http://bparts-bg.com/product/144/15w-50-300v-competition-4-litra.html
тия масла поне държат на температура и ако и с някое от тях гори масло значи проблема е в двигателя
Почти навсякъде цената е 80лв. за 2л.,а тази тук ми е подозрително ниска.Дали можем да се доверим на този търговец?
Passat B5.5 AZM изчезна маслото след дълго каране с 4000об/м
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: б5.5 2.0 AZM - изчезна маслото след дълго каране с 4000
търговеца е ето този колега http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=158576&hilit=castrol
от 10 страници няма недоволни, в ауди форума също
от 10 страници няма недоволни, в ауди форума също
- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
Понеже колата се кара много и то 90 % извънградско, днес сутринта реших отново да проверя маслото. Хванах се за главата - откакто съм пуснал темата са минали около две-три седмици, за които съм навъртял около 1800 км. Резултатът - маслото ОТНОВО Е НА МИНИМУМА, при положение че преди 2000 км. го напълних до преливане. Четох, че интервала между минимума и максимума бил 1 литър. Не мога да повярвам че е изгоряла толкова. Отново погледнах под колата, но никъде нямаше теч. На канал не съм я гледал, но мисля че няма, защото наскоро преглеждах предницата и майсторът щеше да ми каже ако е имало масло отдолу. На практика излиза, че за 10 000 км ще изгори 3-4 литра масло.
Понеже писах и в съседната тема, възможно ли е щом гори толкова масло, това да има нещо общо и с повишения ми разход на гориво? Гори ми около 2-3 литра над нормалното?
Колата е на 250 000 реални километра.
Понеже писах и в съседната тема, възможно ли е щом гори толкова масло, това да има нещо общо и с повишения ми разход на гориво? Гори ми около 2-3 литра над нормалното?
Колата е на 250 000 реални километра.
-
- Автомобил: Passat B5 2000g
- Двигател: APU
Re: Изчезна маслото след дълго каране с 4000 оборота, 2.0 AZ
DoH_KuXoT написа:аз тия обороти не ги вярвам... трябва да го видя

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
най вероятно ти е сменяна кутията и е от некъв дизел,и при бензинов мотор идва ужасно дълга и спъва динамиката
че ти на 7000 оборота трябва да си с 350км/ч невъзможно с тоя двигател с който си
а при дизел 4500 оборота-225км/ч - напълно реално
че ти на 7000 оборота трябва да си с 350км/ч невъзможно с тоя двигател с който си
- Black-diamant
За икономия е подходяща такъв тип кутия, но не и за динамика. Този мотор се развърта от 3500 оборота нагоре, т.е при твоята скоростна кутия трябва да караш ПОНЕ със 170, за да усетиш пълните му възможности на магистрала. А пък извънградско с 90-100 не ми се мисли.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тъй като доста се изписа за масла с различно число на вискозитет и на няколко пъти се спомена за 15W50...
Често ми се налага да минавам Балкана. По-специално Беклемето, дето си е доста стръмничко...
... Та за това карах с Castrol 5W40 от посочения колега ACE-Castrol
Никъде маслото не е загрявало над 113*С, а аз ако съм сам - видя ли баир и натискам педала
Заради този проход реших да се замисля за нещо xW50 с цел по-стабилно налягане при високи температури (при 112* на празен ход налягането си ми падаше, макар, че не критично)
В същото време не желая да слагам масло 15Wxx заради студения старт през зимата.
И взех, че си поръчах 5л Selenia 5W50 от колегата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=335093
За момента вече над 2к км. - никакви оплаквания!
Маслото не е вдигало повече от 111*С и при най-сериозни натоварвания, а такова имаше!
Преди 2 седмици пак тръгнах по Беклемето, за да си взема щерката от Троян и да я водя на море...
Тъкмо тръгнах нагоре - зад мен един Г2 с един чичо и една лелка яко напъва!
"... А, бее... Голф 2, ама колко да върви тоя Голф 2?!"... и зададох на педала
Да, де, ама ГоУфУ зад мене...
Е, па върви си - тук-таме (даже честичко) и до над 100км/ч стигахме по баира...
Накрая, като ме изпревари чичото малко преди билото, се оказа, че под дясното стопче има едно скромно надписче G60 на тоя Голф...
Тааа... за маслото ми беше приказката...
Става!
Това всичкото на Пассат В3 с 2Е мотор на мноооооого над показаните на километража 335к км, ама пък и след пълен основен ремонт
Често ми се налага да минавам Балкана. По-специално Беклемето, дето си е доста стръмничко...
... Та за това карах с Castrol 5W40 от посочения колега ACE-Castrol
Никъде маслото не е загрявало над 113*С, а аз ако съм сам - видя ли баир и натискам педала

Заради този проход реших да се замисля за нещо xW50 с цел по-стабилно налягане при високи температури (при 112* на празен ход налягането си ми падаше, макар, че не критично)
В същото време не желая да слагам масло 15Wxx заради студения старт през зимата.
И взех, че си поръчах 5л Selenia 5W50 от колегата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=335093
За момента вече над 2к км. - никакви оплаквания!

Маслото не е вдигало повече от 111*С и при най-сериозни натоварвания, а такова имаше!
Преди 2 седмици пак тръгнах по Беклемето, за да си взема щерката от Троян и да я водя на море...
Тъкмо тръгнах нагоре - зад мен един Г2 с един чичо и една лелка яко напъва!

"... А, бее... Голф 2, ама колко да върви тоя Голф 2?!"... и зададох на педала

Да, де, ама ГоУфУ зад мене...
Е, па върви си - тук-таме (даже честичко) и до над 100км/ч стигахме по баира...
Накрая, като ме изпревари чичото малко преди билото, се оказа, че под дясното стопче има едно скромно надписче G60 на тоя Голф...

Тааа... за маслото ми беше приказката...

Става!

Това всичкото на Пассат В3 с 2Е мотор на мноооооого над показаните на километража 335к км, ама пък и след пълен основен ремонт

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Не наливай до максимум .Поддържай нивото леко над минимума .Пиши как е след това.
- Black-diamant
Видяло се е че ще правя основен ремонт, можете ли да ми кажете усреднена и ориентировъчна цена за частите + труд, за да не ме преметнат майсторите? Каква е нормално допустимата цена за такава работа?
След основния ремонт, освен преустановяване на харча на масло, какви други положителни ефекти да очаквам? Например понижен разход, повишена динамика?
След основния ремонт, освен преустановяване на харча на масло, какви други положителни ефекти да очаквам? Например понижен разход, повишена динамика?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Преди да обезглавиш мотора,не може да се каже,какво е заминало и се нуждае от смяна.
Преди около година,на Голф 3 отворихме главата за шлайф и клапани,а то се оказаха и 2 спукани бутала.
Пича беше предвидил около 400лв за ремонт.
Прескочи 600лв,с бутала 2-ра употреба.
Преди около година,на Голф 3 отворихме главата за шлайф и клапани,а то се оказаха и 2 спукани бутала.
Пича беше предвидил около 400лв за ремонт.
Прескочи 600лв,с бутала 2-ра употреба.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
kris11 написа:Не наливай до максимум .Поддържай нивото леко над минимума .Пиши как е след това.
Не знам на какво се дължи това, но аз съм имал такъв случай. Държа го все на макса и то пада, почнах под средата да го държа и намаля драстично разхода
-
moimoimoi написа:най вероятно ти е сменяна кутията и е от некъв дизел,и при бензинов мотор идва ужасно дълга и спъва динамиката
Скоростната кутия е автомат-типтроник,не вярвам да е сменяна защото я обслужваха и щяха да ми кажат.Поне така се надявам де,сигурно ли е че е невъзможно да държи тези обороти?????
botceto написа:DoH_KuXoT написа:аз тия обороти не ги вярвам... трябва да го видя
много интересно наистина... чакам мнения от останалите колеги. Единственото което ми идва на ум е да те попитам скоростомера верен ли е като го сравниш с GPS. Респективно оборотомера на VagCom верен ли е с показанията.
110afn написа:kris11 написа:Не наливай до максимум .Поддържай нивото леко над минимума .Пиши как е след това.
Не знам на какво се дължи това, но аз съм имал такъв случай. Държа го все на макса и то пада, почнах под средата да го държа и намаля драстично разхода
при повишаване над нормалното се повишава налягането в маслената система и започва да си намира пътища да излезе я през ауспуха, я през някоя гарнитура. Но нормалното е между мин и макс. Има вариянт някога да е сменяна масломерната пръчка или моркова и показанията да я пообъркани с реалното количество масло в системата.
-
DoH_KuXoT написа:botceto написа:DoH_KuXoT написа:аз тия обороти не ги вярвам... трябва да го видя
много интересно наистина... чакам мнения от останалите колеги. Единственото което ми идва на ум е да те попитам скоростомера верен ли е като го сравниш с GPS. Респективно оборотомера на VagCom верен ли е с показанията.
До сега не е показвало нищо на диагностика,нито оборотомера нито скоростомера