и половина и после се пали и донастройва. Но не на око !!! И особено високите !!!!
Само този третият на дроселната клапа се регулира на око в зависимост от ниските обороти. Това е за Волбро !!!
За щиловите, които са с един винт не знам.
Отиваи на майстор ! И аз не съм регулирал сам нито една от моите машини, а бях цар на ладовия карб, но там имаше оборотомер

- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Колко вървят втора ръка резачките сега ?
- kondivzk
Благодаря ти колега но се чудя дали има нещо под-пушено и дали може да се оправи или само с нов ще се оправят нещата ? 

- kondivzk
Дали може да е от платната и на каква цена са те з-то много време е седяла без да се пали пак и не е парва младост и е на много часове
- samo_pechka
И на "око" и "ухо" става
те досега сички мастори са имали оборотомери
нали носих една моя на един "попрехвален" с оборотомер
почна да гори еб@си джинса , на няма три клона опердашваше един резервоар
и мудна,муднаа ...Разбрах на вълка що му е дебел врата
аз моите ги "докарвам" малко преди пръсване в макс оборотите
трябва звука да наподобява леко на четиритактов ,като я напънеш на макс без товар , прехода от ниски на високи тр става без замисляне ! Т.е. светкавично.
А към колегата с проблема- вероятно си я оставил с бензин (гориво) мн дълго време без да е палена. Трябва се разглоби карбчето и почисти , да се продуха/смени и филтърчето за горивото. Ще се оправи
П.п. Опа тя била работила
ма и аз като чета м/у редовете
това дето се форсира - виж какво му пречи да се върне шибърчето до край
нещо има , може опилка нещо да е , може лостчето за газта да прави проблем . Тази е насоката 

А към колегата с проблема- вероятно си я оставил с бензин (гориво) мн дълго време без да е палена. Трябва се разглоби карбчето и почисти , да се продуха/смени и филтърчето за горивото. Ще се оправи

П.п. Опа тя била работила

- kondivzk
мерси ще провера нещо да не заяжда но мисля че не от това з-то си мени оборотите предполагам 4е е от карбуратора цялата работа имам един друг карбуратор които изобщо не иска да запали с него но мембраните са същите /в смисъл другият няма и слагам пак на тези/
Значи колега онзи ден ден бях при майстора и един си купи мембраните - мисля че бяха около 40 лева, не съм сигурен. Към тях имаше и някакви опръстени- но карбовете са 2 типа за хускварната- Валбро и нещо с "Зама" беше другят чишит- трябва да видиш кои модел е твоят- щото си приличат външно !
Дори и без бензин да е съхранявана машината- ако не е палена с години тогава мемебраните се одървят и искат нови.
Аз лично ползвам услугите на едно майсторче от което купувам и машините си - до Женският пазар, доволен съм от него, регулира ми добре старата Хускварна и една нова духалка-метла и винаги ги гледа с оборотомер !
Много добре ги настройва !!!
Косата която купих от него беше ок и не сме я пипали.
На новите машини- Косата, Металта -винтовете за високите и сместа са със специални вътрешни многозвезни резби и не може да се регулират без специална отвертка, само този за ниските е с нормална -кръстата отвертка !!! За да можеш сам да го регулираш !
Аз лично не бих пипа високите без да имам опит само на слух ! А обичам да базикам здраво !
В нета има описания на машинки как се настройват карбовете им, и ако имаш опит си играй, но иначе не те съветвам !
Имам си буталце от резачка- цялото е в каналчета и дерюги по периферията си - един си настроил сам машината и после я дал за смяна на бутало, та такива работи.
Дори и без бензин да е съхранявана машината- ако не е палена с години тогава мемебраните се одървят и искат нови.
Аз лично ползвам услугите на едно майсторче от което купувам и машините си - до Женският пазар, доволен съм от него, регулира ми добре старата Хускварна и една нова духалка-метла и винаги ги гледа с оборотомер !
Много добре ги настройва !!!
Косата която купих от него беше ок и не сме я пипали.
На новите машини- Косата, Металта -винтовете за високите и сместа са със специални вътрешни многозвезни резби и не може да се регулират без специална отвертка, само този за ниските е с нормална -кръстата отвертка !!! За да можеш сам да го регулираш !
Аз лично не бих пипа високите без да имам опит само на слух ! А обичам да базикам здраво !
В нета има описания на машинки как се настройват карбовете им, и ако имаш опит си играй, но иначе не те съветвам !
Имам си буталце от резачка- цялото е в каналчета и дерюги по периферията си - един си настроил сам машината и после я дал за смяна на бутало, та такива работи.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
kondivzk,
Проблема ,който опиаваш най вероятно се дължи на излезли от строя семеринги на коляновия вал.Оборотите започват да се менят ,а когато се променя наклона(не по оста ,а при завъртане в посока на страничните капаци) на машината има колебания в оборотите
Проблема ,който опиаваш най вероятно се дължи на излезли от строя семеринги на коляновия вал.Оборотите започват да се менят ,а когато се променя наклона(не по оста ,а при завъртане в посока на страничните капаци) на машината има колебания в оборотите
Последна промяна от keymaker на Чет 21 ное 2013 18:24, променено общо 1 път.
- samo_pechka
Ако има повредени семеринги на кол.вал , двигателчето ще работи само на макс обороти, на ниски - забрави ,даже може въобще да не пали
,прехода от ниски към високи ще е мн труден, на моменти направо невъзможен (моторчето се стреми винаги към гаснене ) А към колегата kossis- прав си ,че е добре да се настройват карбове с оборотомерче
ма да знаеш какво правиш , а за настройка по слух- е аз не се хваля , но за 25 години "дървосекачески" опит тр съм се понаучил малко ( сега съм на 44
)
звука в макс обороти на празен ход трябва да наподобява като на четиритактово звучене леко, не мога да ти го опиша трябва се чуе
а свещта и изхода от ауспуха тр се оцветят в светлокафяво ( след по-продължителна работа ) Ако се занимавах профи с ремонт на резачки (и др. ) със сигурност бих си взел такъв уред 

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
не веднъж се е налагало да отвивам винта за клапата до изпадане и оборотите на двигателя да са ту ниски ,ту много високи след оглед на семерингите се е оказвало ,че семеринга е започнал да се къса и от там смуче въздух ,което води до описания проблем.Казвам го от опит с ремонт на градинска и земеделска техника се занимавам от ученик(1993-4г.)
- kondivzk
Благодаря ви колеги значи е възможно да е от с-те . А как мога да ги сменя лесна ли е смяната им или майстор да търся но много не ми се дава на майстор защото им нямам вяра много пак и много скъпо ще ми излезне
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”